Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

juli 25 2016 - 23:27
Jeg skal bytte fra Citalopram (Cipramil) til Venlafaxin (Efexor). Noen som har erfaringer med den siste?
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

juli 27 2016 - 14:49
Jeg byttet fra Cipralex til Efexor etter jul og det førte til markant bedring hos meg. Trikset er visst å ha stor nok dose, for hvis du ikke responderer bra på et SSRI (Efexor i lave doser fungerer som dette) så bør man prøve SNRI, som Efexor er i større doser.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

juli 27 2016 - 18:06
Skal starte på 75 mg i to uker og da øke til 150 mg..
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

juli 27 2016 - 19:51
Jeg er på 300, vet at flere leger sier at man må opp i 225 mg for at det skal fungere som et SNRI, men jeg skal ikke påstå noe som helst.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

juli 28 2016 - 00:09
Min lege antyda også at vi sannsynligvis ville øke dosen mer etter hvert. Jeg skal som sagt gå på 75 i to uker, og så 150 i tre uker. Da skal jeg til oppfølging hos legen..

Hei,
Vi minner om at medisinbruk bør diskuteres med fastlegen.

Mvh
Truls, Sidetmedord.no
Avatar

Re: erfaringer med venlafaxin

aug 1 2016 - 23:35
Først vil jeg si at for ca. 10 år sia testet jeg dem i en måned. Syntes de da var fæle, ble helt fjern og fjollete av dem. Jeg var da svært langt nede og ga beng i at jeg egentlig var pillemotstander. Nå skal det sies at virkningen kommer etter mange mange uker, og gjerne ikke kicker helt inn før i store doser, augusta louise har helt rett i det hun sier herover. Snri komponenten som øker noradrenalin må du med andre ord vente på. Uansett vil de ikke (kan ta feil her?) påvirke dopamin, så har du en dopaminerg depresjon har du lite å hente... Jeg kjenner kun et menneske som sverger til dem, og 10-12 som sier de er fra ubrukelige til horrible.

Tar lang tid før de virker, og de kan vær tøffe i starten, og de kan være et mareritt å trappe ned på, de har bivirkninger som rammer folk nokså vilkårlig, ikke alle får dem, men jeg føler hele venlafaxin gruppen er å spille russisk rulett med 3 kuler i kammeret... Så du bør ha gode grunner for å ta dem, iallefall være godt motivert for det. Selv styrer jeg unna. Er mann, og de er ikke helt trygge for potensen:)
Avatar

Re: Venlafaxin

aug 10 2016 - 22:57
Så rart at du ble fjollete, Darkdrift. Jeg opplevde å bli det stikk motsatte etter ca 1 måneds bruk. Jeg ble som en likegyldig zombie der jeg var likegyldig til det meste. Håpet på å få en effekt på det dopaminerge systemet, men nei...dosen var for lav. Man må nok opp i mange mer milligram enn 75 mg for at den skal bli sov og trisyklisk. Men ja.. jeg tror at for noen kan de nok virke hvis formål er kun å redusere symptomer. Anbefaler på sikt å se bak symptomene og drive på med fysisk aktivitet som øker dopaminet på en naturlig måte. Det vil garantert også hjelpe på potensen. Tror du ikke, Darkdrift?
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

aug 13 2016 - 00:17
Jeg gikk fra Zoloft til Cipralex og så til Efexor. Var fornøyd med Zoloft, men det var jo plutselig ikke å få tak i. Var innom Cipralex en kort periode, men det funket ikke. Har nå brukt Efexor i 1 år vel og er fornøyd. Startet med 75 mg, men var raskt oppe i dobbel dose. Nå er jeg oppe i trippel dose.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

aug 22 2016 - 17:35
Jeg går på venlafaxin 150mg, har ikke noe positivt å si om denne medisinen. Tvert imot, jeg skal ta dette opp med lege, enten er dosen for liten eller så er det feil medisin for meg. Da jeg økte dosen til 150mg, fikk jeg betraktelig mere nattesvette, mareritt/syke drømmer, tics, maur i fotene, enorme kjevesmerter og ble mer paranoid. Dette har ikke roet seg etter medisinøkning (6 uker siden).
Håper jeg finner en medisin som letter angsten og de fysiske symptomene.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

aug 25 2016 - 09:29
Jeg brukte Efexor Depot i en lengre periode for 7-8 år siden. Det meste av tiden var dosen 300 mg. Jeg opplevde en bedring de første månedene. Om det skyldtes medisinen, eller en bedring av mine livsvilkår (bedre bosted, bedre økonomi, jobb, kjæreste) kan jeg ikke si sikkert.

