Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksen truer med å ta livet av seg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eksen truer med å ta livet av seg

aug 28 2022 - 23:06
Det er 3 år siden jeg sa i fra at jeg ville ut av samboerskapet med eksen, 2 år siden jeg gjorde det slutt, 1 år siden jeg flyttet ut og nå i sommer har vi endelig fått fordelt eiendommene vi har hatt sammen foruten våre felles barn som vi har 50/50.
Dette har vært en altfor lang prosess pga hans "jeg vil ta livet av meg" greier. Jeg har hele veien blitt brukt som søppelbøtta hans om diverse som han synes er vanskelig pga dette bruddet. Han nekter å prate med noen andre om dette. Han er i full jobb, har mange nære venner og jeg synes det er et bra samarbeid ang barna.
Dessverre så sier han nå at han har kun har 2 valg: ta liv av seg eller flytte veldig langt vekk.
Han nekter jo å ta kontakt med fastlegen, psykolog eller prate med vennene sine om dette så jeg får han ikke til å ta tak i dette selv dessverre. En ting som står klart for meg og som jeg har sagt til han mange ganger i løpet av disse årene er at jeg ikke kan brukes til disse samtalene som han nå prøver å ha med meg.
Jeg vet ikke hvordan jeg skal ta dette videre. Hva skal jeg gjøre?
Avatar

SV::Eksen truer med å ta livet av seg.

aug 29 2022 - 10:27
Jeg synes du her vært særdeles tålmodig som forberedte han allerede for tre år siden og du har gitt han lang tid på å venne seg til tanken. Han har som voksen ansvaret for seg selv, skal han komme videre i livet sitt etter hvert, så bør han finne andre å ventilere til. Du har jo lagt alt til rette for at han skal takle dette godt, det er nok de som ikke får beskjed før eksen har pakket også, skulle ikke forundre meg i alle fall.
Avatar

Re: Eksen truer med å ta livet av seg

aug 29 2022 - 11:48
Du kan kontakte hans fastlege, informere om tingenes tilstand, og si at du er bekymret. Så lar du helsevesenet gjøre resten, og lar være å tenke mer på det.
Avatar

Re..

aug 30 2022 - 05:26
Jeg synes han er manipulerende som truer seg til at du skal være sammen med ham, si at du trenger en mann med litt mer tæl i! At du Er lei av å være vesleemamna med en mann som ikke gjør nok forsøk for a hjelpe deg selv. Kanskje det handler om bebysteps, men litt er bedre enn ingenting, det er ikke ditt ansvar hvorvidt han lever eller dør uansett dagan er jo ikke bebyen din eller fosteret ditt heller, for å sette det litt påspissen. Men både kvinner og menn kan ha da og betro seg til særlig under en depressjon og psykiske vansker, sa det er viktig a ha noe å snakke med å tørre å ta noen sjanser. Det finnes grupper også, selvhjelp sgrupper og anonyme fira, mange blir litt ekstra innteoverte fordi de ikke er vant til å snakke om svakhet, følelser om, spesielt om de Ogsa strever mer enn ellers
Avatar

Takk

sep 7 2022 - 01:36
for tilbakemeldinger.
Jeg ringte fastlegekontoret hans og informerte dem om bekymringen min og hva den bestod i + at jeg ettertrykkelig ga de beskjed om at de burde kalle han inn til en legetime. Helsesekretæren noterte det ned til legen hans. Jeg vet ikke hva veien videre blir men antar han blir jævla sinna på meg og blir veldig desperat på å fremstå frisk ovenfor fastlegen.
+ at etter et drøss med samtaler her og der med diverse folk så har jeg avfunnet meg med tanken om at dette ansvaret han legger på meg er fryktelig egosentrisk fra hans side og kan han ikke forvente at jeg skal bære alene.
Avatar

Re: Eksen truer med å ta livet av seg

sep 19 2022 - 02:30
Veldig enig med deg ceca. Det er egoistisk å legge sånt på andre, og noe veldig usjarmerende med den væremåten. Sett tydelige grenser og hold klar tale om at ansvaret for sitt liv må han ha selv. Bra du tok kontakt med lege, da tenker jeg du har gjort ditt. Han ser ikke annet enn seg selv, tenker jo verken på deg eller barna når han kan si slikt.
Folk som roper sånt høyt har jeg ikke respekt for. Skjønner vertfall godt du forlater dette forholdet.
Masse lykke til. Klem
Avatar

Tanker vs adferd

sep 19 2022 - 23:31
Din (trådstarter) eks høres ut som en veldig usikker person, er han det?

Som mann og en som tidligere har blitt ufrivillig singel så kan jeg forstå deler av følelsene din eks beskriver. Om jeg skal mene noe så tror jeg at din eks er veldig redd for å være alene, har mistet seg selv oppi dette og i egen medlidenhet og ser mest sannsynlig ikke hvordan det kan bli bedre for han, og at dette er blitt et vedvarende problem som han nå identifiserer seg med. Delen jeg kan relatere til stopper med å tenke slike tanker da, for å leve ut disse tankene- og bruke deg på denne måten er absolutt ikke greit, og ekstremt urettferdig mot deg (og mot barna deres).

Du har gjort mer enn du trenger ved å bidra til at han kanskje får hjelp av helsevesen. Om han får det vil nok situasjonen hans gradvis forbedre seg, og kanskje en gang i fremtiden så vil han takke deg når han forhåpentligvis har gått videre.

Ønsker deg masse lykke til.
Avatar

Hvorfor går du fra han?

sep 23 2022 - 20:07
jeg er bare lurte på hvorfor du skal går fra han har han vært slem eller ond mot deg? eller er du bare lei han eller har du funnet en ny?
Jeg bare lurer fordi jeg er mann og har opplevet at jeg har blitt forlatt av 2 forskjellige damer som jeg har hatt lengre forhold til

Avatar

Til håp Oslo!

sep 24 2022 - 18:54
Jeg kan komme med grunner for at menn blir forlatt og det er:
når menn ikke klarer å ta til seg og gjøre alle endringer deretter(uten å surmule el.a), og så er det ofte ting som har vært tatt opp flere ganger kanskje, og da blir kvinner så lei tilslutt at de bare går. Uten å se seg tilbake.
Også selvfølgelig grunner som utroskap, drikking, egoistisk adferd, kommunikasjon, total likestilling i forholdet, økonomi, seksuell egoisme +++ ja det er mange ting men følger man ikke opp på dette så er det kjørt for veldig mange kvinner meg selv inkludert. Ofte er det en kombinasjon av alle disse grunner.

Og til ceca; han er IKKE ditt ansvar. Håper det ordner seg for deg
Avatar

jeg er enig og det går begge veier

sep 24 2022 - 23:00
Jeg er enig i det du skriver ang utroskap og drikking og det går begge veier.Jeg sier ikke at det gjelder Ceca ,men kan for min del si jeg har erfart akkurat det at damene jeg var sammens med var utro og drakk.Selv har jeg faktisk aldrig vært utro
selv om jeg har hatt muligheten.Jeg har også vært snill og gjort hva jeg kunne for at min kjæreste skal ha det så bra som mulig
men alikevel så kan man bli forlatt..Man blir tydeligvis for kjedelig og dama vil ha noe nytt så alle damer er ikke engler ikke menn heller for den saks skjyld.
Til forsiden