Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dritt lei

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dritt lei

juni 25 2022 - 01:28
Kjenner jeg må få ut litt her.. Går dag inn og dag ut med å "skjerpe meg". Skjerper meg for å ikke være så negativ, likegyldig med dømmende blikk. Jeg liker ikke hvordan jeg har blitt. Veien til å skaffe hjelp er blitt større og større.. Vet ikke hvordan eller hvor jeg skal starte. Har latt det her gått så langt at jeg føler depresjonen er blitt en del av meg. Jeg forakter meg selv. Forakter at jeg er blitt en person jeg ikke syns noe om.. En som er ekspert på å se feil med alt og alle.. En som forakter alle mennesker som har verdier jeg ikke står for selv. Ser ned på alle som fester mye, røyker og ruser seg mye. For det er i mitt hode de som har grove issue og tapere.. Ja å skrive den setningen gjør at jeg skammer meg. Jeg kjenner at jeg er så lei av alle problemene mine. Jeg er fult klar over dem alle. Men tørr ikke åpne meg opp for noen. Det er hemmeligheter som er proppfulle av skam som ligger under. Så tenker jeg at siden jeg ikke gjør noe med det så skal jeg faen ikke klage heller. Sitter her med min egen dritt. Ensom. Alene med mine skamfulle fortid som tærer på meg innvendig. Som jeg ikke får bearbeidet. Uansett hvor eller hva jeg gjør, er jeg ikke glad... Alltid noe dritt
Avatar

Re: Dritt lei

juni 25 2022 - 17:35
jeg kjenner meg igjen med å ha en skamfull fortid, stoler virkelig ikke på at noen vil lytte til meg og vise forståelse og omsorg hvis de kjente meg.
Avatar

Re: Dritt lei

juni 25 2022 - 23:35
Til Blueshadow:

Du har i det minste selvinnsikt nok til å innse sannheten om deg selv, og til å innse årsaken til at du ser ned på visse type mennesker (f.eks. folk som fester, røyker og ruser seg mye) - og denne selvinnsikten er hvert fall noe du kan være stolt av. Og det å se ned på andre mennesker er en av de mest menneskelige tingene som finnes, så det er fullt forståelig at du gjør det (selv om selve årsaken til at man ser ned på andre mennesker, ofte er uberettiget, så klart - fordi årsaken ofte er basert på ens ignoranse/ukorrekte fordommer vedrørende ting).


_ _ _ _ _ _SITAT:
"En som forakter alle mennesker som har verdier jeg ikke står for selv."

SVAR:
Dette er noe jeg selv kjenner meg godt igjen i (i likhet med de fleste mennesker, hvis de virkelig er ærlige med seg selv).

Det fins et uttrykk som går slik: "Når man ser ned på andre, ser man egentlig ned på seg selv." Og det er vanligvis sant (men ikke alltid så klart - slik som f.eks. hvis noen dreper ens familie, hvor man da vanligvis vil se ned på den aktuelle morderen selv om man ikke nødvendigvis ser ned på seg selv).Det er nemlig kun 2 årsaker til at en person ser ned på andre mennesker:

1) At man på en eller annen måte føler seg truet av en annen person/av visse ting som en annen person representerer for en selv. (F.eks. hvis vedkommende har myrdet familien din; eller hvis vedkommende påstår ting som utfordrer/angriper de kjære/essensielle "sannhetene" dine i livet - slik som f.eks. din eventuelle, religiøse trosretning i livet.)

og/eller

2) At man føler at ens sosiale verdi i livet er truet, slik at man dermed føler at man har lav, sosial verdi i livet. Og siden de aller, aller fleste (hvis ikke absolutt alle) mennesker er biologisk programmerte til å ønske/etterstrebe og ha høy, sosial verdi i livet, så oppstår det dermed et kompenserings-behov hos en selv, når man føler at man har lav, sosial verdi i livet. Og selve kompenseringen forekommer ved at man forsøker og "trykke andre mennesker ned under seg selv", slik at man dermed føler at man har høy, sosial verdi (man føler seg "sosialt ovenpå") i kontrast til deres lave, sosiale verdi.

In other words: "I want to be on top; I want to perceive myself as being socially superior. And in order for me to do that, I will push other people down below me!" <-- That's what it is, at its core.

Dette er f.eks. slik de klassiske bøllene i verdenen opererer. De føler egentlig at deres sosiale verdi er truet et eller annet sted, slik at de altså har lav, sosial verdi et eller annet sted; og de kompenserer for dette ved å forsøke og "trykke andre mennesker ned under seg selv", slik at de dermed kan befinne seg "sosialt ovenpå" i kontrast til dem.

Og dette er f.eks. årsaken til at homoseksuelle mennesker ironisk nok ofte er de minst tolerante menneskene som fins - nettopp fordi de har blitt kritisert/hatet/trykt ned så mye av andre menneskers ignorante og uriktige fordommer.

(Merk: Jeg har selvfølgelig ingenting imot homoseksuelle mennesker; jeg bare bruker de som et eksempel her, nettopp fordi de ofte er et svært godt eksempel på dette fenomenet - som mange homoseksuelle mennesker til og med selv forteller om, basert på deres egne erfaringer med andre homoseksuelle mennesker.)

Med andre ord: Folk som har blitt bøllet, blir ofte selv bøller - nettopp fordi de har dette kompenserings-behovet som jeg fortalte om ovenfor, som følge av all bøllingen de selv har vært utsatt for.

Med andre ord: Hat/intoleranse avler hat/intoleranse. Kjærlighet/toleranse avler kjærlighet/toleranse.Det å se ned på andre mennesker er altså en psykologisk beskyttelses-mekanisme som forekommer når man på en eller annen måte føler seg truet av andre mennesker/av det andre mennesker representerer for en selv (fordi man da har behov for å "nedlegge" fienden ved og "se ned på" fienden, slik at man dermed oppfatter seg selv som "ovenpå" fienden), og/eller når man føler at ens sosiale verdi er truet/at man har lav, sosial verdi (fordi man da har behov for å "nedlegge" andre mennesker ved og "se ned på" andre mennesker, slik at man dermed oppfatter seg selv som "ovenpå" andre mennesker).Så, nøkkelen til å slutte og se ned på andre mennesker, består dermed av:

1) Å endre ens oppfatning av å være truet av en annen person/av visse ting som en annen person representerer for en selv.

og/eller

2) Å endre ens oppfatning av at ens sosiale verdi er truet/av at man har lav, sosial verdi.

(Merk: Disse tingene er så klart mye lettere sagt enn gjort. Jeg bare forteller om det reint "tekniske" her; om hva som faktisk må skje for at man skal kunne redusere/eliminere ens nedsettende holdning til andre mennesker. Jeg sier derimot ikke at det er lett å faktisk gjøre disse tingene i praksis.)Det er mulig at du allerede er klar over/veit om alle disse tingene jeg skrev ovenfor, men jeg tenkte at det var lurt å skrive de ned for sikkerhets skyld - både for deg og andre eventuelle lesere av denne tråden.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Det er hemmeligheter som er proppfulle av skam som ligger under. (...) Ensom. Alene med mine skamfulle fortid som tærer på meg innvendig. Som jeg ikke får bearbeidet."

SVAR:
Det er ikke sikkert at fortiden din er så "skamfull" som det du selv oppfatter den som. For det kan hende at du klandrer deg selv helt eller delvis unødvendig for ting (avhengig av hva skammen din faktisk omhandler, så klart).

Du hadde nok hatt mye nytte av å prate med en person som meg, som forstår menneskets sanne natur svært godt, og som derfor er svært tolerant vedrørende både de gode/bra og onde/dårlige aspektene ved å være menneske. For når man selv veit at man både er god/bra og ond/dårlig (slik de aller, aller fleste mennesker er - og som de innerst inne veit hvis de virkelig er ærlige med seg selv), så har man naturligvis forståelse for andre menneskers gode/bra og onde/dårlige sider også, slik at man dermed dømmer andre mennesker relativt lite.

(Merk: Dette betyr ikke at jeg liksom "aldri dømmer noen i det hele tatt"; det betyr bare at jeg vanligvis dømmer relativt lite.
En spesiell gruppe mennesker som jeg dømmer svært sterkt, er f.eks. intensjonelle/bevisste hyklere/løgnere/bedragere vedrørende store/viktige ting, siden det intensjonelle/bevisste hykleriet/løgnene/bedraget dems villeder andre mennesker så mye, og dermed skaper så store, unødvendige problemer for andre menneskers forståelse av realitetene ved ting.)

