Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ECT

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ECT

mai 27 2023 - 22:48
Er på jakt etter erfaringer med ECT…
Virkninger og bivirkninger!

Vil ikkje men dei meiner det er det som trengs, så har sagt ja til vurderingssamtale. Men vil vite mest mulig av andre sine erfaringer før eg tar ei vurdering.
Avatar

Re: ECT

mai 30 2023 - 10:21
Hei. Jeg vil anbefale deg å se Solveig Melkeraaens film: Flink pike.
Avatar

Re: ECT

juni 3 2023 - 20:18
Heisann!
Hadde det ikke vært for ECT, ville jeg vært død eller pleietrengende på heltid. Jeg har diagnosen bipolar 2, der depresjon har vært det mest dominerende. Etter å ha hatt symptomer side tenårene (ble ikke diagnostisert før jeg var 24, nå er jeg 42) har jeg vært igjennom det meste av medisiner uten at noe har virket tilfredsstillende. Til slutt spurte jeg selv (i desperasjon) om ECT kunne være aktuelt, da legene mente jeg burde gi medisiner jeg hadde prøvd før nye forsøk. Jeg var på mitt absolutte nullpunkt, og hadde nærmest forsont meg med at jeg ikke kom til å bli så gammel. Heldigvis, og til min overraskelse, syntes de det virket fornuftig. I dag er det nøyaktig fire år siden jeg ble skrevet ut etter å ha vært igjennom 11 behandlinger. På disse årene har jeg ikke hatt behov for en eneste innleggelse. Før var det helt utopisk. Som regel måtte jeg innlegges 1-3 ganger i året. Nå tar jeg småjobber om jeg får noen, i tillegg til at jeg har begynt å studere litt.

Så for meg har dette vært suksess. Hva framtida bringer er umulig å vite, men ved et ev. tilbakefall vet jeg i alle fall hva som virker.

Det jeg har merket av bivirkninger er ikke så ille. Jeg var fryktelig surrete og distre i noen uker etter jeg var ferdig, men det kom seg. Mesteparten av hukommelsestapet er relatert til noe av tida i forkant av behandlingen, men det er uansett ikke noe jeg ser poenget med å huske så mye av. At ECT er inngripende, drastisk og krevende å gjennomgå er det ingen tvil om. En liten brøkdel av de som får slik behandling opplever også dessverre mer uttalte bivirkninger. Det dumme er at man ikke kan vite om man er blant de som er maks uheldige, men rent statistisk er sannsynligheten for gode resultater en god del større enn risikoen for alvorlige bivirkninger.
Avatar

Takk for svar

juni 12 2023 - 20:11
Har vært innlagt 7 ganger på ett år nå og er dårligere for kvar gong. 3 selvmordsforsøk siden desember og til nå i år kun vært hjemme 6 uker så det er vel siste alternativet nå, spesielt siden eg ikke kommer meg ut av den dype depresjonen som eg har vært i nå i 1 mnd, moderat resten av tiden.

Eg vil jo bare fullføre det eg har begynt på, men folkene her mener at eg kan sjå meninga med livet igjen om eg får ECT. Venter på svar på henvisningen som eg lot meg overtale til at de fikk sende inn…
Avatar

ECT

juni 28 2023 - 18:18
Det var en "redning" for meg...etter langvarig depresjon som ikke lot seg løse med piller... (kanskje langvarig terapi hadde hjulpet, men, mennesker med rette evner gror ikke på trær...)
Jeg var bevisst at det kune gi minne-utfordringer, og det lagde en del hull/utviskelse av siste 3-8år.
Egentlig bare glad for det...da den tiden ikke bestod i annet enn å eksistere.
Det er MIN opplevelse, andre kan ha helt forskjellig oppfatning.

Lykke til!

Om det er intr. er det mulig å sende meg en melding...
(Gutt; 23år, med noen-og-femti års erfaring...)
Til forsiden