Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med DPS?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med DPS?

mai 31 2017 - 19:56
Vil noen dele sine erfaringer?

Jeg har nettopp hatt første time, og er svært demotivert. Har tidligere fått høre at folk på min alder (19) blir fulgt over ganske lang tid, men har allerede blitt advart av behandler om at jeg ikke vil bli det. Fikk blant annet høre at det å følges over et år er uvanlig? Men hvordan kan behandler vite hvor lenge jeg vil trenge hjelp etter én time? Jeg må tydeligvis også regne med mye bytting av behandler.

Jeg synes bare systemet virker så firkantet. Jeg kjenner jeg er veldig skeptisk. Hvor lenge ble dere fulgt? Hvilken behandling fikk dere, og fikk dere påvirke selv? Hvordan var avslutningen?
Avatar

Dps...

juni 1 2017 - 08:57
For meg virket dps bare som en akutt løsning, kansje det er meningen med dps? aner ik. Var på 3 møter der og alle 3 gangene var det forskjellige folk jeg snakket med.... Igjen og igjen måtte jeg fortelle min story, ga dem opp.... Orka bare ik...
Avatar

dps

juni 4 2017 - 02:09
Jeg har dårlig erfaring. Mye bedre hos psykolog ordnet via annen ordning. Har ikke noe bra å si om behandlere der, annet enn at det er et evig bytte og at en nesten aldri blir tatt på alvor og faktisk får hjelp, ikke bare prat om hjelp
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 02:35
Kjedelig å høre at dere har hatt dårlige erfaringer med deres DPS!

Kan hende jeg bare har vært usedvanlig heldig, men så langt har min erfaring med DPS (i Oslo) kun vært positiv. Har gått til samme behandler nesten hver uke i snart 4 måneder. Og h*n er kjempeflink, føler meg bra ivaretatt og blir tatt på alvor. Har kun hatt 1-til-1 samtaleterapi, og har fått muligheten til å bestemme sammen med psykologen hva jeg synes er gunstig å snakke om/jobbe med i timene.

Må kanskje bytte behandler etter sommerferien, men bortsett fra det har jeg ikke noe negativt å si om DPS.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 02:37
Går utifra at du prater om poliklinikken? Hvor lenge du blir avhenger gjerne av problematikken din som jeg har forstått. Poliklinikken tar seg gjerne av enklere saker, hvor man kanskje bare trenger en samtale i uka for å finne ut av ting og komme seg opp igjen. Om dette ikke er tilfelle blir du videresendt. Altså kan man bli der og i år, men kan fort ende opp med å bli videresendt også.
Jeg var der i fem måneder, men ble vel allerede forespeilet etter en at jeg hadde mer kompliserte vansker enn de kunne fikse.
Systemet er håpløst, men prøv å presse på at det stresser deg. Om du sier ifra før du trekker deg ut kan de hjelpe til med å finne en løsning som fungerer for deg.
Avatar

DPS

juni 4 2017 - 19:30
Jeg har veldig god erfaring med DPS på Vinderen. Gikk der i cirka ett år, til ukentlig 1:1 samtaleterapi hos lege. Begynte også da på Cipralex. Etter cirka 10 måneder begynte vi å diskutere veien videre fordi det ikke var vanlig å gå der mer enn ett år. Legen hjalp meg da med å komme på venteliste hos privat psykiater, også fortsatte jeg hos DPS til jeg var i trygge hender hos den nye psykiateren. For meg fungerte samtaleterapieb veldig godt, men det kan jo selvfølgelig være annerledes for andre utifra historie, arten av problemer og kjemi med behandler.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 20:56
Mener poliklinikk ja, har også vært i kontakt med AAT. Jeg har nokså komplekse problemer, pluss at jeg i perioder er svært langt nede med mye selvmordstanker osv, så trenger hjelp over tid. Men gidder liksom ikke all byttingen, jeg får ingenting ut av å bygge en relasjon med en behandler for så å måtte starte helt på nytt igjen.

Jaja, får se hva jeg gjør. Føler ikke det vil være helt for meg, egentlig. Har et dårlig inntrykk så langt.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 4 2017 - 22:14
Har det vært prat om kriseplan?(heter noe annet på fagspråket, men jeg husker ikke hva det er) det skal være en god ordning for å forebygge kriser hvertfall. Desverre er det alt for mange av de offentlige ordningene som er kortvarige. Det jeg vet om av lengre oppfølging er at du kan gå til en privat behandler, evt søke på psykiatrisk sykepleie. Sistnevnte driver ikke med behandlinger, vertfall ikke her jeg bor, men kan være en god mulighet til å ha noen å prate med.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 18 2017 - 20:56
Jeg gikk en periode til to personer, men for min del fikk jeg ingen tillit til dem etter noen måneder hver. For meg var det bare vas hver gang. Så lenge man ikke svarte ja på at man ville ta livet sitt, fikk jeg tilbud om gruppeterapi eller ingenting.
Så jeg prøvde gruppeterapi. Kan si det slik at det var helt ok, men jeg hadde ikke brukt all den tiden jeg brukte en gang til.
Spesielt når man får beskjed om at man må være delaktig for å hjelpe seg selv og i etter tid får et skriv (når jeg hadde sluttet) at jeg tok for mye plass.
Kanskje dette var noe vi burde tatt under veis? Etter to år er man uansett ferdig og man er ute av systemet. Det er ikke alle som er klare etter 2 år. DPS hjelper deg ikke.
Hele DPS er i min mening helt latterlig, de kunne heller brukt resursene på noe bedre.
Avatar