Jeg er sannsynligvis den ærligste og mest tabu-frie personen man finner (som andre mennesker også har antydet overfor meg), vedrørende menneskets sanne natur (og vedrørende alt annet i livet for den saks skyld). Truth is everything; nothing is "off limit". Men jeg kan ikke utdype mer om det her, for da blir dette innlegget mitt sannsynligvis bare slettet av de over-sensitive moderatorene her, siden de ikke tillater formidling av visse, "politisk ukorrekte", brutale realiteter ved menneskets sanne natur.
Avatar

Re: Dritt lei

juni 25 2022 - 23:40
Til freebie11:

"(...) stoler virkelig ikke på at noen vil lytte til meg og vise forståelse og omsorg hvis de kjente meg."

Try me ;)
Avatar

Re: Dritt lei

juni 25 2022 - 23:44
Til Enydagtruer:

"Det er ganske logisk egentlig, at en føler det sånn. 'Hvorfor skal noen ville hjelpe meg,
når de vet hvilke negative holdninger jeg har til andre'.

Jeg kan si at når jeg ser andre som erkjenner sine negative holdninger så øker det litt respekten min,
fordi det er ærlig."

Er helt enig i alt dette.
Avatar

Frigjøreren

juni 26 2022 - 06:18
Du er bare en tilfeldig person på internett, som med et svulstig og manipulerende språk kommer med en rekke påstander du hevder er "menneskets sanne natur". Hvorfor skal vi høre på akkurat deg, blant alle de andre skrytepavene og selvutnevnte profetene på internett?
Avatar

Takhøyde

juni 26 2022 - 16:20
Kjenner igjen skrivemåten din frigjøreren, husker ikke det gamle nicket ditt.

Alien skriver i dikform og du frigjøreren skriver på din måte , det må det være takhøyde for . Jeg lar meg ikke manipulere hverken av det ene el andre pga synspunkter er pakket inn i en penere papir

Speaking of nytt nick. Er du trollkvinne samme som jegerleimeg? Bare spør. Dere har lik skrivemåte
Avatar

Mye bra

juni 26 2022 - 16:37
Reflektert og godt skrevet av "Frigjøreren", synes jeg, du har noe "å komme med" Du svarer også andre respektfult som er bra.. MEN jeg er også glad for at du ikke tøyer grensene for hva du tror det er tillatt å skrive om her inne, håper at du fortsetter med det!
Avatar

Var bare et spm

juni 26 2022 - 17:32
Trollkjerring
Ikke en påstand.

Jeg har hatt samme nick siden 2018 :)
Avatar

Det er ingen crime det nei ;)

juni 26 2022 - 17:48
Har selv ikke behov for å opererer med flere nick.

Jeg er venn med frikar på SDMO men vi har ikke så mye til felles bortsett fra vi er begge fra vestsiden av Norge .
Har ikke noe grunn å skifte nick til frikar 2 nei, selv om det hadde vært artig

Nei du har ikke besvart spm mitt . Og det må du selvsagt ikke heller.
Om det skulle vise seg at du er den forrige brukeren som rapportere meg og frikar i øst og vest fordi vi hadde en annen mening er deg , er det underlig at du er tilbake igjen etter en langt innlegg om at du forlater dette forumet for godt.

Men for all del.
Det kan være jeg tar feil selvfølgelig.
Og det er heller ikke ulovlig å opprette nytt nick.
Its all good.
Godt råd:Gå ut å nyt sommeren B-)
Avatar

Re: Dritt lei

juni 26 2022 - 17:56
Hæ? Har jeg blitt rapportert? Ingen administratorer som har vært i kontakt med meg... :P (Det forteller meg egentlig alt jeg trenger å vite om den saken.)
Avatar

Ikke jeg heller c •• ?

juni 26 2022 - 18:08
Har fått beskjed om at jeg er blitt rapportert .

Har derimot fått innlegg slettet fordi den bryter med forumets regler.

( personangrep / gjenkjennende info om meg om min familie som blir brukt mot meg)

Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 18:11
Kedegåri? Har du ti? Bare to? Asså eg sier HALLO.

(EG kan'kje klare meg med bare TO!)
Avatar

Haha

juni 26 2022 - 18:22
Takk for underholdningen.

Du bekrefter at du er jegerleimeg.

Jeg og frikar har ikke blitt rapportert av admin.
Men frikar skrev til meg at han hadde blitt truet av brukeren jegerleimeg

" kommer til å rapportere dere assa!"

Du trenge ikkje robåd , du trenge ein påhengsmotor -" trollkjerring ."
Avatar

Rogajente

juni 26 2022 - 18:35
Du som er så flink til å henge ut og kritisere andre hvordan de bruker kallenavn og personangrep.Hva er det du gjør nå selv egentlig.Behandler slik trollkjerringa og anklager henne for å ha flere Nick.Dette sier vel alt om deg.Håper folk får med seg dette neste gang du anklager at folk her får frikortet og bruker personangrep.Du visste vel den du er enda mer nå.
Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 18:53
"Skal vite hvor det framgår at jeg har truet han på noe vis.."

Jøss, der avslørte du deg selv. På mer enn én måte faktisk...
Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 19:07
Fra løk til halvor: ja, det er faktisk en god del ting jeg lurer på, som ikke nødvendigvis har med deg personlig å gjøre. Mye rart som har foregått og mange gærninger som har fått herse med folkene rundt seg altfor lenge i vårt nabolag. (Blant annet han som opprinnelig skrev diktet jeg har gjengitt tidligere) Men det skar seg jo fullstendig da vi skulle møtes sist, så jeg tror ikke vi skal gjøre et nytt forsøk på det.
Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 19:27
Jeg vet da godt hvem mobben i nabolaget er... Spørsmålet er om vi skal ta jævlene en gang for alle eller bare la de fortsette å ødelegge menneskeliv.
Avatar

Enydagtruer

juni 26 2022 - 19:56
Jeg tror du ikke har den fjerneste anelse om hva (og hvem) jeg og Trollkjerring snakker om.
Avatar

Det stemmer!

juni 26 2022 - 19:59
Enig med deg Ennydagtruer er nok en narsissist i oss alle men ikke alle vil innrømme det el forholde seg til det.
Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 20:10
Da får du bare ha lykke til!

Det har ikke vært nødvendig for meg å politianmelde noen siden slutten av 90-tallet. Husker jeg be oppsøkt etterpå av storebroren til han jeg anmeldte, som fortalte meg at barnevernet hadde laget problemer for familien pga anmeldelsen. Det var vel liksom meningen at han skulle true meg til å trekke anmeldelsen, men han skjønte nok hvilken gate han hadde med å gjøre, for jeg så eller hørte aldri noe mer til noen av dem.
Avatar

Re: Dritt lei

juni 26 2022 - 20:13
Hobbypsykologisering er faktisk mye verre enn psykologisering utøvd av profesjonelle - de kan i det minste stilles til ansvar.
Avatar

Enydagtruer

juni 26 2022 - 20:28
Begrepet har jeg tatt fra essayet "Deltakar og tilskodar" av Hans Skjervheim.
Avatar

Hei

juni 26 2022 - 20:44
Ennydagtruer kan være veldig morsom.
Avatar

Trollkjerring

juni 26 2022 - 21:03
Ikke dra du og.Jeg skal tenke på deg og håper den saken går din vei.Takk for fine komplimenter.Jeg skal være alltid den jeg er.Stor klem.
Avatar

Re: Dritt lei

juni 27 2022 - 23:08

Åj, mye som skjer utenfor forumet.
Interessant lesning/diskusjon.

Høres alvorlig ut det med mobben i nabolaget. Håper dere finner en løsning på det Frikar 1.

Og høres ut som om du er i en vanskelig situasjon "trollkjerring".
Kan være vanskelig å motbevise anklager fra noen andre.
Ønsker deg også lykke til, som Frikar 1 og mrsfreak 1983 gjør.

Veldig fint med en som "Enydagtruer" som kan bruke humor og avvæpne konflikten noe:-). Uvurderlige med humor, løser/løser opp i mye tenker jeg:-).

Trollkjerring kalte jo Rogajente en "siddis".
Det var kanskje bare en klasdifisering av hvor trollkjerring tenkte at Rogajente kom fra, eller en negativ benevnelse på henne. Ikke så godt å vite ettersom det er trollkjerring som har fasiten på hva hun mener med/legger i ordet/ordene sine. Men ifølge Wikipedia er "sidfis" en hedersbetegnelse
Blant annet er/skal en "siddis";
være usnobbet og liketil, og ha hjertelag

Følte bare for å komme med noe positivt, forhåpentligvis, til Rogajente da jeg synes hun får litt mye pepper.

