Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ECT - erfaringer noen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ECT - erfaringer noen?

april 20 2019 - 21:53
Jeg skal snart i gang med det. Har diagnosen bipolar 2, antakelig hatt det fra midten av tenårene. Diagnosen fikk jeg dog ikke før jeg var 24. Er nå rett oppunder 38. Hele veien har jeg strevd med sykdomsepisoder hvert 1,5-2 år. Mest depresjon, hypomaniene er i sjakk. Depresjonene derimot. De får jeg ikke has på. Stemningsstabiliserende gjør at de ikke blir så kraftige i form av apati og handlingslammelse, samt i noen grad lengden på hver episode. MEN det dette har medført er at jeg får krefter til å gjennomføre selvdestruktive planer fordi handlingslammelsen ikke er der. Etter stemningsstabiliserende har jeg hatt flere selvmordsforsøk det egentlig er flaks at jeg har overlevd. Jeg skadet meg permanent sist. Nå er jeg på en ny runde. ECT er luftet, og jeg så ikke noen grunn til ikke å prøve siden ikke noe annet funker på en god måte. Det er også begrenset hvilke medisiner jeg kan bruke, da jeg har en enxymfeil som påvirker bl.a. Omsetningen av en del antidepressiver. Har prøvd det meste som prøves kan. Lamictal må jeg uansett ta fordi jeg også har epilepsi :(. Det er ikke en kontraindikasjon for ECT, har vært anfallsfri i flere år. Må trappe ned på en annen epilepsimedisin jeg tar, siden man jo skal få kramper av dette. Er ikke så redd for det. Stadig føler jeg at livet mitt er på spill. Stemningsstabiliserende er i mine øyne et særdeles tveegget sverd. De virker inn på graden av handlingslammelse - noe som igjen medfører at jeg faktisk gjennomfører selvmordsplaner. Det er tilfeldigheter som gjør at jeg fortsatt lever, skadet meg for livet i 2017.

Andre som har prøvd dette? Virkninger? Bivirkninger - kortsiktige, langvarige? Tok det lang tid før dere merket noe?
Avatar

Hei

april 22 2019 - 05:44
Etter å ha lest dette her vet jeg ikke helt hva annet jeg skal si til deg enn at du bør sette deg godt inn i dette med ect.noen har kjempebra effekt mens andre klager på at de mister hukommelse.Du skriver du har epilepsi men sliter ikke med anfall nå det er det samme med meg.jeg har epilepsi men har ikke anfall nå men husk en ting når de gir deg ect så er det faktisk som når man får epilepsianfall.Jeg husker hvor jævlige epilepsi anfallene mine pleide å være ville ikke ønsket noe menneske de anfallene og så mange fall og det var kraftige greier.ville bare fortelle deg at jeg syns det er litt rystende å høre at du så ingen grunn til å ikke prøve ect siden ingenting annet funker.dessverre er det slik med mange psykiske lidelser det er ikke alltid alt funker er ikke alltid folk blir friske.Ect er langt ifra uskyldig og er nok verre enn medisiner for hva det gjør med hjernen.Jeg er skeptisk til det der i veldig stor grad.Jeg sier dette for jeg tenker jo på deg men bare sett deg først inn i dette med ect Finn all informasjon som er mulig å finne.Var du på SSE i Sandvika?
Avatar

hello

april 22 2019 - 17:14
jeg ville hørt på mrsfreak
har ikke selv erfaring med ect
men har hørt andre med det
og det er så der så der
noen ja og andre nei
håper det blir best mulig for deg
uansett hva du velger til slutt ;)
Avatar

Takk for innspill

april 25 2019 - 00:03
Heisann. Jeg har fått svært god informasjon om bivirkninger så vel som virkninger. Det er avklart at epilepsien min ikke er en kontraindikasjon både med de som utfører ECT og er spesialister på det, samt min egen nevrolog som er epilepsispesialist. Disse krampeanfallene er jo under kontrollerte omstendigheter, sammenlignet med et plutselig epilepsianfall der man har sterkere og mer langvarige kramper hvorsomhelst og nårsomhelst.

Selvsagt er ikke dette uskyldig, men det er ikke medisiner heller. Jeg skjønner jo at mange er skeptiske, og tenker dette er svært drastisk. Men jeg hadde uansett intensjoner om å gjennomføre slik behandling da jeg skrev hovedinnlegget. Jeg var der interessert i erfaringer fra folk som har prøvd det. Om det ikke er noen her som har prøvd det, så er det selvsagt helt greit. Men i forhold til en del research, og tydelig info fra psykiater både muntlig og skriftlig føler jeg at jeg tar et informert valg. Jeg har derfor gitt mitt samtykke, da ingen uten videre får ECT uten å ha samtykket selv. Starter opp på fredag, så da får jeg se hvordan det går framover.
Avatar

Hei

april 25 2019 - 00:27
Hei hvis du føler selv det er riktig og du har fått beskjed fra legen som flere av de som klaget på hukommelsesproblemer i ettertid.de hadde ikke skrevet under hvis de visste på forhånd det kunne føre til slike problemer.Jeg vet jo det er under kontrollerte og jeg har epilepsi selv men det er under kontroll heldigvis.Du vet jo hva du ønsker og hva som er riktig for deg.Ønsker deg lykke til med dette.Håper det blir til det beste for deg ihvertfall at du ikke blir en av de som ble rammet slik.gi oss beskjed hvordan det går da.lykke til.
Avatar

ect

mai 29 2019 - 14:32
Jeg har gjennomført 6 behandlinger. Det som skjedde med meg er at
kortidshukommelsen ble veldig redusert en periode men kom tilbake.
Hjalp kanskje litt mot depresjon, men har kommet tilbake. Men det er veldig forskjellig til person til person. Hvis du føler du trenger det er det bare å prøve. Men ville prøvd alt annet før ECT siden dette er ganske drastig tiltak..
Avatar

..

juni 17 2019 - 23:48
Nå har jeg vært utskrevet et par uker, og er i vater. Jeg angrer ikke på at jeg utsatte meg for dette, da det virkelig (så langt) er det som har vært mest effektivt for meg. Alle de årene med forskjellige medisiner, psykoterapi, innleggelser med middelmådig effekt... Bivirkningene er beskjedne. Kanskje kunne jeg fått VIP medlemskap i korttidsminneforeningen en periode, men det begynner å avta nå. Måtte dette funke over tid!!!

Når det er sagt, så vil jeg ikke anbefale det som førstevalg. ECT er en ganske inngripende behandling tross alt.
Til forsiden