Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det er så mørkt!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det er så mørkt!

april 18 2019 - 22:06
Jeg sitter og er redd for tankene mine fordi tanker får ting til å skje.jO mer tanker trenger segvjo mer blir jeg redd de skal skje og da tvinger det seg ikke la det skje ikke la det skje.Tankene er skremmende.tankene er fremmede.hvorfor slutter dette aldri?
Avatar

Ja de er skremmende

april 19 2019 - 09:28
Livet er skremmende. Men hva med følelsene dine? Du føler deg redd for at fæle ting skal skje. Du føler at du vil det skal skje bra ting. Gjør du ikke? Kanskje følelsene dine er viktigere enn hva du tenker
Avatar

Hei

april 19 2019 - 12:31
Tanker er skremmende og kan få ting til å skje mens følelsene de er mer eksploderende.hvis man ikke hadde hatt tanker hadde man ikke hatt følelser.jeg føler meg redd noe. Skal skje ved å tenke for da kan mine tanker overføres slik at det jeg tenker får jeg til å skje
Avatar

Hva med viljen?

april 19 2019 - 13:22
Du ønsker vel egentlig å ha det godt? Det gjør i alle fall jeg. Det er utrolig strevsomt å prøve å kontrollere tankene. Hvorfor tror du at tankene dine får ting til å skje, som du ikke vil skal skje? Har en lignende følelse selv, av at ingenting noen gang vil gå bra for meg. Vil gjerne høre
Avatar

Redsinder

april 20 2019 - 00:26
Det jeg føler at hvis jeg tenker det skjer så kommer det til å skje.Skremmende ting kan skje fordi jeg tenker det el det.Tanker får ting til å skje.Psykologen kaller det tvangstanker.Det er veldig skremmende.
Avatar

Hei

april 20 2019 - 02:03
Selvfølgelig ønsker jeg å ha det godt men det er ikke det dette dreier seg om det har med at jeg får skremmende tanker og bilder og fordi jeg får det og tenker det så tror jeg at jeg går det til å skje at tankene mine får ting til å skje også får jeg masse angst og prøver å ha kontroll over tankene men jo mer jeg prøver å få kontroll jo verre blir det.psykologen min sier det har med tvangstanker og magiske tanker og at magiske tanker ikke fins.tvangstanker er skremmende og i tillegg har jeg panikkangst også og det er ett helvete for den er brutal og kaster seg over en den er veldig uforutsigbar.
Avatar

Takk

april 20 2019 - 22:57
For at du ville dele. Som jeg har sagt blir ikke jeg personlig redd for å høre tankene til folk, så jeg vil gjerne høre.

Det er jo mange som også sier at man kan få gode ting til å skje ved tenke positivt. Jeg har aldri fått det til, men de negative tankene trenger seg på desverre.
Avatar

hei

april 21 2019 - 01:31
Det høres utrolig slitsomt ut å ha det sånn,men det er jo ikke mulig at fæle ting kommer til å skje bare fordi du tenker på det.Nå vet ikke jeg hva slags tanker du plages med,men for eksempel"hvis jeg krysser akkurat denne veien kommer jeg å bli påkjørt""eller hvis jeg ikke teller til 100 hver dag,kommer noen i familien min å dø",det kommer jo ikke å skje allikevel.Man kan få gode ting å skje ved å tenke positivt,det er vel ment at hvis du greier å ha en positiv innstilling,så er du mer avslappet og i bedre humør,og kanskje ting går bedre,fordi du da møter folk på en bedre måte,eller du klarer å konsentrere deg.Men ting kan gå dårligere enn forventa og bedre enn forventa uansett.Vet ikke om jeg er helt på jordet med svaret mitt her,men håper hvertfall psykologen din kan gi deg noen nyttige metoder for å mestre tankene som kommer,og bli kvitt de etter hvert.
Avatar

