Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Drukner i egen desperasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Drukner i egen desperasjon

mars 3 2020 - 18:56
Hva pleier dere å gjøre når dere går til bunns i depresjonen? Klarer dere å hjelpe dere selv på et vis, eller venter dere bare på at det skal gå over?

Jeg pleier ofte å ramle ned i en kjeller hvor jeg opplever mye angst og stress. Jeg føler meg avvist av hele verden. At ingen ønsker meg og at jeg er en fæl person som ikke fortjener å ha folk rundt meg. Jeg opplever ofte å bli avvist, og da grubler jeg meg syk på hvilke dårlige trekk jeg har som gjør at folk trekker seg unna, og jeg føler en så stor avsky over meg selv.

Da kommer selvmordsplanene krypende, og jeg føler det ville vært en stor lettelse om jeg bare fikk lov å dø.

Nå sitter jeg å lurer på hvor kjipt man må ha det før jeg endelig pakker sakene og drar min vei. Det er jo heldigvis ikke slik at jeg risikerer å sulte eller sove på gaten, men det virker så skummelt lett å falle hen i ulike synkhull: alkoholisme, fattigdom, isolasjon, overdreven spilling, fantasiverdenen og andre mer langsomme tråkk mot elendigheten. Det virker helt uutholdelig å måtte eksistere i denne ensomheten i 20, 30, 40år til - eller gud vite hvor lenge denne skrotten jeg sitter fanget i har tenkt å holde ut.

Jeg har snakket om selvmordsplaner til psykolog før, men ble irettesatt med kommentarer om at "dette er ikke noe du skal spøke med", og fikk litt følelsen av at de trodde jeg bare var oppmerksomhetssyk. Jeg finner det veldig vanskelig å snakke selv til behandlere om de helt mørke tankene. Det virker som det gjør dem frustrerte og rådville.

Så den daglige drillen min nå er å gå til behandling når jeg er sånn passe bra eller passe dårlig, men ikke når jeg er helt nede, for jeg ender opp med å føle enda mer skam om jeg gråter eller deler de helt mørke tankene. Jeg blir redd for å gå ifra psykologtimen enda mer desperat og fortvilet enn da jeg kom inn, og at ensomheten og forlatthetsfølelsen skal bli enda sterkere når jeg kommer hjem, slik at jeg etterpå skal gjøre noe dumt som bare skader meg, uten å ta livet av meg.

Disse unnvikelsesstendensene mine gjør at jeg blir kritisert for at jeg egentlig ikke ønsker å bli frisk og at jeg unngår behandling når jeg virkelig trenger det. Jeg er inne i en håpløs og ødeleggende, og svært ensom spiral mot avgrunnen. Det gjør meg helt fortvilet når jeg ser at selv behandlerne mine holder på å gi meg opp.

Psykologen min beskrev tilstanden min en gang som "en stille undergang". Men jeg kjenner veldig på at jeg ikke har så lyst til å lide stille i all evighet.Avatar

Re: Drukner i egen desperasjon

mars 3 2020 - 20:55
Jeg kjenner meg igjen i mye av det du beskriver. Selv går jeg i ukentlig behandling hos psykolog, og vi øver en del på nettopp hva man kan gjøre når selvmordstankene kommer for fullt.
Jeg hører på lydbok eller leser veldig mye, det hjelper meg å konsentrere meg om noe annet. Hvis jeg ikke orker det, prøver jeg å høre på naturlyder (regn, torden osv) på en app som heter Naturespace og fokusere på lyden.