Alle har helt sikkert ulik opplevelse av hverandre her i forumet. Og det er jo innafor og vil også, tenker jeg, være et resultat av at en er ulike mennesker. For jeg opplever/merker jo at jeg ikke har samme oppfatning av Rogajente som mrsfreak 1983 har. Synes ikke hun (Rogajente) går over streken på noen måte.

Jeg er en av de som bytter/har byttet nick endel ganger.
Jeg har ikke slettet de gamle nickene som trollkjerring gjorde med sitt gamle, men jeg skriver jo heller aldri under de/det gamle.
Grunnen til at jeg bytter nick er denne uutholdelige "veid og funnet for lett", nok en gang, følelsen.
Jeg får ikke lenger svar fra de jeg skrev med eller folk sletter venneforespørsel min..
Dette fører til en uutholdelig smerte som gjør at jeg bare må utradere meg. Jeg må vekk.
Jeg klarer ikke håndtere denne smerten, men når jeg begynner på reine ark går det bedre. Helt til det hender igjen.

Som sikkert noen vil si nå må en akseptere at andre ikke vil skrive med en osv. Jobber med saken.

Enig med enydagtruer at alle, også jeg, kan være/er litt narsissister.

Lurer på hvordan det går med trådstarter.
Gjennkjenelig for meg også det han skriver om.
Avatar

Nettet vs realitet

juni 28 2022 - 10:01
Takk for d Daphne:)

Tror ikke jeg skal stille meg frem som et generelt eksempel på siddis.

Det virker som denne voldsomme svart/ hvit fremstillingen av mennesker er veldig bipolar.

" vi er alle narsisister/ vi er alle ego / livet egentlig dritt - de som ikke mener det er samme er naive "

Jeg er ikke perfekt , men gidder ikke å henge meg på sånn generaliserende negativ oppgulp. Det blir fort en mørk masse- suggessjon.Og bidrar iallfall ikke til at mennesker som er på mental helse til en bedre psykisk helse.

Jeg har skrevet før litt om mitt privatliv, jobb og hobbyer.
Men det ender fort med tråd- sletting da jeg fikk diverse kommentarer for å være " viktigper"/ pluss diverse andre usakligheter.

Så dette forumet vil jeg fremdeles kalle ganske elendig, der folk leser- men få tør kommentere .

Bra med innspill Daphne. Kanskje flere tør å skrive også:)
Avatar

Rogajente

juni 28 2022 - 10:55
er direkte og uredd og sier det hun mener, men hun respekterer folk som veier sine ord før de skriver. Hun hører ikke med til DE FÅ som som virker "skremmende" på andre og som gjør at det bare er noen få medlemmer som gidder å skrive noe under "generelt".

Det at folk skifter Nick er jo helt forståelig og ikke noe galt i det hele tatt, virkelig, skjønner godt at folk etter å ha følt seg respektløst behandlet, ønsker å dukke opp med et annet Nick.

Avatar

Heidia

juni 28 2022 - 13:09
Er nok uenig med deg når det gjelder rogajente.Hun er flink til å kritisere andre og med en gang andre ikke er så positive da skal hun blande seg inn for å rette opp i hvis man er negativ.Man kan kritisere meg sp mye man vil jeg er den jeg er,Man kan være enig med meg el uenig men jeg er slik jeg er.
Avatar

Delte meninger

juni 28 2022 - 16:50
er helt greit og bør ikke være noen trussel, det jeg ikke liker, er når folk sier at andre som mener noe annet enn seg selv tar feil, for jeg uttalte meg om mitt inntrykk og mitt perspektiv og det synes jeg at andre også bør gjøre(altså understreke at dette er "min"mening og at jeg ikke har den absolutte sannheten) og ikke påstå at det er feil, DET er en KLISJE av en hersketeknikk.

Jeg synes det er veldig fint med positivitet og det hjelper for mange med psykiske helsevansker. Det å være optimist og ikke gi opp og det å gi andre håp ved å muntre opp. Positivitet kan gå for langt noen ganger, såkalt toksisk positivitet, det kan vi være enige om at ikke er bra(men jeg opplever ikke at noen her inne har vært det, selvsagt hender det noen kommer med råd som ikke passer for en alvorlig deprimert person, "den" ser jeg, men et slikt råd blir gitt i beste mening, i alle fall så ville jeg antatt det. "Råd- søkeren" velger jo selv om det er noen råd som er verdt å lytte til(når man gir råd, vet man at de kan være helt ubrukelige noen ganger fordi vi ikke kjenner detaljer fra personens situasjon og personlighet). Kan man ikke bare la andres velmente kommentar stå uten å angripe personen(som skrev den)? Eller opplyse personen om hva det vil si å være alvorlig deprimert, MEN på en respektfull måte?

Det som også er greit, er at folk som er deprimerte skal ha lov til å "si det med ord" på et forum som dette, men man trenger ikke å oppføre seg dårlig og forsøke å undertrykke andre, det blir noe HELT annet. Det er feigt å søke makt og dominanse over andre på et forum som dette.
Avatar

" vi " vs " dem"

juni 28 2022 - 18:42
Folk som har lest her en stund på SDMO vet at det har en tendens å bli popcorn- tråder ( som må stenges)
Det begynner med en uenighet i et tema deretter overtolkes det så voldsomt i hytt og gevær .

Så blir det et skille mellom " de negative " og " de positive ".

Det jeg skal ha meg frabedt er kallenavn og personangrep. ( det har jeg fått flere ganger når det går en varm kule hos enkelte) og da har jeg rapportert/ snakket med moderator direkte.

Det " frikortet" jeg mener er at mennesker med en alvorlig psykisk sykdom påberoper seg retten" å ha rett/ ha det verst"dermed full rett å skrive stygge og nedsettende ord til andre mennesker på internettet.
Med sin sykdomshistorie som frikort.

Det som ikke er innafor er vi som har vår mørke forhistorie, men som har funnet en strategi for å komme seg opp og vil dele med andre..Skal måte tåle skjellsord og personangrep : " du din besserwisser/ " hobbypsykolog"/ ikke tro du er bedre enn oss"/ " ikke lat som du er psykisk syk" .

Det er direkte stygt og ikke innafor .

Det er ikke alle " vi med glasset halvfullt" som har fortalt alt om innleggelser, overgrep , selvskading osv.

Avatar

Helloooo

juni 28 2022 - 19:42
Den eneste som prater om vi versus dem og splitter her er faktisk deg Rogajente.Jeg ser du skriver om og om igjen samme kritikk kanskje på tida du ser på hvordan du er selv som menneske siden vi andre er så slemme.Du driver med hersketeknikk her.
Avatar

Nei ms freak

juni 28 2022 - 20:02
Det vet du ikke stemmer.;)

Det er bare å bla tilbake i i tråder fra 2021 og 2020 og se hvem som driver personangrep og lager krangletråder.

Og folk som har vært her en stund vet hva der har gått i .
Har ikke brukt ordet " slem "noen gang så det vet jeg ikke hvor kommer fra.
Avatar

Rogajente

juni 28 2022 - 21:25
Ser ut at det er på tida at du tenker selv hvordan du behandler mennesker her ikke og ikke bare vi alle andre mens du er miss perfect.
Avatar

Voldsomt .

juni 28 2022 - 21:50
Har aldri kalt noen oppmerksomhetssyk eller netttroll.
Men har husker at jeg skrev oppførselen fra HI kan minne om slikt fra andre forum.
( ekstreme historier/ kranglete tone/ )

Dette var etter jeg og en annen bruker ba forklare nærmere om hvem denne personen er . Men da kom det den skyllebøtte som å ikke blande seg / + brudd på forumets regler om.persongjenkjenning og personangrep.

Du virker opptatt av denne saken ennå trollkjerring , så vil du ennå ikke si noe om denne personen som har forvoldt deg denne skaden ?

Miss perfect?
Voksen ting å skrive av en dame som er født i 1983 ?
Hva vet du om meg miss freak ?
Og hvorfor er det greit du å skrive sånn til et ukjent menneske på nettet?
Avatar

Rogajente

juni 28 2022 - 22:07
Du har kalt meg og beskrevet meg mye rart gjennom tida men når du selv får høre da reagerer du.Jeg kjenner deg like lite som du ihvertfall kjenner meg.
Avatar

Nei

juni 28 2022 - 22:21
Jeg har aldri kalt deg noe som helst ukvemsord ms freak
Det har jeg ikke mot noen brukere her inne - hverken de som jeg er enig el uenig med.

Der har en problemet som Daphne snakker om: " jeg føler at du mener"/ " vrenge på ord" som aldri har blitt uttalt .

