Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksistensiell depresjon/angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Eksistensiell depresjon/angst

juli 12 2017 - 15:12
Ja, har hørt om det, men husker ikke detaljene rundt det så jeg kommer sikkert til å sjekke ut de videoene ;) Takker for tipset
Avatar

Re: Eksistensiell depresjon/angst

juli 12 2017 - 16:02
Jo, værsegod :)
Avatar

til soulless

juli 12 2017 - 20:55
det du skrev om lys, forstod jeg faktisk! Og det var veldig interessant, fordi det da betyr at selve observasjonen sender en energi som skaper forandring. Jeg fikk en assosiasjon til det som skjer når noen merker at andre ser på dem , selv om de rent fysisk ikke kan se det......
Avatar

De har eksperimetert

juli 13 2017 - 06:45
De har gjort eksperimenter på det også :P
Satte en person i en stol i ett rom, også en person står i ett annet rom bak den første personen med ett enveispeil imellom. Den første personen kan ikke se den andre personen. Så fikk personen bak enveisspeilet i oppdrag å "se for seg" eller visualisere at personen i stolen ble levende begravd. Viste seg at veldig ofte trigget dette ett lite astmaanfall hos personen i stolen...

Men det interessante med "double slit" eksperimentet er jo.. Hvis lys endrer egenskaper når det observeres... Hvordan ser universet ut når ingen kikker?
Avatar

interessant

juli 13 2017 - 16:52
Jeg synes også det er interessant på den måten at da er det en forklaring på hvorfor fjernhealing virker......noe som slett ikke er akseptert av vitenskapen......det er jo bare tull og tøys.....
Avatar

lenker

juli 13 2017 - 16:53
nå er det visstnok forbudt å legge ut lenker her, men kanskje du kan tipse meg om kilder, slik at jeg kan bruke det i diskusjoner med de skeptiske vitenskapsfolka.... smil.... ??
Avatar

Kilder

juli 13 2017 - 17:23
Der må jeg dessverre skuffe litt. Du finner kanskje en referanse til den siste studien jeg nevnte med litt googling. Er dessverre ikke alle kilder jeg husker. Det jeg husker er at jeg leste om denne på nett for en del år siden. Artikkelen var norsk, og MULIGENS også en norsk studie. Prøvde å google selv nå, men fant ikke noe.
Når det kommer til de skeptiske vitenskapsfolka, så tar jeg psykisk syk over forsøkskanin en hvilken som helst dag.. ;)
Avatar

ok.....

juli 14 2017 - 12:06
den siste setningen din skjønte jeg ikke helt, mente du at du ville være forsøkskanin i et eller annet forskningsprosjekt?
Avatar

Eeh..

juli 14 2017 - 12:15
Nei? Det omvendte. ;)
Avatar

Re: Eksistensiell depresjon/angst

april 23 2018 - 17:27
Morro å se at denne tråden har levd videre etter jeg logget ut.
Spesielt moro å lese når dere diskuterer og filosoferer over begrepet "ekte".
Hva er sant og hva er virkelig.

Jeg lurer på om dere har noen tanker rundt "the myth of sisyphus?"
Det å lete etter mening i en muligens meningsløs eksistens.
Og er det en grunnleggende egoistisk tilstand det å ønske seg mening utover det å bare overleve selv og hjelpe andre?
Har jeg rett til å søke etter mening, eller er det først når jeg slutter å søke at jeg egentlig kommer hjem?
Avatar

nietzsche

mai 4 2018 - 21:15
Er en liten stund siden det ble skrevet noe her, men kjenner at jeg fikk litt lyst å lese om "the myth of sisyphus".
Min psykolog mener at jeg er midt i en form for eksistensiell krise, noe jeg av og til kjenner meg igjen i, kommer litt an på dagen liksom. Så vil lære litt mer. Se om det faktisk finnes en mening med å være her, eller om det er like bortkastet som det føles per i dag.
Avatar

Re: Eksistensiell depresjon/angst

mai 4 2018 - 22:28
nietzsche:

- "Er det en grunnleggende egoistisk tilstand det å ønske seg mening utover det å bare overleve selv og hjelpe andre?"

Vel ja, det er et grunnleggende behov å ha mening i livet - etter at ens grunnleggende overlevelse er tatt hånd om. Med andre ord, når man kan ta seg "råd" til å søke en dypere mening.

Men avhengig av hvordan liv man har hatt, så vil forskjellige mennesker finne den dypere meningen i forskjellige ting.
(Selv om enkelte ting er universelle kilder til å ha en grunnleggende mening i livet, som f.eks. ekte vennskap, ekte kjærlighet, få barn; kort sagt ekte, dype relasjoner med andre mennesker. Har man dette på plass, så handler det bare om å ØKE meningen i livet; ikke om å FINNE seg en mening i det hele tatt.)- "Har jeg rett til å søke etter mening, eller er det først når jeg slutter å søke at jeg egentlig kommer hjem?"

Du har selvfølgelig alltid rett til å søke etter mening. Men du vil naturlig slutte å søke når du har funnet den. Fram til det vil "søket" alltid ligge litt i bakhodet, og dukke opp fra tid til annen når tilværelsen blir for repetitiv og overfladisk.

Mesteparten av behovet for å "finne mening", handler egentlig om å finne verdien i seg selv som den man egentlig er. Resten handler om å ha ekte, dype relasjoner med andre mennesker (som kommer naturlig når selvfølelsen øker), og å ha en utfordring i livet som gjør livet ekstra givende og spennende (og det er nok av utfordringer å kunne jobbe med i denne verdenen).
Med andre ord, finn verdien i deg, så kommer resten av seg selv.- "Det å lete etter mening i en muligens meningsløs eksistens."

Selv hvis eksistensen virkelig er objektivt meningsløs, så vil den allikevel være meningsfull hvis man har de rette tingene på plass (som er nevnt ovenfor).

Eks.: I det øyeblikket man har en flørt/romanse med et annet menneske, går alle spørsmålene om mening rett ut av vinduet; for meningen er åpenbar. Det samme gjelder når man opplever andre former for ekte, dype relasjoner med andre mennesker. Meningen blir DERE; det båndet dere har sammen, her og nå i dette øyeblikket. That's all that matters.

Spørsmålet om mening er hovedsakelig et spørsmål for de som "ikke virkelig lever". LEV, og meningen vil komme av seg selv.
Avatar

Re: Eksistensiell depresjon/angst

mai 4 2018 - 22:38
Ensom_27: "Se om det faktisk finnes en mening med å være her, eller om det er like bortkastet som det føles per i dag. "

Les boken "Journey of souls", av Michael Newton :) En eye-opener...
Til forsiden