Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med KiD-kurs?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med KiD-kurs?

jan 12 2018 - 07:24
Hei! :)
Jeg har slitt en stund nå med depresjon som bare ser ut til å bli verre. Jeg har prøvd å få hjelp ganske tidlig, men det er vanskelig fordi da er det «ikke alvorlig nok» til å få skikkelig hjelp for det. Tror det forventes at man da skal greie å komme ut av det på egenhånd, noe som i mitt tilfelle mislyktes... Så nå blir det altså verre og verre. Føler ikke jeg kommer noe lenger enn til legen, og det er altfor lenge imellom hver samtale til at jeg blir bedre. Det jeg nå har begynt å vurdere er dette man kaller KiD-kurs, men jeg er litt usikker på hva det egentlig er. Er det noen her som har erfaringer? Hva skjer der, hva kreves og er det veldig dyrt (har ikke kjempegod råd)? Og har dere evt fått gode resultater fra det?
Avatar

re: kid kurs

jan 12 2018 - 10:26
Jeg har vært på et KiD kurs og det var gratis da jeg tok det. I kurset fokuseres det på løsninger og mestringsstrategier. Før kurset tok jeg en test score i depresjon, så jeg hadde noe konkret å sammenligne framgangen med. Jeg hadde mye nytte av kurset og er glad jeg gjennomførte det.

Kognitiv terapi er en godt dokumentert behandlingsmetode for psykiske lidelser. Dette er bakgrunnen for at kognitiv terapi ofte fremheves i nasjonale behandlingsveiledere, også her i Norge.

Kurset retter fokuset mot problemløsning og lærer seg sammenhengen mellom tenkning, handlinger og følelser. Det holder fokuset på p bryte negative sirklier og igjennom det å bli klar over at du selv kan gjøre tiltak for å få det litt bedre og er med på å kartlegge vanskelige situasjoner og skal veilede deg til å finne aktiviteter som gir selvtillit og energi. Utforsking og eventuelt endring av negative tankemønstre, stimulering til økt sosial kontakt og forebygging av tilbakefall.

Anbefales :)

Avatar

Re: Erfaringer med KiD-kurs?

jan 12 2018 - 11:42
Tusen takk for godt svar! Det var veldig hjelpsomt for meg :)
Avatar

Re: Erfaringer med KiD-kurs?

jan 12 2018 - 13:05
Jeg kan også annbefale KiD kurs, og Grønterskjønt forklarte det veldig bra, eneste er at i mitt tilfelle så måtte vi betale for oppgaveboken som hører med. Tror det var 400 kroner.

Edit: Beklager det var KiB kurs jeg tenker på hvor vi måtte betale for oppgaveboken, Men jeg har vært på begge kursene og kan annbefale begge to da :)
Til forsiden