Det gir deg ingen rett å kalle meg ting.
Avatar

Fri fantasi

juni 28 2022 - 22:27
Trollkjerring;)

Jeg rapporterte hele tråden din .

Men nok om det.

Hva er viktig her?

Henge meg ut for å være " hun slemme " eller være troverdig om forklare nærmere om disse tingene som hendte deg.?

Har ikke kaldt deg noen av disse tingene.
Fortolkninger igjen.

Igjen.
Problemet på SDMO.

Hva man føler vs hva som er realiteten

Foreslår du tar med deg ms freak på café og koser dere heller , istedenfor å kverulere;)


Avatar

Da tenker vi setter strek jeg

juni 28 2022 - 22:43
Trollkjerring og ms freak.

Vi som deltok og leste den tråden vet hva som sto der ;)

Du slettet den ja når du bestemte deg for å forlate sdmo for godt, etter jeg og andre rapporterte flere ganger.
Poteto - potato .

Har dere discord sammen så kan dere jo snakke videre der.

Jeg er venn med flere her inne privat, det er veldig kjekt å dele meninger og erfaringer med likesinnede.
Avatar

Rogajente

juni 28 2022 - 22:47
Vi vet alle her hva du skrev og hvordan du beskriver mennesker og på hvilken måte.Jeg tar gjerne en kaffe med trollkjerringa.Når vi prater om venner det har nok både jeg og trollkjerringa venner private.Det har mange på forumet så det at du har venner her er ikke overraskende.jeg vet om folk som har sluttet på sidetmedord på grunn av deg.
Avatar

Moderator

juni 28 2022 - 23:02
Tid for å stenge/ slette denne tråden tenker jeg.

Avatar

Helloo.

juni 28 2022 - 23:30
Syns tråden skal være her jeg.har ingenting å skjule.
Avatar

huttemeitu

juni 28 2022 - 23:59
her trenger alle å kjøle seg litt ned
ta en lang kald dusj - det gjør ofte jeg
ellers er jeg ikke fan av å slette/bytte
nick/kommentarer - stå for det du skriver
og en side som dette her bør ha høy takhøyde
om en vil være med er jo et fritt valg
jeg forstår at vi alle sliter med vårt
og vi alle reagerer litt ulikt på ting
men la oss som feks mrsfreak og endt være ærlige
la oss la uenighetene bringe oss videre
Avatar

Enig alien

juni 29 2022 - 00:05
Ærlighet varer lengst syns jeg nå da.
Avatar

Fra Admin

juni 29 2022 - 09:15
Hei.

Oppfordrer , nok en gang, til vanlig folkeskikk.
Og til det å ha respekt, og aksept for hverandres meninger her inne, så vel som i livet generelt.

Vær enige om å være uenige,
Vær den beste utgaven av deg selv.
Lytt, og du kan lære, vi kan alle lære av hverandre.

Vi har nok hat, dessverre, noe vi alle observerte sist helg.


Hilsen Admin
Avatar

Re: Dritt lei

juni 29 2022 - 10:34
Jeg fikk denne meldingen av en av mine venner en gang/dag.
Dette er ikke en person jeg vet er på dette forumet, og poenget er ikke å henge ut noen.

Meldingen lød;

"Hvis dette er måten du behandler dine nærmeste relasjoner, så er det jo en viss fare for at du er likedan overfor barna dine, altså TILSYNELATENDE velmenende, for så å trekke deg og utvise en fiendtlig passiv-aggressiv atferd som helt sikkert må være skremmende for dem. Mamma som plutselig slutter å agere, mamma som bare sitter der og stirrer og holder kjeften, Gud vet hva du holder på med hjemme i den stygge, fattigslige leiligheta di.
Kommer til å sende bekymringsmelding nå i dag på det digitale meldingssystemet til barnevernet, og der skal jeg si at du har alvorlig psykiske problemer og er ute av stand til å forholde deg normalt til folk.
Du virker veldig schizofren,...... Det skal jeg også si noe om. Så får vi bare håpe at de ungene dine slipper å lide mer overlast i årene fremover, men trolig har du ødelagt dem begge allerede med den skremmende atferden din.
Du kommer til å bli ei ensom gammel hurpe som ingen av dem ønsker å ha kontakt med:-)."

Poenget med å poste dette...
Jeg tenker denne meldingen skal opplevels som en fiendlig melding Skreddersydd for å skremme og såre.
Det virket jo i aller høyeste grad også.
Når jeg fikk denne meldingen seint på kvelden ble jeg dritredd. Jeg følte meg såret og en smule dolket i ryggen for jeg ville aldri sagt noe lignende om denne personen. Ikke angrepet han og gått etter det mest sårbare for personen
Men det kan være at denne personen nettopp følte at det var det jeg gjorde. Han følte kanskje nettopp at jeg hadde behandlet ham på en måte som gikk etter det sårbare. Og dersom en føler dette ønsker en kanskje å få den andre også til å føle seg sånn. Han grep det halmstrået han hadde.

Fordi han, tenker jeg, hadde trolig trengt/hatt behov for en han kunne hatt en voldsom konfronterende samtale med, og så få lov til å slenge igjen døra etter å fått siste ord i samtalen.

Men jeg har denne engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse som gjør at denne typen samtale er vanskelig å få til med meg. Jeg er en typisk, freeze, flight person. Ofte. Opplever jeg meg selv som.
Men det er ikke sikkert alle opplever meg sånn.
Jeg er for eksempel relativt sikker på at det eldre paret i oppgangen opplever meg som en skikkelig konfronterende hurpe. For der, av en eller annen grunn, klarer jeg fint ,etterhvert, å legge meg på samme konfronterende linje som jeg opplever at de har lagt seg på.
Men igjen, her kan jo de føle at det er jeg som er problemet. Jeg gjør livet vanskelig for dem med mine handlinger, eller mangle på dem. De kan føle at de har prøvd å være rimelig og å si fra om ting på en ok måte, mens min opplevelse av dette er at de nettopp er konfronterende og relativt vanskelige å forholde seg til.

Har jeg rett? Har de rett? Hvem er det som har rett i sin opplevelse? For meg...ingen

Fordi dette handler om den enkeltes subjektive opplevelse. De har like mye rett som jeg til fasiten på sin opplevelse.
Derfor burde jeg også klare å "undre meg" over, deres opplevelse. Være nysgjerrig på den, utforske den. Noe jeg ikke har klart ennå . Og selv om vi er uenige hater jeg dem ikke. Jeg synes at det kunne være spennende å bli kjent med dem, for jeg opplever at under her er det mer. Noen riktig spennende mennesker.

Det jeg vil med innlegget er å si at jeg og den andres opplevelse trenger ikke å samsvare. Men er det mulig å respektere hverandre? Å se ting fra den andre perspektiv, være undrende på den andre og åpen for ham/henne? Hans/hennes indre verden?
Selv om en føler seg dypt såret av personen og det han/hun har skrevet, eller en selv opplever at han/hun skrev? Ordene kan tolkes. Tenker/opplever jeg for min egen del iallefall. Og er jeg da riktig sikker på at det jeg opplevde at den andre sa/skrev samsvarer med det personen mente å si?
Avatar

Re: Dritt lei

juni 29 2022 - 10:39
Ser at admin har skrevet noe mens jeg skrev. Og det er en viktig påminnelse, det med å;


Vær enige om å være uenige,
Vær den beste utgaven av deg selv.
Lytt, og du kan lære, vi kan alle lære av hverandre.

Takk for påminnelsen admin.
Avatar

Daphnemez

juni 29 2022 - 12:45
Du velger å se på det hele som et spørsmål om subjektive opplevelser, og håndtere situasjonen deretter. Det er ditt valg, og dine konsekvenser. Meldingen du har fått er godt innenfor definisjonen av kvalfiserte krenkelser, og du kunne ha valgt å håndtere den deretter. Vedkommende som har sendt meldingen ville trolig ikke gjort det dersom h*n visste at du ikke hadde reagert følelsemessig, men rasjonelt.
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 11:59
SITAT:
"(...) som med et svulstig og manipulerende språk (...)"

SVAR:
Språket/ordbruken min er verken svulstig eller manipulerende; jeg beskriver kun realitetene ved ting slik de er. Så når jeg hevder at ting er "menneskets sanne natur", så er det fordi at de faktisk ER det. Det er altså ikke snakk om "påstander"; det er snakk om faktum.

