Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det håp?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det håp?

sep 23 2017 - 14:44
Sliter veldig med angst og depresjon... har gjort det i noen år nå. Har snakket både med profesjonelle og med venner og familie om dette, men føler like vell at jeg ikke kommer noen vei... Er det håp? Har en vond følelse av at dette kommer til å vare for alltid.
Avatar

Hva gjør du aktivt selv?

sep 23 2017 - 20:52
Hei!

Det er alltid håp, men angst og depresjon krever veldig mye av deg som person.
Det hjelper dessverre ikke å bare gå til samtaler selv om det også er kjempeviktig og bra at du gjør.

Hvilke andre ting gjør du for å komme ut av det? Trening, hobby, avslappning, Yoga etc. er noen ting som kan få deg på bedringens vei. Går du på medisiner?
Det å føle at det skal vare evig er en skikkelig klassisk og vanlig følelse... det skal du ikke tenke på. Du vet ikke noe om fremtiden og med hardt arbeid og tålmodighet kommer du deg sakte men sikkert tilbake.

Stå på, lykke til!
Avatar

Re: Er det håp?

sep 24 2017 - 18:23
Takk for svar!

Begynte med styrketrening nå for noen uker siden bare! Det hjelper veldig der og da, og litt i etterkant, men i det lange løpet er det alltid de vonde tankene som vinner...

Er veldig glad i musikk, og gjør generelt mange "inneaktiviteter". Prøver å komme meg ut inni mellom slik at jeg ikke isolerer meg helt, men det er ikke alltid så lett! Og mange ganger overtenker jeg situasjoner mens jeg er ute blant folk, og også i etterkant når jeg kommer hjem (typisk hva jeg gjorde galt, og at jeg ikke skulle ha sagt ditt og datt osv..).

Har tenkt og vurdert mye om å begynne med medisiner, men føler ikke at jeg har fått så mye støtte til å gjøre det, av de jeg har snakket med om dette. Men jeg har fått legetime nå til Torsdag, og jeg og terapauten min skal hører med fastlegen min om hva h*n syns om dette med medisiner og om det kan være et alternativ for meg.
Avatar

Hold ut!

sep 26 2017 - 11:22

Bra! Fortsett med styrketreningen.. selv om effekten for tiden er kortvarig vil den bli lengre og bedre.
Etter 4-6 uker begynner kroppen virkelig å belønne deg for treningen om du er konsekvent og flink, ikke minst vil det hjelpe på de deprimerte følelsene og tankene.

Ikke vær å streng med deg selv, husk at du faktisk er syk, og du ville aldri bedt en med brekt ben om å skjerpe seg?
Du må akseptere at du har det tøft og at det vil ta både tid og kreve mye av deg for å bli bedre.
Men du vil bli bedre... hva andre tenker om det du sier eller gjør, spiller så liten rolle i det hele og store.
Livet er konstant i bevegelse, og det som føles viktig nå, det er ikke viktig om en stund.

Ja, hør om medisiner kan være noe for deg. Det finnes mange ulike typer, så det kan sikkert lønne seg å prøve seg fram etter det jeg har lest.

masse lykke til, og hold oss oppdatert
Til forsiden