Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er jeg bipolar?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er jeg bipolar?

nov 11 2016 - 01:47
Noen fler som får gjentatte depressive faser uten å vite hvorfor? Jeg lurer på om jeg er bipolar. Har klart å stable meg på beina etter nedturer før, men nå har jeg hatt såpass mange at jeg vet ikke om jeg klarer å komme meg opp igjen.

Send meg gjerne en melding her eller privat om du vil skrive litt :)
Avatar

Snakke

nov 11 2016 - 23:41
Jeg snakker gjerne med deg :) har opplevd det samme, og lider nå av en mulig depresjon (vet ikke om jeg kan kalle det det), men jeg er såppas noob her, at jeg ikke vet hvordan man sender en privat melding, så om du kunne startet, så hadde det vært supert :)
Avatar

Snakke

nov 13 2016 - 00:36
Hei! Jeg er ganske ny her selv. Har sendt deg en "friend request" :)
Avatar

Snakke

nov 13 2016 - 02:57
Jeg er bipolar, med depresjoner som kommer og går uten helt og vite hvorfor
Avatar

Kanskje

nov 17 2016 - 21:16
I alle fall ikke noe å tape på å få det utredet. Man kan ha bipolar uten å ha vært manisk, og da vil man gjerne oppleve at vanlige antidepressiva ikke er virksome. Stemningsstabiliserende medisiner som f.eks. Lamictal vil derimot være mer effektive. For en del med bipolar 2, kan de maniske fasene gå under radaren fordi de oppleves som gode overskuddsperioder heller enn noe sykt. Man får økt stemningsleie, mer energi, mindre søvnbehov, klarer å ha mange baller i luften, høyere tanker om seg selv, klarer kanskje å sette i gang både det ene og det andre prosjektet. Noen blir oppstemte, andre mer irritable. "Nåde den som forsøker å stoppe meg," er sentralt hos meg når jeg har en opptur, eller hypomani som det på fint kalles. Forenklet kan det kalles "mani light." Mange søker først hjelp for depresjoner og får diagnosen tilbakevendende depressiv lidelse, men det er viktig å være obs. på hva man har opplevd tidligere, hvilken behandling som viser seg virksom, om det dukker opp en mani eller hypomani.

Bipolar 1 er ofte lettere å fange opp, fordi full blown mani ikke er særlig vanskelig å ta feil av. Man mister bakkekontakten og trenger akutthjelp.
Til forsiden