Og at det er snakk om faktum her, er innlysende for enhver person som innehar kombinasjonen av både høy intelligens, høy selvinnsikt/selv-forståelse, svært konsistent empiri, og forståelse av de riktige, biologiske prinsippene ved ting, og villigheten til å erkjenne de brutale realitetene i livet. (Og det er nettopp kombinasjonen av disse tingene jeg innehar - som er årsaken til at jeg forstår de aktuelle faktumene jeg har formidlet her, så godt.)Men problemet ditt, Frikar-1, er at du (som jeg tidligere har sagt til deg) er så vanvittig vrang og vrangforestilt/ignorant om de faktiske realitetene ved mange ting i livet, at den eneste forklaringen som dermed virker logisk for deg når du leser innleggene mine, er at "jeg må ha benyttet et svulstig/manipulerende/misvisende språk som maler et uriktig bilde av virkeligheten, og at jeg ikke kan ha peiling på hva jeg snakker om".

Med andre ord: Siden du selv ikke forstår hvor sant det jeg sier faktisk er (fordi du som sagt både er vrang og vrangforestilt/ignorant om de aktuelle tingene), så konkluderer du dermed (feilaktig) med at det liksom er nødt til å være "jeg som tar feil", og "ikke deg" - og at jeg dermed liksom benytter et "svulstig/manipulerende/misvisende språk" (som jeg altså ikke gjør).Merk: En av de tingene som jeg virkelig forsøker å unngå i livet, er nettopp det og villede mennesker, og å gi en ukorrekt fremstilling av realitetene ved ting - fordi jeg SELV har erfart hvilke problemer vranglære/villedning virkelig kan medføre for folk. Så hvis jeg noen gang har formidlet vranglære vedrørende noen ting, så har det hvert fall aldri vært intensjonen min å gjøre det - og jeg har vanligvis gjort alt jeg kan for å forsøke og unngå det.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Du er bare en tilfeldig person på internett, som med et svulstig og manipulerende språk kommer med en rekke påstander du hevder er 'menneskets sanne natur'. Hvorfor skal vi høre på akkurat deg, blant alle de andre skrytepavene og selvutnevnte profetene på internett?"

SVAR:
Her demonstrerer du helt fint på egen hånd at det å se ned på andre mennesker er en naturlig del av menneskets natur for de aller, aller fleste (hvis ikke for absolutt alle) mennesker - siden du helt tydelig har (og alltid har hatt, under våre tidligere samtaler) en nedsettende holdning overfor meg (du ser rett og slett ned på meg).

Desssuten: Det faktum at det å se ned på andre mennesker er en av de mest typiske fenomenene som forekommer hos mennesker, og dermed er en av de mest naturlige, menneskelige tingene som fins; og det faktum at bøller er bøller nettopp fordi de selv "føler seg liten" på innsiden, og at de derfor føler behov for "å være ovenpå" overfor ofrene sine/andre mennesker (som er nøyaktig det samme som det jeg skrev i det forrige innlegget mitt i denne tråden, bortsett fra at jeg formulerte dette fenomenet mer presist, vedrørende hva det er som egentlig foregår når man føler behov for "å være ovenpå" overfor andre mennesker); er såpass velkjente og innlysende, elementære, empiriske faktum ved mennesker, at det er helt tullete/urimelig av noen å betvile/motstride disse tingene.Tilleggs-opplysning:
Selve årsaken til at f.eks. godhet/snillhet og ondhet/slemhet (som inkluderer egoisme og altruisme, og det å se ned på andre mennesker) er en naturlig del av menneskets natur, er at livet biologisk sett er en hard/brutal konkurranse om overlevelse (både for individer selv, og for selve arten de tilhører), som dermed naturligvis medfører at de aller, aller fleste (hvis ikke absolutt alle) mennesker (i likhet med alle andre sosiale dyrearter her på jorda, inkludert "fredelige vegetarianere/planteetere"), er biologisk nedarvet med både godhet/snillhet og ondskap/slemhet - som er spesielt omfattende/ekstremt hos mennesker, fordi mennesket er den mest helhetlig avanserte dyrearten her på jorda (som både er et empirisk faktum og et prinsipielt, biologisk faktum, og som i tillegg er spirituelt understøttet/understøttet av spirituell research), som dermed så klart medfører at de fleste av egenskapene (f.eks. godhet/snillhet og ondhet/slemhet) som mennesker har til felles med andre dyrearter, er mer omfattende/ekstreme hos mennesker enn hos andre dyrearter.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Du er bare en tilfeldig person på internett (...) Hvorfor skal vi høre på akkurat deg, blant alle de andre skrytepavene og selvutnevnte profetene på internett?"

SVAR:
Dette er et godt/fullt gyldig argument du kommer med her - og svaret på det er:

Jeg har den beste (mest helhetlige og minst selvmotsigende) forståelsen av en del ting (som er fordi jeg er født med en super-intelligent "Einstein-type-hjerne", som medfører at jeg tenker usedvanlig godt og langt) - som man vil oppdage hvis man faktisk sammenligner mine forklaringer til ting og andres forklaringer til ting, og man tar med i betraktning kombinasjonen av både umotstridelige, biologiske/evolusjonære prinsipper; umotstridelige, svært konsistente, vitenskapelige funn; og umotstridelige, svært konsistente, empiriske funn.

Den forklarings-modellen som best forklarer alle funnene vedrørende ting, ER ganske enkelt den beste forklarings-modellen vedrørende de aktuelle tingene. Og min forklarings-modell er som sagt den forklarings-modellen som best forklarer alle funnene vedrørende menneskets natur - som er fordi forklarings-modellen min er basert på umotstridelige prinsipper og bevis.

In other words: The best empirical and/or scientific evidences + the best principles/logic = the most correct truth (what we may refer to as the "reasonable, objective truth" - although the "100%, ABSOLUTE, objective truth" is impossible for humans to attain, of course, due to the limitations of the human intellect/understanding, no matter how intelligent/smart we are).Noen mennesker, som meg, er rett og slett både mer intelligente/reflekterte/logisk anlagte, mer intuitive, mer (både faglig, vitenskapelig og empirisk) kompetente, mer genuint sannhetssøkende, og mer ærlige/oppriktige og rettferdige (har høyere integritet, både privat og profesjonelt) enn andre mennesker. Derfor er det noen mennesker, som meg, som er mer verdt/gunstig å lytte til/lære av, enn andre mennesker.

Put shortly: MOST people are average, while SOME people (like me) are exceptional. (This is both an empirical and scientific fact of life, which is evident in pretty much all aspects of life.) And exceptional people make exceptional evaluations and discoveries. It's as simple as that. It mainly comes down to TALENT; the QUALITY OF BRAIN; that's the main difference. And that's why people should listen to me.Men dere kan så klart ikke vite hvor sant det jeg sier om ting faktisk er, før dere SELV eventuelt "ser det jeg konsistent har sett/har erfart det jeg konsistent har erfart".

Med andre ord: Det er umulig å skille mellom hvem som faktisk er "ekte ekspert" vedrørende ting, og hvem som faktisk er "falsk ekspert" vedrørende ting, før man SELV har sett/erfart de faktiske realitetene ved ting.

Og det er nettopp det som er en av de grunnleggende problemene i denne verdenen; at det er vanskelig å vite hvem som faktisk er kompetent, og hvem som faktisk er inkompetent, når man kommer fra et utenforstående perspektiv - på samme måte som at det er vanskelig å vite hvem som faktisk snakker sant om ting, og hvem som faktisk snakker usant om ting, når man kommer fra et utenforstående perspektiv.

Med andre ord: Man kan være en sann ekspert i ting - men å bevise at man er det for andre mennesker er ofte vanskelig, siden en annen persons forståelse av ting er begrenset av vedkommendes egen intelligens/tenkeevne og obervasjoner/erfaringer i livet, som dermed betyr at vedkommende ikke vil kunne gjenkjenne sannheten i det man sier, hvis vedkommende har lav intelligens/dårlig tenkeevne og/eller mangler observasjonene/erfaringene som kreves for at vedkommede skal kunne gjenkjenne sannheten i det man sier.

Derfor: Sannheten vedrørende ting tilhører de som har erfaring med, og/eller riktig, prinsipiell forståelse av, de aktuelle tingene. Alle andre mennesker er "dømt" til et liv i evig ignoranse og forvirring - med mindre de lytter til/lærer av de av oss som faktisk sitter på fasiten vedrørende en del ting.Og du trenger så klart ikke å tro meg på noen ting - og det er ingen måte jeg kan "bevise" for deg i skriftlig form, at jeg faktisk har rett om ting. Alt jeg kan tilby deg i skriftlig form, er kun logikken ved ting; ikke bevisene på ting i seg selv. (Jeg kan så klart referere til eksempler på ting, i skriftlig form - men jeg kan ikke fysisk vise deg de aktuelle tingene, i skriftlig form. Og derfor kan jeg ikke ordentlig bevise ting for deg, i skriftlig form.)
Avatar

Til Enydagtruer

juni 30 2022 - 12:03
SITAT:
"Jeg lytter til magefølelsen mtp troverdighet (...)
så synes jeg du er verdt å lytte til.
Det meste du sier virker reflektert og klarsynt"

SVAR:
Takk for komplimentene :)


_ _ _ _ _ _SITAT:
"(...) du er litt for selvhevdende og prater litt for mye (...)"