synd,,,,

juni 18 2017 - 23:58
det er nå veldig synd at det skal være så vanskelig å få god hjelp på DPS, da. Jeg har ikke vært innom der sjøl, men det inntrykket jeg har fått gjennom andre, er nokså likt det som er beskrevet i tråden her. Generelt så er jeg vel ikke så veldig imponert over det som foregår i psykiatrien i Norge, det beste er nok å få seg en privat behandler, men de er dyre. Jeg har like vel brukt dem -fordi jeg har råd- og har til dels fått god hjelp der. Men har vel funnet ut at mye må jeg hjelpe meg sjøl med. Men det er fint å ha en samtalepartner som tar deg på alvor, som lytter skikkelig. Noen ganger har jeg hatt psykologer som jeg synes har vært for passive, så de har ikke vært så bra for meg. Jeg skjønner at det er fordi de er så redde for å gi råd/feil råd...men det er jo greit å ha en "bank" å ta av da. Man kommer jo gjerne fordi man føler seg hjelpeløs, og egentlig trenger litt råd for hvordan man skal takle livet. Jeg har også fått god hjelp av å lese en del selvhjelpsbøker, samtaler med gode venner...og så prøver jeg å lære av de erfaringene jeg har hatt i livet.
Avatar

Heia

juni 26 2017 - 00:36
Trist at du er demotivert,men er jo ikke rart hvis behandler liksom sier at du ikke blir fulgt opp lenge,etter første time hos henne,lager jo litt stress i situasjonen synes jeg da.

Systemet er firkantet,og det er svært uheldig at man skal forholde seg til mere en en behandler.
Har man en som man kan bli godt kjent med,er jo det best for begge parter,

Jeg har mange timer (år) i slik behandling...noen behandlere kom jeg ikke overens med,så lytter de ikke så mye ,og mange gjør sine egne meninger om pasienter, lite jeg fikk bidra med eller bestemme,de gav mange diagnoser og masse medisiner,,,,var dopa i mange år på slike meds..og led av de grusomme bivirkningene.
Behandlingen var å komme til de over år i terapi,men noen ganger med 4 ukers mellom rom,så åran går jo.
Avslutningen var bare at nå har vi ikke mere å tilby deg ...vi avslutter saken din da vi ikke kan hjelpe deg mere.
Jeg ble sjokka,fordi at de hadde satt i gang så mye,så var det bråstopp

Masse lykke til ,håper du får flotte folk
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

juni 28 2017 - 00:52
Jeg har gode erfaringer med DPS, har gått der ca et halvt år nå, og har hatt samme behandler hele veien. Veldig synd at tilbudet er så forskjellig over alt. Det burde jo legges vekt på stabilitet i denne tjenesten, og da skulle en tro at en kunne slippe å skifte behandler så ofte? Da må en jo "begynne på nytt" hver gang en får ny behandler da! Og da kommer en jo ikke videre..
Avatar

Hei!

jan 31 2018 - 01:24
Kanskje litt sent å svare men jeg gjør det alikavell.

Personlig har jeg vært i systemet i 5 år og ikke fått hjelp, blir ikke tatt seriøst til tross for at jeg sliter til den grad at jeg ikke klarer å ta vare på meg selv og veier nå 47kg pga all angsten og depresjonen og diverse.. (er 174 høy).
Jeg har blitt kastet fra behandler til behandler og ingen gir noe hjelp. Samtaler i 45min en gang i uken gjør jo ingenting når man sliter i den grad jeg gjør. Hva skal man liksom gjøre resten av uken og resten av dagen. Klarer ikke gå til mine egne postkasser.

Sånn jeg har forstått det har noen positive erfaringen hvis de ikke er kraftig syk og bare trenger samtaleterapi innimellom for å kanskje få litt forståelse for hva de sliter med. Og ellers har et godt system rundt seg i forhold til venner eller familie.

Men om man er en av de som har det skikkelig vanskelig så sliter man. For DPS har max innleggelse på to uker hvor man egentlig bare sitter på et rom og kanskje går litt ut i stuen og sitter og så blir man kastet ut igjen. Kan føles trygt for man vet det er folk der, men man får jo ikke hjelp man bare får en 2ukers pause fra seg selv. Og de liker ikke å legge samme person inn flere ganger og gjør det helst kun i forsøk på å skade seg selv.

Alle behandlerene jeg har vært borti har (og det er mange fordelt over 5år) vært ekstremt ubehagelige. De har ikke tatt jobben seriøst. Og har delvis blitt truet. Som f.eks om jeg spør om innleggelse så nekter de meg behandling der i det hele tatt.

