Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det forandrer seg aldri

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det forandrer seg aldri

des 3 2022 - 18:45
Mennesker sorterer utifra mer og mindre attraktiv. De mest attraktive blir valgt og vi slipper ikke unna vår egen sult på visse egenskaper, og hva den ene vil ha fra den andre kræsjer gjerne med hva den andre vil ha fra den ene. Jeg blir kvalm og så lei av å leve i en sånn verden. Så hva gjør man?

Jeg vet at en kan gjøre noe med sin egen attraksjon, det er ikke det dette handler om. Jeg bare vet ikke hvordan jeg skal finne lyst til engasjere meg, når mennesker er sånn.
Avatar

Re: Det forandrer seg aldri

des 4 2022 - 12:30
Det man gjør er å endre sin egen holdning. Ta inn over seg at mennesker ikke først og fremst er flokkdyr, men selvstendige individer som gjør sine egne verdivalg. Så begynner man å omgås de som har samme verdier som en selv, og ignorerer resten.
Avatar

Frikar

des 4 2022 - 18:17
Mennesker er altså først og fremst individer som tar egne verdivalg, og ikke flokkdyr?

Uansett verdier så vil biologien vår rangere hverandre. Stort sett etter ganske typiske preferanser. For meg holder det ikke med felles verdier når det foregår både i meg og andre, uansett. Så ender den og den opp i senga eller i forhold med den og den. Så sitter det tapere igjen og mange med depresjoner og selvmordstanker.

Hvis det ikke kom klart frem i posten så er det en sterk konflikt mellom verdier, holdninger og behov her.

Hvorfor skulle det være tilfelle om det bare var å endre holdninger? Da ville jeg nok valgt de som plaget meg minst

Du kan jo gi meg et eksempel på en holdning du mener jeg skal ha


Avatar

Gameover

des 4 2022 - 19:10
Den sterke konflikten mellom verdier, holdninger og behov må i så fall ligge i deg selv. Trolig hos en del andre også, men det kan vi ikke vite uten å spørre hver enkelt.

Det handler om å innta en holdning og et sett med verdier, og så leve i tråd med dem. F.eks. at man bestemmer seg for å ikke blande sammen begrepene biologi og biologisme, og/eller la disse begrepene styre egne preferanser og livsvalg.

Det er ikke en menneskerett verken å ha partner eller barn, og det er det bare å ta konsekvensens av både på godt og vondt. Eller så kan man flytte til et land der man ser anneledes på det.
Avatar

Frikar

des 4 2022 - 19:59
Jeg vet ikke hva du tenker på her. Jeg foreslår ikke at alle har en konflikt mellom verdier/ holdninger og behov. Mange har verdier som kler denne verden svært godt.

Ingen biologisme her, ren biologi. Hvis man tenner på timeglass- figur, eller på selvsikkerhet, styrke og status, så regner jeg ikke med at du mener man kan bytte preferansene. Til å tenne på fyrstikker og klinkekuler, eller lite selvsikkerhet, svakhet og lav status fordi en har lyst? Eller for den saks skyld legge hele sexualiteten på hylla?

Jeg vet det ikke er en menneskerett. Jeg vet ikke hvorfor du informerer meg om det

Min kvalme er fortsatt den samme, og tankene om å slippe dette livet osv,osv... forklar gjerne nærmere hvordan noe av det du sier skal hjelpe

Avatar

Re: Det forandrer seg aldri

des 4 2022 - 20:52
Status er kulturelt betinget, så hva har det med biologi å gjøre?
Avatar

Frikar

des 4 2022 - 21:39
At sosial status tenner de sexuelle hormonene har med biologi å gjøre. Nøyaktig hva som gir sosial status er en annen sak.
Til forsiden