SVAR:
Nei, jeg er "ikke for mye selvhevdende" og "påstår/prater ikke for mye". Jeg er akkurat så selvhevdende, og påstår/prater akkurat så mye, som jeg faktisk er berettiget til/har rett til/fortjener å være/gjøre, basert på det faktiske kompetanse-nivået mitt vedrørende ting.

Det er nemlig ikke feil å være selvhevdende og å "påstå/prate mye", når man faktisk har rett og faktisk veit hva man snakker om. Hadde jeg derimot tatt feil og ikke hadde visst hva jeg snakket om, så er jeg enig i at jeg hadde vært altfor selvhevdende og "påstått/pratet for mye".

Med andre ord: Det er ikke feil å være påståelig om ting når man faktisk har rett om ting. Det er kun feil å være påståelig om ting når man faktisk tar feil om ting. "Rett skal være rett."Men jeg kan så klart forstå at andre mennesker (feilaktig) kan SYNES at jeg er "altfor selvhevdende" og "påstår/prater for mye", siden mange mennesker (særlig i Norge) er hjernevasket med janteloven (som er idiotisk), samt at de ikke forstår hvor godt jeg virkelig veit ting – og de dermed ikke forstår hvor korrekt det faktisk er av meg å være så selvhevdende som jeg er, og å "påstå/prate så mye" som jeg gjør.

Og når man faktisk veit en del ting så godt som det jeg gjør, så gidder man ikke å "være tilbakeholden/trå varsomt fram" og å "pakke ting inn i bomull". Da sier man ting ganske rett ut/klart i fra isteden: "Dette er ting jeg virkelig veit; dette er slik virkeligheten faktisk fungerer. Og hvis dere tviler på det jeg sier, så forstår dere det rett og slett ikke. Punktum."

Å påstå noe mindre enn det, når man faktisk har rett og faktisk veit hva man prater om, er bare tull/urimelig. Jeg gidder ikke å late som at jeg veit mindre enn det jeg faktisk gjør, bare for å "unngå og virke kjepphøy". I'm simply too competent to have time for bullshit.

Faktum er nemlig at jeg faktisk ER eksepsjonelt intelligent, observant og kompetent – som dermed betyr at det er en del ting jeg virkelig forstår/veit bedre enn de fleste andre mennesker. Og hvis folk ikke liker det eller ikke skjønner det, så er det dems problem.

I know what I am, and I won't hide it. I'm fucking unique in this world! That's the truth.
Some people are simply born geniuses; that's why rare pioneers (like me, Einstein, Newton, DaVinci etc.) exist.

Genier ser/forstår ting på egen hånd, som vanlige mennesker ikke ser/forstår på egen hånd. Det er nettopp derfor vi er genier, og er nettopp derfor vi ofte får så enorm motstand fra vanlige mennesker når vi oppdager og forkynner de faktiske realitetene ved ting.Og genier innser realitetene ved ting, og bringer dermed menneskeheten videre – imens "hjernedøde sauer" tviholder på illusjonene sine, og holder dermed menneskeheten tilbake.

Hvorfor?

Fordi at desto bedre man forstår hvordan virkeligheten egentlig fungerer, desto bedre er man i stand til å bygge verdenen (både i form av sosiale normer/regler, juridiske lover, og fysiske/materielle konstruksjoner) på en måte som samsvarer med virkelighetens forutsetninger/vilkår, og desto bedre vil verdenen vår/livene våre dermed være i praksis.

Og desto dårligere man forstår hvordan virkeligheten egentlig fungerer, desto dårligere er man i stand til å bygge verdenen (både i form av sosiale normer/regler, juridiske lover, og fysiske/materielle konstruksjoner) på en måte som samsvarer med virkelighetens forutsetninger/vilkår, og desto dårligere vil verdenen vår/livene våre dermed være i praksis.Husk at det er en grunn til at en psykolog f.eks. har sagt til meg ting som at, "så fantastisk at verdenen har klart å produsere en så logisk og rasjonell person som deg", "du er en sånn fyr som folk burde lytte til", "jeg ser på deg som en kilde", "jeg lurer virkelig på hvem du egentlig er i åndeverdenen", "jeg ser på deg litt som et geni", "du er som den nye Freud", "du kommer til å revolusjonere menneskehetens forståelse av seksualitet", "du tenker bedre enn mange andre forskere jeg veit om", "all forskning burde gå gjennom deg som kvalitets-kontroll", "jeg tar av meg hatten for deg altså, du har virkelig høy refleksjonsevne", "vi må skrive bok sammen", "jeg tror du har rett i det aller meste du sier", "jeg føler at jeg gjorde en oppdagelse da jeg oppdaget deg", osv.

(Merk: Jeg var klar over genialiteten min allerede da jeg gikk i barnehagen – og altså lenge før denne psykologen sa disse tingene til meg. Jeg bare bruker disse sitatene fra den aktuelle psykologen som eksempler for å demonstrere et poeng.)


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Det meste du sier virker reflektert og klarsynt"

SVAR:
...that's because it actually IS.
Avatar

Frigjøreren

juni 30 2022 - 14:06
Jeg kjøper fortsatt ikke denne bruktbilen du prøver å selge meg.
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 14:21
"Jeg kjøper fortsatt ikke denne bruktbilen du prøver å selge meg."

Det er ikke overraskende, siden du som sagt er både vrang og vrangforestilt/ignorant om de faktiske realitetene ved mange ting i livet. Men du spurte, og du fikk svar. At du ikke godtar/liker det svaret du fikk, er ditt problem. Jeg har svart deg så godt jeg kan i henhold til hva som faktisk er sant/hva virkeligheten faktisk er.
Avatar

Frigjøreren

juni 30 2022 - 14:23
Vi vet alle sammen her inne at dette hadde du aldri turd å si til meg ansikt til ansikt.
Avatar

Trollkjerring

juni 30 2022 - 14:46
Det må vi jo klare å få til...
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 15:10
"Vi vet alle sammen her inne at dette hadde du aldri turd å si til meg ansikt til ansikt."

Som jeg sa til deg sist gang du sa det der til meg: JO, jeg hadde SELVFØLGELIG sagt det til deg ansikt til ansikt - slik jeg også HAR GJORT overfor andre mennesker tidligere, ansikt til ansikt.

Når noen faktisk ER vrange/vrangforestilte/ignorante så er jeg vanligvis ikke sein med å si det RETT UT TIL dem - fordi de faktisk TRENGER Å HØRE DET når de faktisk ER vrange/vrangforestilte/ignorante vedrørende ting (slik som du er).

De eneste unntakene ved dette er (som jeg tidligere har fortalt) hvis jeg spesielt ønsker å unngå og såre en person, eller hvis det av praktiske årsaker er lite smart av meg og fortelle sannheten til en person, grunnet omstendighetene - f.eks. hvis man jobber sammen med vedkommende, eller hvis man bor sammen med vedkommende, eller hvis vedkommende kan utgjøre en fysisk fare for meg, grunnet vedkommendes adferd/aggresjons-nivå. Under slike spesielle omstendigheter, så holder jeg naturligvis ofte (men ikke alltid) mer tilbake om de faktiske realitetene om vedkommende.

Men det virker som at det er fullstendig utenfor din virkelighetsforståelse, at en person faktisk kan ha så høy integritet som det jeg har/være så lite feig i livet som det jeg er, og at vedkommende dermed faktisk kan våge å si ting rett ut til en persons ansikt.Du må forstå det at noen mennesker (som meg) faktisk ER svært modige/svært lite feige i livet, grunnet våre dype, etiske prinsipper i livet. (Men slikt virker sikkert helt utrolig å høre for folk som er feige av seg, siden de ikke kjenner til så mye annet enn feighet.)

Med andre ord: Du må rett og slett forstå at når jeg sier at jeg har svært høy integritet, så er det fordi at det faktisk er SANT. Jeg sier f.eks. ingenting til noen på internett, eller bak ryggen til noen, som jeg ikke LIKE GODT kunne ha sagt til dem ansikt til ansikt. DET er en av de grunnleggende prinsippene jeg lever etter i livet.

