Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det noe som heter falsk depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det noe som heter falsk depresjon?

sep 13 2019 - 20:53
Skal holde det kort, men er falsk depresjon en ting?
Føler jeg burde vært mye tristere enn jeg er, har liksom ingen venner, gjør det ikke bra nok på skolen og føler jeg skuffer alle hele tiden. "Vennene" mine unngår å være med meg, og er alltid alene. Jeg kan ikke snakke med noen om det fordi min mor mener alt er min feil og faren min bryr seg ikke nok til å gjøre noe.

Og jeg har hatt selvmordstanker og drevet med selvskading, men aldri følt meg skikkelig nedfor egentlig, bare lei av folk. Er dette en ting eller er jeg generelt en optimistisk person, anna enn dette så ser jeg meg selv som en pesimist egentlig.
Avatar

Re: Er det noe som heter falsk depresjon?

sep 14 2019 - 18:40
Var sikker på at jeg svarte deg i går, men det ble tydeligvis ikke postet.

Jeg har aldri hørt om noe sånt som falsk depresjon, men det er iallfall langt ifra det du opplever, utifra beskrivelsene dine, særlig mtp selvskadingen og selvmordstankene.

Depresjon kan oppleves ulikt fra person til person, så det handler ikke bare om å være trist, selv om et hovedsymptom er varig nedstemthet. Det høres uansett ut som om din situasjon er såpass krevende at du kunne hatt godt av å snakke med noen som kan hjelpe deg å få det bedre, som f.eks gjennom en helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom, eller fastlege. Du kan også ringe hjelpetelefonen på denne siden; 116 123.
Avatar

Hei gummihjerte

sep 29 2019 - 01:04
Asså, uansett hva jeg går gjennom så er jeg aldri sånn skikkelig lei meg, sure kan være litt nedfor men det føles nesten falskt ut når jeg blir lei meg, vet ikke om dette er noe jeg bare innbiller meg eller ikke. Og joa jeg opplever alt det jeg nevnte tidligere, men kjenner jeg er for det meste glad uansett hva som skjer, kan det være humørsvingninger?
Avatar

Re: Er det noe som heter falsk depresjon?

sep 29 2019 - 05:00
Det blir vanskelig for meg å svare på, så det er bedre om du tar kontakt med helsepersonale som kan hjelpe deg med en utredning av din psykiske helsetilstand. Vil sterkt råde deg til det dersom selvskading og selvmordstanker pågår fortsatt.
Avatar

Re: Er det noe som heter falsk depresjon?

nov 4 2019 - 15:05
Det er ikke en diagnose som heter "falsk depresjon". Enten er man deprimert, eller så er man ikke det og det finnes ulike former for depresjon. Det er grunnen til at folk reagerer og blir påvirket ulikt. Den eneste måten å vite om man er deprimert eller ikke er faktisk å snakke med leger, psykologer o.l. Det er mange andre psykiske sykdommer som gir lignende symptomer uten at man er deprimert.

Jeg vet ikke om jeg er deprimert eller ikke, for jeg fungerer bra i hverdagen og får gjort de tingene jeg må få gjort. Jeg har derimot suicidale tanker 1 - 2 ganger i måneden, og en eksistensiell krise. Så jeg kjenner meg igjen i forvirringen.
Til forsiden