Avatar

Re: Drukner i egen desperasjon

mars 4 2020 - 01:17
Hei. Ta en dag om gangen og jobb sakte med deg selv å tenke positiv ,gjennom å finne en strategi å holde seg opptat med noe som øker «lykke « hormonene.Dvs prøve forandre kjemien i hjernen..Gå ut en tur hverdag,drive med håndarbeid (sy,strikke)Start der..og etter legg en plan..idag skal jeg se på folk og smile (tvinge seg smile..det masserer hjernen..og blir fra falsk påtvunget smil..et reelt en etterhvert)...Ingen psykolog kan gjøre jobben å tvinge lykke i oss..liksom..De kan bare hjelpe rense tankene litt og sortere de..og gi knagger av positive tanker vi må henge håpet i..:):) A NEGATIVE MIND NEVER BRING A POSITIVE LIFE! Tenk ikke du blir ofte avvist..de beskriver seg selv og sin mangel på emosjonell intelligens og potensielle å ta inn i varmen en ny menneske å kjenne!Do not care of such pour people..of souls...They do not desearve your energy and time! Tenk hvordan du snakker innerst inne med deg selv?Akspeter deg selv (depression kan komme fra dårlig selvfølelse og dårlig selvtillit?,man tror man ikke kan,ikke er pen,smart osv)..Ikke var hardt mot deg selv..da rakker du ned på deg selv og er ensom innerst inne og trist ?Lykken kommer innenfra sies det..og vit at ingen er bare lykkelig..Det er normal å bli nedstemt ibland..men observer deg selv og ikke la deg drukne i negative tanker..Finn knepp å ta de..tenk ..at de er som ugress bland blomster..You deserve better people to accept you!Tenk positiv ,smil
Oftere,Finn små enkle gleder i hverdagen,dyrk en hobby,gå en tur..osv..Det blir bedre!:)Hør på pidkaster:Psykopoden ,Opptadert og mye annet du kan lytte på..Da glemmer du når du er trist..lærer noe og trener oppmerksomheten bort fra depresjon!Selvmelidenhet i lange stunder fører til destruktiv liv ..Du er sterk ,bra nok og i stand å bli bedre med egen innsats ig egen omsorg!:):)Be kind to yourself and love yourself the way you are..Si tre ting høyt til deg selv hver dag..Placebo effekten for psyken din..Tre gode ting du liker ved deg selv..og utvid etterhvert ..med gode ting du vil gjøre,utvikle..You can Do it! SMILE !:):)Etter du klarer komme litt mer overvkneika..lytt på OPTIMIST sangen ..og Onkel P :Du kan?De er boost av positivitet og energi..Gjør dette etter du jobber litt medtanke kjøret og rottet og sorter «ugresset »(negative tanker)..bort ..De som aviser deg..de beskriver seg selv..De er ikke verdt din energi..og husk .ingen er lykkelig og happy hele tiden..Det er en jobb og strategi vi alle må lære å beherske..akkurat som idretsfolk driver og trener ..mentalt og fysisk..Go out..fresh air and smile !And If you are sad or tired learn How to rest not to quit.:) Klem !:)❤️A negative mind never gives a positive Life!Remember that!Learn to rest not to quit!:)Har du noe venner/familie osv?Husk at det er mange som er alene,ensomme ..du kan tom lese her på forum mange forteller om det og søker venner.Prøv å finne aktiviteter i en forening,bibliotek osv!:):)Klem og husk du er verdifull ,ikke rakk ned på deg selv..pga du blir avvist(enten har man ikke kjemi eller noe felles med,eller er de mennesker uten forståelse for empati og andre)..You deserve better!:)Do not let them define you and USE your energy !Find new solutions ,change something and learn to be your best friend!Your softgun and kind innervoice will mane you accept yourself first and you will smile easier and connect easier with people.:)
Avatar

Re: Drukner i egen desperasjon

mars 4 2020 - 12:46
Klarer ikke å skrive så mye annet enn at jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver, spesielt følelsene.
Det som hjelper meg når jeg er helt til bunns er faktisk dyrene mine, spesielt katten min. Har du noe dyr? Hvis du har, bare ligg stille med dem, og fokuser på pusten din mens du stryker dem. Det er rart, men det hjelper meg virkelig med å føle meg bedre. Ikke kurert, men bitte litt bedre så jeg klarer å gå gjennom hverdagen.
Det høres kanskje litt drøyt ut, men det er faktisk katten min som har holdt meg tilbake fra å ta mitt eget liv flere ganger, og jeg skulle ønske han forstod hvor mye han hjelper meg på vonde dager. Dyr er virkelig undervurderte skapninger, de hjelper med å gjøre hverdagen litt mer tolerabel.
Til forsiden