Jeg lærte nemlig tidlig viktigheten av ærlighet/oppriktighet i livet, og derfor har jeg en svært bra/uklanderlig karakter. (This is typically known as having "high-character-traits".) Det er ikke uten grunn at flere personer f.eks. har sagt til meg i livet at, "du er nok ærligere enn de fleste".
Avatar

Helloo

juni 30 2022 - 15:25
Hadde vært veldig interresant ett møte mellom dere to.Dere har sikkert mye å snakke og diskutere om.
Avatar

Frigjøreren

juni 30 2022 - 15:25
Dette skal jeg ta stilling til når vi møtes. Frem til da er det bare tomme ord fra en tilfeldig tulling på internett.
Avatar

Trollkjerringa

juni 30 2022 - 15:30
Vi to ville sittet og drukket kaffe.
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 15:46
"Dette skal jeg ta stilling til når vi møtes. Frem til da er det bare tomme ord fra en tilfeldig tulling på internett."

That's fair enough :) Som sagt så er jeg helt enig i at jeg for deg og alle andre, ER kun en "random fyr på internett". (Jeg påpeker ofte dette til og med selv, overfor andre brukere på internett, når jeg forklarer ting til dem - slik at de dermed skal være klar over at jeg forstår hvordan situasjonen er fra dems perspektiv. For i dems øyne så er jeg så klart bare "Mr. Random".)

Og jeg hadde (som jeg også tidligere har fortalt deg) ikke hatt noe problem med å møte deg i virkeligheten, hvis jeg var sikker på at det var trygt for meg å møte deg. (For husk, på samme måte som at du ikke kjenner meg, så kjenner ikke jeg deg heller.)

Og hvis du hadde virket som en person som tåler å høre realitetene ved deg selv/ved livet generelt (altså uten å bli helt emosjonelt knust, eller og bli fysisk voldelig), så hadde jeg vært helt ærlig med deg og sagt de nøyaktig samme tingene til deg ansikt til ansikt, som de tingene jeg har sagt til deg her på forumet.
Avatar

Frigjøreren

juni 30 2022 - 15:56
Så du klarer altså ikke å ivareta din egen sikkerhet når du skal møte andre mennesker?
Avatar

Hmmmm

juni 30 2022 - 16:23
Det mystiske spørsmålet hvem er frigjøreren.
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 16:47
"Så du klarer altså ikke å ivareta din egen sikkerhet når du skal møte andre mennesker?"

Kanskje, kanskje ikke. Det avhenger selvfølgelig av hvem motstanderen er - slik det gjør for alle, uansett hvor god man er til å slåss. Og i disse dager, hvor flere flyr rundt med kniv enn tidligere, så er det ekstra vanskelig å garantere ens egen sikkerhet.

Grunnet disse tingene så er det ikke noe vits i å provosere en annen person til kamp, hvis det kan unngås. Og derfor ville jeg ikke ha vært brutalt ærlig om ting overfor en person som virker emosjonelt ustabil/sur/aggressiv.

Med andre ord: Jeg er ærlig - men ikke dum.Dessuten, hvis personen man møter faktisk er intelligent og har psykologisk innsikt, så vil vedkommende forstå at det egentlig ikke er meg han/hun blir sur på, når jeg forteller vedkommende om ting. Det er derimot de konseptene jeg formidler, som truer vedkommende, og som dermed gjør vedkommende sur.

Problemet er altså at vedkommende føler seg truet av konseptene jeg formidler - som både demonstrerer at vedkommende egentlig tviler/ikke er trygg på sin egen oppfatning av ting (sin egen "sannhet"), og at vedkommende oppfatter selve konseptene jeg bringer til bordet, som problematiske/"farlige" for han/hun selv.

Og en person som forstår DET (at det altså er konseptene vedkommende blir truet av, og at det altså egentlig ikke er meg vedkommende blir truet av), forstår selvfølgelig at det ikke er noe vits i å bli sur på meg - siden jeg bare er budbringeren som viser vedkommende dets egne svakheter/problemer.

Så selv om vedkommende eventuelt blir sur på meg som følge av konseptene jeg formidler, så vil vedkommende allikevel forstå at det ville ha vært svært urettferdig/uriktig av han/henne å fysisk angripe meg, når vedkommende altså forstår at det egentlig ikke er meg som er problemet.

Med andre ord: "Bli ikke sur på speilet som viser deg dine stygge sider."
Avatar

Frigjøreren

juni 30 2022 - 17:08
Du har enda ikke kommet med noen saklige argumenter, bare synsing, antakelser og utdaterte psykologiske teorier.
Avatar

Blueshadow

juni 30 2022 - 17:24
Lurer på hvordan det går med trådstsarter jeg... å ha en "skamfull" fortid og all "skammen" en bærer med seg , er vondt, spesielt hvis skammen ligger hos feil person . Jeg plages av det . Sender noen gode vibber din vei (selvom det nok ikke hjelper stort) håper du kan få ventilert ut noe av ditt indre en gang og at noen vil lytte . Og dømmende er vi alle til en viss grad.
Avatar

Så sant

juni 30 2022 - 17:37
Her har det sporet helt av.Håper det går bedre med deg Blueshadow.
Avatar

Til Frikar-1

juni 30 2022 - 20:31
SITAT:
"Du har enda ikke kommet med noen saklige argumenter, bare synsing, antakelser og utdaterte psykologiske teorier."

SVAR:

For det første:
Jeg HAR kommet med saklige argumenter - til og med seinest i denne tråden. Du er som sagt bare så vrang og irrasjonell at du ikke erkjenner det - fordi du ganske enkelt IKKE VIL erkjenne det (som er slik vrange og irrasjonelle mennesker opererer).

For det andre:
Det jeg har påstått er IKKE "synsing og antakelser"; det er både empiriske faktum og biologiske, prinsipielle faktum - som du hadde visst hvis du faktisk hadde hatt høy selvinnsikt og hadde vært observant/hadde fulgt med i livet, og hvis du faktisk erkjente god logikk (men som du ikke gjør, fordi du som sagt er vrang og irrasjonell).

For det tredje:
Det jeg har påstått er IKKE "utdaterte, psykologiske teorier" - som du også hadde visst hvis du faktisk hadde hatt høy selvinnsikt og hadde vært observant/hadde fulgt med i livet, og hvis du faktisk erkjente god logikk (men som du ikke gjør, fordi du som sagt er vrang og irrasjonell).

For det fjerde:
Du er så vanvittig håpløs at det er helt meningsløst å fortsette og diskutere med deg. Man kan ikke forvente rasjonell forståelse fra vrange og irrasjonelle mennesker - og derfor er jeg ferdig med å diskutere med deg. Dette er dessuten til det beste for trådstarter også, siden vi uintensjonelt/utilsiktet "kaprer tråden" til vedkommende med slike diskusjoner som dette.
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 20:50
"Roter du ikke litt nå?
Lese øverste avsnittet ditt en gang til..."

Hva sikter du til?

Det jeg sier i øverste avsnitt er bare at det ville ha vært helt meningsløst for meg og Frikar-1 og møtes i virkeligheten.

Som tidligere nevnt så kunne jeg godt ha møtt han i virkeligheten hvis han er en trygg fyr å møte - men jeg sier bare at det allikevel ville ha vært helt meningsløst for oss og møtes, siden vi er dømt til å være helt uenige, og dermed er nesten dømt til ende opp i krangel, hvis vi møtes i virkeligheten.

Så, jeg roter ikke til noe her, nei.
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 21:01
"Om jeg ikke ser/ leser feil her da...
så er det ikke Frikaren-1 som sier han/hun har nesten truffet deg..."

Oi - takk for at du påpekte det! Det gikk litt "fort i svingene" imens jeg skrev her, og det var jo "Frikar-1" det var snakk om at jeg eventuelt skulle møte i virkeligheten her; så jeg la derfor ikke merke til at jeg svarte til feil person. My bad!

(Til andre lesere av denne tråden: Svaret mitt som "Trollkjerring" referte til, er nå korrigert, så dere vil ikke lenger kunne se den aktuelle feilen der, som hun påpekte. Bare nevner dette slik at dere ikke blir forvirret over det korrigerte svaret mitt der, slik det fremstår nå.)
Avatar

Til Enydagtruer

juni 30 2022 - 21:12
SITAT:
"Joda, Frigjøreren, du roter litt, for det var meg som sa detta og ikke Frikar"

SVAR:
Mm, jeg så dette, og korrigerte svaret mitt, etter at "Trollkjerring" heldigvis påpekte det.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"(...) ble litt sur før jeg så at Trollkjerring oppdaget rotet."