Takk dere

april 21 2019 - 03:18
Bare for å høre på meg betyr så mye skulle ønske jeg var positiv men dessverre har jeg det ikke i meg.ja det er veldig strevsomt når skremmende tanker dukker opp alt det fæle og jeg tror det skjer så skaper det Angst og angst er jævlig.jeg får mye gode råd og hjelp fra psykologen men dere vet han er ikke 24 timer med meg og det syns jeg også er tøft.vil ha han med rundt som en hund overalt.
Avatar

hei

april 21 2019 - 15:54
Angst er forferdelig,jeg sliter med negative tanker,(men tror ikke det er tvangstanker,)og de skaper også angst.Jeg synes det hjelper litt å si til seg selv,"dette er bare tanker,det er ikke den absolutte sannheten,og jeg kan ikke vite sannheten før det er bevist"
Kanskje hjelper det å skrive ned også,feks:situasjon,tanke,følelse,alternativ tanke,vet ikke om psykologen din jobber med kognitiv terapi?Det er vanskelig å erstatte den med noe overpositivt,men bare med en mer realistisk.Feks:

Du hilser på en bekjent på gata i forbifarten,og du får ikke noe svar.
A:Du tenker,han overser meg med vilje(ingen liker meg,jeg er ikke noe verdt,hva er galt med meg osv,og du blir engstelig og lei deg))

B:Du tenker,han er en overlegen dust (du blir irritert og skuffet,men legger skylden på han,ikke deg selv,og får fremdeles noen negative følelser)

C:Du tenker:han var stressa /opptatt og hørte deg/så deg rett og slett ikke(du slår deg til ro med det,og ingen negative følelser får ta over humøret ditt)

Hvis dette gjelder en venn,så er jo det beste alternativet å tørre å nevne det neste gang dere treffes,så får du et svar.

Altså i denne situasjonen kan du ikke vite hvorfor den andre ikke hilste,og du må prøve å ikke la det negative tankemønsteret ta over automatisk,og også være bevisst på at det skaper angst.


Så bra du har en psykolog som du har nytte av,kanskje du kunne få noen hjemmeoppgaver o.s.vAvatar

Magiske tanker

april 21 2019 - 15:58
Kanskje dette er et litt ekstremt eksempel,men jeg tenkte på forskjellige sekter,der de tror at dommedag kommer o.s.v,og dommedagen har jo ikke kommet selv om de trodde og tenkte det.
Avatar

Verandavang

april 22 2019 - 00:49
Hei jeg er nok A akkurat der og kan bli temmelig sint også når jeg føler meg Avvist og jeg kan tenke på det i mange dager hvis noe sånt skjer noen ganger i flere år.akkurat det med hjemmelekser er litt vanskelig med meg jeg har mye påtrengende tanker i tillegg konsentrasjonsproblemer det er derfor veldig vanskelig å følge med.Vet du hva jeg har skjønt etter mange år i psykiatri noen ganger så er det viktigst at man kan tømme seg hos psykologen få ting ut og vite han er der for en hjelper med kaoset og alt dette kan være hjelp i seg selv.Vi er alle så forskjellige for hva vi trenger noen er i behandling i noen måneder noen er i noen år også er det evige pasienter og noen ganger blir jeg lei meg også veldig ofte kan man trygt si.det som betyr mye er at psykologen min forklarer meg hvorfor jeg har det slik jeg har det hvorfor jeg føler det jeg føler istedet å skrive bare på papir slik noen også gjør jeg føler han prater til meg.jeg husker før så skjedde det når jeg hadde en annen psykiater lege i spesialisering og sykepleier på samme rom med meg og dette var ikke når jeg var innlagt men poliklinikk og det var jo helt feil for meg da jeg er mye på vakt og det var ikke riktig for meg.tenkte en stund hvorfor vil ikke psykiater være alene med meg enn å drasse med andre.uansett vi var enige om å være uenige.jeg har vært innom mye men kontoret hvor jeg hsr sittet de siste rundt 5 år er det riktige for meg.oi nå skrev jeg mye nå.
Avatar

Hei

april 22 2019 - 05:29
Forresten verandavang dommedag kommer når vi minst forventer det.
Til forsiden