Jeg opplevde bivirkningene som ganske plagsomme, men hvis jeg husker riktig meldte de seg først etter ganske lang tids bruk. Voldsom svetting om natten, tanngnissing, jeg kunne iblant føle meg forvirret/desorientert (måtte for eksempel stoppe opp og se meg omkring/tenke meg hardt om for å skjønne hvor jeg var, selv om jeg var på et veldig kjent sted).

Uansett så opplevde jeg en bedring i min helsetilstand og min livssituasjon i den perioden da jeg brukte Efexor Depot. Som sagt, så vet jeg ikke hvor mye av æren medisinen fortjener. Men jeg personlig har ikke grunnlag for å rakke ned på denne medisinen.
Avatar

Venlafaxin - det beste valget

sep 4 2019 - 11:34
Hei. Brukte Venlafaxin i 4 år til jeg ble så frisk at jeg tenkte "livet er så fantastisk - jeg trenger ikke medisin lenger". Det gikk 5 måneder før jeg full av angst ikke klarte mer og krøp til legen for å få ny medisin. Nå etter 4 uker på Brintellix (da denne skulle være så mye bedre) hvor alt er bare blitt 10 ganger verre, har jeg fått ny legetime i dag for å skifte over til Venlafaxin. Håper å bli "super woman" igjen og bli den sosiale glade personen jeg alltid har vært tidligere.

Oppdatering.
Begynte med Venlafaxin igjen og hadde en forferdelig innføringsperiode på 2 uker med ekstrem angst og tinnituss. Hadde tinittuss fra før av men alt ble mye verre. Så gikk alt seg til og nå er livet fantastisk igjen. Jeg tar 150 mg. Opplever ingen bivirkninger og alt er bare veldig bra. Skal aldri slutte på dem igjen.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

mai 31 2020 - 00:06
Jeg har nettopp startet med venlafaxin.
Etter 15 dager på 75mg så hadde jeg ingen bivirkninger og heller ingen effekt.
Dag 15 så dobblet jeg dosen til 150 mg.
Etter 25 dager så har jeg ingen bivirkninger og heller ingen effekt.
Så er på 2 dagen med 225mg nå.
Begynner å lurer på om venlafaxin har noen effekt for meg i det heletatt?
Gått på det i 27 dager.
Sliter med sosialangst, Agorafobi og plutselig blitt redd for å kjøre bil også.
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

sep 25 2020 - 22:58
Noen som har hatt noen bra erfaringer med venlafaxin? Har gått på det i seks uker. Økt gradvis fra 76 mg og er nå på 225 mg. Første uken var en del bivirkninger som at jeg ikke fikk sove, det kilte i hjernen osv ???? Men nå er jeg på 225 mg, merket ingen bivirkninger sist økning og ikke nå heller. Ingen effekt heller. Sliter med depresjon og sosial angst (klarer ikke være helt meg selv rundt andre for er redd for at andre skal tenke negative tanker om meg/se ned på meg).
Avatar

Lyrica

mars 27 2021 - 11:21
Tror det eneste som hjelper på akkurat dette er lyrica, etter så mange år på vens og cipro - men legene idag nekter ofte å gi ut medisin som fungerer - iallefall den tilbakemeldingen jeg finn- du er for ung for benzo, og lyrica er for avhengighetsskapende - derfor tester vi sånne sinnslidelses medisiner først (3+ år) i tung vanskeligheter - er nok derfor det er mer selvmord en før, ... umulig å få rett medisin pga legene er så presset gjennom EU hva dem kan/vil gi?
Avatar

Efexor

mai 28 2021 - 14:59
Gått på i 10 år. Hjalp mot fysiske panikkanfall, lite mot depresjon. Bruker bare 75 mg, gikk opp til 150 mg en liten stund uten økt positiv effekt...
Avatar

Re: Erfaringer med Venlafaxin (Efexor)?

aug 6 2023 - 13:49
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden