Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Distraksjonsmetoder

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Distraksjonsmetoder

jan 11 2022 - 11:45
Hei
Sliter med en del påtrengende selvmordstanker og andre negative tanker. Pleier da å ta meg en kjøretur med musikk, for da klarer jeg fullt og helt fokusere på kjøringen og får da en "pause" fra disse tankene, siden kjøringen krever full konsentrasjon.
Så er det slik at jeg ikke alltid har bil tilgjengelig, og er ofte veldig trøtt slik at jeg ikke føler meg våken nok til å kjøre (er veldig obs og forsiktig med det).

Lurte derfor på om noen har noen gode forslag til hvordan man kan distrahere seg selv fra vonde tanker? Setter pris på om folk deler enten tips eller egne erfaringer. Takk :)
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 11 2022 - 11:57
Et generelt tips er å ha ett eller flere hobbyprosjekter med en viss størrelse (men likevel ikke så stort at man mister motivasjonen underveis). Man må ha en fremdriftsplan som er oppdelt i delmål. Da kan man f.eks. bestemme seg for å nå ett delmål av gangen, og ikke gi seg før delmålet er nådd.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 11 2022 - 18:15
En ting jeg har oppdaget etter å ha vært helt på bunnen i åresvis, er at for å distrahere seg så men en ha noe som ikke vekker de vanskelige tankene en prøver å distrahere seg fra. Hobbyprosjekter er et godt tips. Jeg hadde jo mange av dem før full kræsj. Film og spill osv... typisk ungkar uten liv type ting. En ting som vel har funket hele veien for meg er trening. Og visse andre ting som jeg ikke sier høyt og som ikke var tilgjengelig på de verste punktene.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 12 2022 - 08:19
Takk for svar, begge to. Har forsåvidt noen prosjekter på gang, men så er det slik at jeg fortsatt kan drive å tenke mens jeg f.eks driver med håndarbeid. Kanskje jeg kan prøve mer, men ønsker liksom å finne et eller annet som okkuperer meg helt slik kjøringen gjør.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 12 2022 - 09:49
Jepp. Der har du noe av det jeg tenkte på. Tankene fortsetter å spinne negativt selv i aktiviteten. Trening gjør vel noe av det samme for meg som kjøring for deg. Å gå urbane turer og sette seg på kafé funker også litt her. Selv om det er triggeroverload egentlig, så får det litt motsatt effekt på en merkelig måte. Jeg blir fokusert på å se ut som en oppegående kjekkas.

Med andre ord kan det som trigger mest være et bra sted å se når en går inn med rette tanker på plass. Kanskje fordi det som trigger mest er også knyttet til det en vil mest. Bare spekulerer her nå. Jeg trenger fler metoder jeg også.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 12 2022 - 13:39
@ Enydagtruer
Ja, ikke sant. Nå har jeg ikke trent på en god stund, men skal prøve å presse meg ut av huset for å jogge litt kanskje. Kan godt hende det funker for meg også hvis jeg sliter meg skikkelig ut.

Satser på at ting ordner seg med tiden.. selv om jeg egentlig ikke klarer å se for meg det akkurat nå.

Forresten, å skru på ordentlig høy musikk og fokusere på det / synge med funker også i blant for meg. Noen ganger hvertfall.
Om jeg kommer på noe mer så kan jeg dele det her igjen.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 12 2022 - 13:48
Ser utfordringen med håndarbeid, for da går hendene av seg selv mens hjernen går på tomgang. Så da må man gjøre noe som holder hjernen opptatt også. Lese tung faglitteratur om noe man aldri har lest om før? Lære seg programmering?
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 12 2022 - 14:29
@ Frikar-1
Du har absolutt et poeng der. Har en del ting å få gjort innenfor kjemifaget, men dette er på en måte for tungt igjen. Krever liksom mye å komme i gang, men de gangene jeg faktisk kommer i gang så klarer jeg å holde fokus en liten stund.

Kanskje det å lære seg noe helt nytt som du sier funker bedre ja. Krever jo en del å jobbe med noe nytt så det kan nok funke det.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 13 2022 - 09:53
Ja. Del om dere kommer på mer. En annen utfordring er såklart hvor du er helsemessig og interessemessig. Hvis vi skal holde fokuset må vi både være interessert nok i og ha energi nok for det som skal holde fokuset.
Avatar

Hei!

jan 13 2022 - 10:35
Anbefaler boken:"Bli hjernesterk- tren deg lykkelig og sterk" av Anders Hansen. Han henviser til masse forskning på hvorfor trening er bra for deg. Kanskje den kan motivere deg.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 13 2022 - 11:07
@ heidia01

Takk for anbefalingen. Skal se om jeg får sjekket den ut en gang
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 13 2022 - 11:08
@ Enydagtruer

Definitivt. Det er vanskelig å komme i balanse med alt sammen dessverre
Avatar

Hei

jan 13 2022 - 21:07
Kjenner til det du beskriver med påtrengende. Sliter med det selv i perioder. Nå er jeg dame men det som hjelper meg er å lime perler og små steiner, gjerne flere lag, på ting(hårbørster, spenner, speil, klær, osv). Da må man virkelig konsentrere seg så man sikler. Og man går ikke på vanen fordi det er så pirkete. Kan du kanskje hvis du er mann gjøre noe annet men samme greia på en måte. Du kan jo perle selv om du er mann da.

Men det kommer tilbake disse besettelsene så er dessverre bare en nødløsning.
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 13 2022 - 21:45
@ shiskaberry66
Takk for svar. Jeg er også dame da ;) Kan sikkert prøve det en gang. Tenker jeg ikke må være så altfor nedfor når jeg prøver det da hvertfall. Men kan godt tenke meg å prøve ut det en gang.. Må bare skaffe meg tingene som trengs
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 13 2022 - 22:33
Hmmm... jeg tenker jeg heller begynner med øksekasting. (Går og perler i hemmelighet)
Avatar

...

jan 14 2022 - 01:08
Kan det funke å gå tur i stede med musikken på full guffe på ørene? Eller en god/spennende lydbok? Jeg kunne distrahere meg med hobbyer før, men nå virker det mot sin hensikt da jeg fort mister interessen og blir mer irritert og oppgitt om jeg ikke mestrer hobbyen godt nok.. Det hender det funker med husarbeid i kombinasjon med en eller annen form for lyd på øret. På sommeren funker fjellturer for min del, men det er jo verre på vinterstid..
Avatar

Hei igjen

jan 14 2022 - 13:22
Et annet tips som jeg bruker er rett og slett så meningsløst som å sitte å tegne sirkler på frihånd(ikke passer) i masse forskjellige farger og størrelser.
Prøve å få de så runde som mulig.
Bruker forskjellige farger på papiret også. Man kommer i en slags transe.
Helt sprøtt men prøv det.
Avatar

Et tips til

jan 14 2022 - 15:24
Mindfulness bells, lytte til disse, finner på youtube
Avatar

Re: Distraksjonsmetoder

jan 14 2022 - 18:09
Innlegget er ulest.
Tusen takk, skal prøve ut metodene deres :)
Til forsiden