SVAR:
Hehe, skjønner det. Antar at det ikke var så gøy for "Frikar-1" heller (hvis han så det jeg skrev), å bli feil-referert til slik. Var min feil, som sagt. Sorry.
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 21:18
"Det var dårlig gjort å korrigere feilen din...
Kunne brukt dette mot deg i all evighet, noe som hadde vært moro...:)"

Jammen da hadde jeg jo for alltid blitt kjent som "Mr. Feil-referanse", og livet mitt hadde vært over - buhuu... :(
Hehe, neida - men er glad du var omtenksom og påpasselig nok til å si fra til meg ;)
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 21:30
"Glad du tar det med et ( forhåpentligvis) Kjempestort smil....))"

Så klart :)
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 21:53
"Litt nyfiken på forbindelsen mellom deg og Enydagtruer .
Håper dere avslører det en gang for meg/ øss som ikkje veit da."

Hehe, forbindelsen er bare at vi har pratet en del sammen her på forumet tidligere, og at vi forstod hverandre godt på en del ting.
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 22:26
"Under dette Brukernavnet eller et annet???
Går utfra at du har fått med deg diskusjonene ang Brukernavn, utskiftninger / flere av dem ol..."

Jeg har ikke vært aktiv her på forumet på noen måneder. (Jeg er her ganske periodevis.) Så jeg har ikke lest noen spesifikk tråd/diskusjon om brukernavn og utskiftinger... Men det forbauser meg ikke om en slik tråd/diskusjon har funnet sted, siden det er flere som har dukket opp her på forumet under forskjellige brukernavn gjennom tidene (som selvsagt kan være forståelig), til tross for at de er den samme personen i virkeligheten.

Jeg er f.eks. selv en av de brukerne som har måttet gjøre dette, fordi jeg som sagt er inne på dette forumet såpass sjelden/periodevis at jeg ofte glemmer både passordet og det nyeste brukernavnet mitt, etter sist periode jeg var her - i tillegg til at moderatorene noen ganger har slettet brukerne mine for å sensurere meg, siden jeg ofte skrev om de "politisk ukorrekte", biologiske realitetene ved enkelte ting, som de oversensitive/overbeskyttende, "politisk korrekte" moderatorene her ikke tillater.

Men dette nåværende brukernavnet mitt, "Frigjøreren", passer meg såpass godt (fordi alt jeg forsøker på her i livet er å gi folk den friheten og skamløsheten som de egentlig har rett til/fortjener og ha i livet, vedrørende mange ting) at jeg derfor har tatt meg bryet med å skrive ned brukernavnet og passordet for denne brukeren. Derfor antar jeg at jeg kommer til å beholde dette brukernavnet framover - med mindre det blir slettet av moderatorene her.Og for å svare deg på selve spørsmålet ditt: Sist gang jeg pratet med brukeren, "Enydagtruer", så hadde jeg det samme brukernavnet som det jeg har nå, ja. Men om han selv hadde det samme brukernavnet den gang som det han har nå, må du spørre han om, siden det er hans sak om han vil meddele det.
Avatar

;)

juni 30 2022 - 22:53
Ennydagtruer het tardetsommanhardet før.
Frigjøreren het pancakejam.
Avatar

Re: Dritt lei

juni 30 2022 - 22:59

Først; enydagtruer og Frikar-1, takk for kommentarene deres♡

Og som flere påpeker så har vi jo glemt ut trådstarter.
Så til trådstarter "blueshadow"

Dette har jeg sakset fra nettet;

"Mennesker som føler forakt ovenfor andre har en klar intensjon om å ydmyke. De vil forsøke å latterliggjøre, nedverdige og til og med ignorere andre mennesker. De gjør dette ved å lete etter den perfekte muligheten til å såre sinnet, knuse selvfølelsen, og for alltid å bryte båndet av tillit."

Jeg ser ikke for meg at du er en person som handlet på denne måten, "har en klar intensjon..."leiter etter den perfekte muligheten..."
Jeg tenker at du er en person som er mye mer "likandes" enn du selv tror/opplever deg som.
Jeg tenker at du mer har et sterkt selvhat og at den forakten kan henger sammen med depresjonen du føler også. Og dersom en er deprimert er det absolutt ikke lett å gjøre noe med ting heller.
Avatar

Til Trollkjerring

juni 30 2022 - 23:08
SITAT:
"Dette med Brukernavn blir tatt opp på denne tråden her."

SVAR:
Åja - jeg har ikke lest hele denne tråden enda. Jeg leste bare øverste del av den, og nederste del av den (siden nederste del ble relevant for meg etter at jeg gav de første oppfølgingssvarene mine til henholdsvis "Frikar-1" og "Enydagtruer").


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Har vært her inne en stund jeg og, men aldri sett/ hørt noe til deg her inne.."

SVAR:
Hehe... Hvis du hadde vært her for noen år siden, så hadde du sett mye til meg her - for det var før jeg oppdaget hvor håpløst sterk sensuren og partiskheten til moderatorene er her på dette forumet (og mange andre populære forum, som f.eks. "reddit", "YouTube" og "Kvinneguiden"). Det var den tiden da jeg fremdeles trodde at det var vits i å skrive masse innlegg og virkelig forsøke å hjelpe folk her inne.

All I wanted to do was help - but this world doesn't really allow it.


_ _ _ _ _ _SITAT:
"Trist at dere ikke har tatt valget å treffes og utviklet vennskapet deres videre herfra."

SVAR:
Mm, vi hadde som tidligere nevnt planlagt det, but then life happened på et eller annet vis - og jeg er som sagt inne på dette forumet veldig periodevis, så dermed ble det ikke noe mer ut av det den gangen.
Avatar

Til Rogajente

juni 30 2022 - 23:10
"Frigjøreren het pancakejam."

That's correct. (Hadde også flere brukernavn før det.)
Avatar

Til Blueshadow

juni 30 2022 - 23:18
Fikk noen Bra tips av en psykolog en gang.

Mye av depersjoner kan føles som en ond tvilling som ser tilbake på deg i speilet.
Denne tvillingen vil alltid prøve å få deg til å tvile på deg selv/ våke over deg og alltid passe på at du aldri er 100% er glad.

Hjernen er blir en automatisk negativ autopilot. Hver morgen står en opp å tenker den samme tanken som.igår.
Dette er ikke lett å.snu , og må trenes hardt på hver dag ( sette seg selv i førersetet og styre manuelt)

Psykiske lidelser følger hele livet ( for de fleste) men det er bedre å innse at den " er der" og observere den stygge tvillingen og heller sette den på lydløs ( enn å prøve å kvitte seg med den)
Avatar

Til Rogajente

juni 30 2022 - 23:24
SITAT:
"Mye av depersjoner kan føles som en ond tvilling som ser tilbake på deg i speilet.
Denne tvillingen vil alltid prøve å få deg til å tvile på deg selv/våke over deg og alltid passe på at du aldri er 100% er glad.

(...) men det er bedre å innse at den 'er der' og observere den stygge tvillingen og heller sette den på lydløs (enn å prøve å kvitte seg med den)"

SVAR:
Hørt sangen/sett musikk-videoen til "Onkl P - Styggen på ryggen"? Den er ganske treffende for det du beskriver her. Det er en bra låt for alle som sliter med å være sin egen verste fiende/"onde tvilling" (slik de aller fleste mennesker gjør i en eller annen grad) - og den er dermed spesielt treffende for folk som sliter psykisk.

Url-link til musikk-videoen: https://www.youtube.com/watch?v=rUvzx73-cCY

(Til moderatorene: Jeg veit at det egentlig ikke er lov å publisere url-linker her på forumet, men dette er bare en uskyldig url-link til en musikk-video på YouTube, og som i tillegg er relevant for folk som sliter psykisk.)
Avatar

Helloo

juni 30 2022 - 23:30
Her var jo hele gjengen.Hei rogajente der var du jo.
Avatar

Haha

juli 1 2022 - 00:43
Henviser du til Nidelven nå Trollkjerring
Avatar

Å ja

juli 1 2022 - 01:03
Mangler Blueshadow.Så trist at alt sporet av håper Blueshadow har det bedre nå.Vi mangler enda en snille Kattefar.Han var så snill.
Avatar

Kjært barn har mange navn frigjøreren

juli 1 2022 - 07:58
Ja har hørt den sangen av onkel P, mange behandlere som bruker det uttrykket.

Styggen på ryggen/ demonen/ nissen på lasset/ trollet osv

På YouTube er det en kortfilm/ animasjon som het : I had a black dog"

Den referere også depresjon/ angst som et klengete plagsom objekt.
Til forsiden