Så spørs på situasjonen man er i. Er man rimelig oppegående selv og har litt folk rundt seg, så funker kanskje DPS, for da er det ikke egentlig DPS som gjør jobben.

For oss andre.. not so much.
Avatar

MEN...

jan 31 2018 - 01:27
som mange nevner er det et godt tips er å skaffe privat psykolog for samtaleterapi. Hvis du fortsatt er i en situasjon hvor du trenger det, og ikke har funnet roen hos DPS.
Privat psykologer jobber på en helt annen måte og gjerne mye mer motivert til å hjelpe deg. Priser varierer også og finnes kanskje noen rimelige tilbud der.
Avatar

Min erfaring med DPS

feb 1 2018 - 20:57
Hei, sånn jeg har erfart det selv og hørt fra andre, kommer ting veldig an på hvilken psykolog du har og hvor du er. DPS er kun ment som en krise ordning. før du kan gå over til en annen psykolog, som regel i komunens helse opplegg. jeg gikk til DPS i ca. ett halvt år. og hadde hovedsakelig gode erfaringer. men første par timene var litt anspente. men det hadde mye å gjøre med at psykologen var så veldig forsiktig av seg. Men blei fort mer åpen samtale. Er jo best å være forsiktig når men ikke vet hvordan pasienten (for å si det sånn) er. så hjalp meg å motivere meg til å gi livet en stund til i det minste. og søke om kommunens hjelpe opplegg. (husker virkelig ikke hva det heter)..
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

feb 25 2018 - 15:54
jeg har gode erfaringer med dps,
gått til samme behandler i 5 år..
de tar meg på alvor med alt jeg sier. jeg går til psykose avdelingen.
de tar meg mer på alvor enn det jeg gjør med meg selv.
vet ikke hvorfor jeg blir tatt på alvor ,også er det så mangen i Norge som er missfornøyd med behandlingen.
anntar at jeg bare er heldig?
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

feb 25 2018 - 20:14
Har bare hatt min første utredningstime på DPS, men fikk kjempegodt inntrykk.
Seriøs lege som virket genuint interessert og som jeg fikk en veldig fin dialog med.
Var på forhånd redd for at han skulle begynne prate om medesiner med en gang,men det var det ikke snakk om i det hele tatt. Fikk beskjed om at det ville han helst unngå han også, og fikk skissert en plan for terapi etter ferdig utredning som høres veldig lovende ut.
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

feb 28 2018 - 17:40
Hei!

Var tilfeldigvis innom her, og så at posten min var blitt aktiv igjen. Tenkte jeg skulle legge igjen en liten oppdatering. Jeg er ikke så veldig aktiv her lenger, men det er alltid greit å stikke innom. Det er jo ganske lenge siden jeg skrev dette nå, og jeg merker på måten jeg skrev på at jeg var på et ganske mørkt sted. Mye har skjedd siden da.

Det gikk over all forventning med behandlingen. Jeg hadde et svært tungt år i fjor, også etter jeg skrev dette, med mange og langvarige innleggelser i høst blant annet. Det var kjipt, men jeg må si at systemet har imponert meg. Det ble etter hvert full klaff med denne behandleren som jeg var så skeptisk til, nettopp fordi hun har vært streng, utfordrende og hun har stilt store krav til meg. Jeg har aldri hatt så mye bedring med en behandler som jeg hadde med henne. Nå har hun dessverre skiftet jobb, så bytting ble det likevel. Men hun ga meg likevel troen på at det finnes kompetente, omsorgsfulle behandlere som vet hva de driver med der ute.

Pga. innleggelsene har jeg vært avhengig av det offentlige systemet, og er veldig glad for at vi har det. Jeg har hatt min dose med kjipe opplevelser også, og møtt behandlere jeg håper jeg aldri ser igjen, men de gode menneskene gjør definitivt opp for det. Jeg håper dere der ute i samme situasjon som meg ikke gir dere. Finn en behandler det klaffer med, og lær hva dere trenger. Det er mulig å komme seg ut av det helvetet som psykiske lidelser medfører - og dette er noe jeg ALDRI hadde trodd jeg skulle skrive for et halvt år siden, fordi jeg var virkelig på dypt vann. Jeg er langt ifra frisk, men jeg skal bli det. Med hardt arbeid, tid og med riktige mennesker til hjelp tror jeg virkelig det er håp for alle. Systemet formes jo av menneskene i det, og det finnes dem som ødelegger, men det finnes også dem som faktisk har peiling på hva de holder på med. Vi har ikke annet valg enn å forholde oss til det og gjøre det beste ut av det.

Det gikk overraskende bra for meg denne gangen, og det håper jeg det etter hvert gjør for dere og. Jeg skulle gjort mye for å se inn i fremtiden og se meg selv og der jeg er nå, da jeg skrev dette i fjor. Jeg heier på dere alle!
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

mars 1 2018 - 01:19
Kan jeg spørre hva diagnosen din er?
Avatar

Re: Erfaringer med DPS?

mars 1 2018 - 07:41
Godt å høre du er på bedringens vei :D
Til forsiden