Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

En deprimert mor

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

En deprimert mor

nov 1 2020 - 20:40
Hei!

Jeg trenger sårt hjelp. Min mamma har låst seg fast i en vond tankegang hvor alt handler om å snakke ned seg selv og klage. Jeg har selv vært ganske så lik, men har jobbet i flere år for å få det bedre. Jeg er bekymret for hvordan hun har det hver dag og tenker mye på henne. Jeg prøver å gå forsiktig frem når jeg snakker med henne om ting, men vi snakker ikke om følelser, selv om jeg vet at hun har mye inni seg. Hun stresser mye og gjør heller masse hjemme for å unngå å møte følelsene sine, i hvert fall det jeg føler. Hver gang jeg prøver å snakke om noe som har med følelser å gjøre vil hun ikke snakke med meg.

Jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å snakke om følelser. Er det noen som har noen råd her? Jeg ønsker å komme hjem til en mamma som har det bra, og leve mitt liv uten å være bekymret for hvordan det går med henne. Men det viktigste av alt: jeg vil se min mamma smile igjen og oppleve at hun gjør ting som gjør henne glad!

Avatar

Gi, og jeg lover at hun vil gi tilbake

nov 2 2020 - 00:52
Jeg er så utrolig lei for å høre åssen din mor har det :((( jeg kan ikke forestille meg åssen det er å se en person du mest sannsynlig ser utrolig sterkt opp til, i en så depressiv tilstand.
Deprimerte folk trenger egentlig bare en ting, men den ene tingen forandrer seg hele tiden. Derfor er det enkleste du kan gjøre, er å spørre henne direkte om hvordan hun føler seg så du kan snakke med henne om hva som kan få henne til å føle seg litt bedre. Det høres kanskje brutalt ut men det er dessverre bare slik. Det kan hende hun låser seg enda mer. Det kan hende hun blir rasende. Det kan hende at hu bryter sammen og gråter rett foran sitt barn. Hun kan kanskje ikke helt vite hva hun vil. Hun kan kanskje ikke helt forstå hva hun ikke vil. Alle disse tingene er dessverre bare en del av åssen det er å ha depresjon.

Men jeg lover at som moren din, så overkommer kjærligheten hva som helst. Og en dag, når du har prøvd hva som helst og du har kanskje fått minimale resultater, så kommer hun fortsatt til å smile til deg og si hvor glad hun er i deg, fordi du har gjort det akkurat samme.

Gi, og jeg lover at hun vil gi tilbake.
Avatar

Re: En deprimert mor

nov 3 2020 - 12:09
Utfordringen her er vel at moren din må ville det selv, ha hjelp og å snakke om ting.
Kanskje hun synes det blir for nært å snakke med deg om dette, siden du er datter?
Hun føler kanskje på at hun er mor og eldst og liksom skal være den som guider deg i verden istedenfor omvendt?

Vet hun at du har hatt problemet selv? Å snakke om følelser og den negative tankegangen hun sliter med nå?
Du kunne kanskje snakke om deg, hvordan du opplevde det/hadde det da du slet med dette? Kanskje det hadde blitt lettere for henne å snakke om seg da?
Men det kan jo være at dette er noe du allerede har prøvd.
Avatar

Re: YeeHawCrusader505

nov 4 2020 - 17:42
Tusen takk for svaret ditt!

Jeg er også utrolig lei for det.. Det er veldig vanskelig å se at den personen du ønsker å føle deg avslappet og bra rundt, har det såpass vanskelig inni seg at hun tilsynelatende ser "normal" og glad ut, samtidig snakker seg selv ned og ser negativt på alt rundt seg.

Det å spørre henne direkte har jeg prøvd før, men da ble hun litt "fornærmet" på en måte? Hun reagerte med å bli litt rar og late som ingenting og bare gikk sakte, men sikkert unna. Jeg ønsker å prøve dette oftere, da det kanskje kan ha en effekt.

Tusen takk for måten du skrev dette på! Det var fint skrevet det med at kjærligheten overkommer hva som helst. Jeg føler at jeg har prøvd mye, men jeg gjør det nok ikke ofte nok, fordi jeg er så redd for at hun skal ta seg mer nær av ting. Men jeg ønsker inderlig at hun skal få det bedre.

Igjen, tusen takk for kommentaren din! Setter stor pris på innspill!
Avatar

Re: strutsefugel

nov 4 2020 - 17:49
Tusen takk for kommentar!

Ja, du har nok helt rett i det at hun må ville det selv. Det kan nok hende det at hun synes det blir for nært, ja. At hun vil ikke føler at hun kan vise meg at hun er svak.

Hun vet at jeg selv har hatt problemer, men det har på en måte blitt feiet litt under teppet fordi vi ikke snakker så mye om følelser i den grad. Samtidig så ønsker jeg å ta opp dette på en ordentlig måte ved et tidspunkt, hvordan jeg hadde det før og hva jeg følte. Men jeg tror ikke hun erkjenner selv at hun sliter med noe, det som gjør det vanskelig!

Tusen takk for innspillet ditt! Setter veldig pris på det!
Avatar

hmmmmm

nov 5 2020 - 03:57
jeg antar din mor
trenger en proff
å prate med
å sparre med
åpne seg opp for
kanskje er hun i en
eksistensiell krise
det er ikke godt å si
hva som rörer seg i henne
vit: jeg heier på dere begge ;)
Avatar

Re: aliengang72

nov 5 2020 - 09:52
Tusen takk for diktet! Jeg tror også hun trenger det :) Tusen takk for ordene
Til forsiden