Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det meste er svart....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det meste er svart....

aug 31 2017 - 09:36
Hei
Er på jobb nå men sliter veldig med motivasjon og konsentrasjon.
Prøver å løse en praktisk oppgave som jeg før fikk greit til men nå bruker jeg 4 ganger så lang tid og vet egentlig ikke om det blir bra til slutt.
En kollega gikk forbi nå og han stoppet bare opp for å si at sånn jeg hadde gjort det var ikke riktig selv om at sånn jeg har gjort det ikke påvirker noe på funksjonen. Må liksom finne noe å hakke på av alt jeg gjør uansett om det fungerer og er helt greit utført.
Får aldri en positiv tilbakemelding på det jeg gjør verken fra kollegaer eller sjefer.
Har så forferdelig med negative tanker i hode nå og føler jeg bare bør forsvinne stille og rolig ut av denne verden.
Ingen av dem vet at jeg sliter med depresjon, angst og sosial fobi.
Mener selv at det er bedre å prøve å jobbe enn å sitte hjemme og tenke negativt og gruble.
Går på piller og har timer på DPS men alt er likevel ganske svart og har vært det i 2-3 år.
Må skje noe positivt snart ellers vet jeg ikke hva som skjer............. :(
Avatar

Hei

sep 1 2017 - 00:39
Sendte deg en melding som svar på innlegget ditt
Avatar

Hei

sep 1 2017 - 00:46
Finner ingen melding :(
Avatar

Hei

sep 1 2017 - 01:31
Huff, du har det vanskelig akkurat nå, jeg kan kjenne igjen følelsen. Det som er positivt er at du tidligere har fått til oppgavene godt, så det betyr at du mestrer jobben din, men at depresjonen står litt i veien akkurat nå. Jeg var veldig deprimert for mange år siden og da hadde jeg store konsentrasjonsvansker. og så er det dessverre slik at når man trenger oppmuntring og ros som mest, når man er deprimert, og ikke presterer så godt som man egentlig evner, at man får færre eller ingen gode tilbakemeldinger på jobben. Men bruk deg selv som målestokk for om jobben allikevel er "bra nok". Absolutt enig med deg i at den kollegaen kunne ha spart seg å kommentere, jeg antar noen ikke har innsikt i at det kan såre andre og at det ikke er ment som kritikk, kun en kommentar i forbifarten, (hvis ikke dette er en ubehagelig person sånn generelt da). Men når man er deprimert så tar man gjerne seg personlig nær av alt som kan tolkes som at noen ikke liker en, at man ikke duger osv. Huske at vi får alle noen kommentarer som vi kan mistolke innimellom, men det er vanskelig å ikke gruble på dem når man er deprimert, det kjenner jeg til.

Det er kanskje mange grunner til at du er deprimert og du går rundt og grubler over fortiden og hvorfor du har blitt utsatt for ditt og datt og hvorfor ting ble som de ble.
Jeg kjenner igjen det dilemmaet du har angående jobb og hvorvidt du skal sykemelde deg eller holde deg på jobb. Det jeg har gjort er at jeg praktiserer mindfulness meditasjon og føler meg ca 50% bedre, jeg grubler og bekymrer meg mindre. Har du prøvd dette? Det er å øve opp evnen til å fokusere på her og når i stedet for grublinger og bekyrmringer. Det går på å akseptere det øyeblikket man er i akkurat nå. For eksempel hvis du i likhet med de fleste ikke fikk den drømmejobben du så for deg eller at drømmejobben ikke var slik du trodde. Jeg har forandret perspektiv og trives mye bedre på jobben etter at jeg ble mer tilstede her og nå, i stedet for å ikke akseptere at jeg at jeg ikke har en" bedre" jobb. Da var det mye som løsnet gitt og jeg begynte å mestre jobben bedre og jeg begynte å få positive tilbakemeldinger. Tipser deg om foredrag(youtube) av John kabat- Zinn, du trenger ikke mer enn det for å begynne.

Hold håpet oppe og et år fra nå om ikke langt tidligere, så kan alt se lysere ut.


Til forsiden