Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det blir bare verre og verre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det blir bare verre og verre

juli 31 2020 - 18:05
Er det noe jeg har lært i livet gang, er at det blir bare verre og verre gjennom hvert nye år. Som barn hadde man skole og man var automatisk med i en gruppe (klasse). Når man blir eldre og skole tar slutt, forsvinner denne tilhørigheten og da om man ikke klarer å beholde venner fra skolen og heller ikke få nye venner, står man utenfor alt og har ingen tilhørighet.

Hva er livet uten venner? Står du uten venner, står du uten alt så og si og motivasjonen blir dalenede. Venner gjør hverandre bedre psykisk.

Jeg står her nå, uten venner og alt annet. Hva er galt med meg tenker jeg? Hvorfor har jeg ikke venner? Hvorfor vil ingen være venn med meg?
Avatar

Uten venner....

juli 31 2020 - 22:04
Hei - kan forstå det du skriver. Det føltes bedre å ha venner i barndommen enn i voksen alder. Lite filter og ektefølte reaksjoner og interaksjoner i barndommen. Litt mere kunstig og teknisk i voksen alder kanskje. Har du flyttet på deg geografisk kanskje ? Eller føler du at andre har skaffet seg nye nettverk pga barn/jobb og annet ? Sosiale media er jo et ok sted for å «spre opp» gamle venner. Men det er kanskje mere at venner har glidd bort ?
Avatar

Re: Det blir bare verre og verre

aug 1 2020 - 00:12
Det er sant ..men man må jo ikke vare passiv og la deg dratt ned av det.Det er viktig å finne aktiviteter ,delta på frivillighets sentralen,eller Røde korset ..Har du jobb,familie..?Det er mange som har det som deg..,men det gjelder også å komme seg ut av det gjennom å vare aktiv og søke arenaer du kan bidra med noe ..Det gir glede og der kan du møte mennesker som har felles mål..dvs å hjelpe andre.:)Klem !Skriv til meg hvis du ønsker.:):):)
Avatar

Mulighetene er der

aug 1 2020 - 03:04
Slik du beskriver det så er det nesten bare til å skrive under på at det er sånn det er. Vi mennesker er sosiale dyr som har behov for andre mennesker. I barnehager og skoler får de fleste et nettverk (selv om noen også her blir stående alene). Når det obligatoriske skoleløpet er over så kommer en over i videregående skole, en flytter kanskje på seg, gamle venner eller omgangsvenner faller fra og nye kommer til. Etter det er det studier og historien gjentar seg.

Og etter videregående eller høgskole/universitet er det ofte jobben som sørger for det sosiale nettverket og tilhørighetsfølelsen. Det er en av grunnene til at det blir satset ganske mye på å få folk ut i jobb. For det viser seg at arbeidsledighet over tid skaper utenforskap.

Du skriver ikke noe om hvor i livet du er, men jeg vil nok anbefale deg å prøve deg på utdannelse (om du er i den aldersgruppen) eller jobb hvis du ikke har det i dag.

Så kan det jo være at en blir stående utenfor selv om en har jobb også. Da er det nok sånn at en må gå litt i seg selv. Kanskje prøve å finne en en kan prate med og få litt hjelp på veien.
Alternativet er jo også lag, foreninger osv hvor en kan finne et fellesskap i interesser.

Det er lett å si hva en kan/bør gjøre. Noe helt annet selvsagt å gjøre det. Og tilbudene varierer veldig avhengig av hvor i landet en bor og om en bor på landet eller i byen

Trøsten får være at det som oftest løser seg hvis en kommer seg inn i et nettverk - med eller uten hjelp. Forsøk å tenke positivt og se etter mulighetene. De er der for de fleste ;-)
Avatar

Re: Det blir bare verre og verre

aug 3 2020 - 08:41
Jeg har allerede prøvd meg på utdannelse. Passet ikke inn. Må ha tilrettelagt.
"jobb" har jeg og prøvd meg på, men kom ikke noen vei,eller ordinær jobb er ikke passende for meg som ikke kan noe og ikke er god nok. Jeg har aldri vært i jobb og får ikke heller fordi noen mente at fritidsaktivitet fullt er det som er passende for meg. Jeg er 30 år. Som fritidsaktivitet har jeg tegning og data, men det er og veldig begrenset. ikke lett å holde motivasjonen oppe.

For noen er livskvalitet å fungere fullt og helt på fritidsaktiviteter som jeg fikk beskjed om og det er jo det jeg gjør nå.

Folk ønsker meg bokstavelig talt død.

Avatar

Re: Det blir bare verre og verre

aug 3 2020 - 15:05
Hei @ isolertjente!

Så lenge man har venner som gir deg positiv energi - så skjønner jeg at det kan være et savn. De vokser ikke på trær og som regel er dette personer man har møtt som ung, på studier, jobb ect - steder hvor man har tilbragt mye tid sammen og delt interesser. Det er sikker mange andre arenaer også - men jeg tror felles interesser er nok nøkkelen.
Selv har jeg ingen venner, men jeg har på en måte valgt dette selv. Har interesser hvor jeg møter folk og er sosial - men merker at jeg ikke har energi eller lyst til å forplikte meg til noe vennskap. Jeg er en positiv person, men jeg har også stort behov for å være alene. Det er det jeg foretrekker.

Har du tenkt på å flyttet til et nytt sted og starte på ''nytt''? Hva med en følgesvenn som en hund e.l?


Du skriver at ting blir ikke bedre med årene, heller motsatt. Jeg tenker at du bør stille deg selv følgende spørsmål: ''Om jeg dør i morgen - hva ville jeg gjort for meg selv som ville gjort meg glad og positiv? Svaret vil mest sannsynlig sette kursen for deg videre. Lykke til:)
Avatar

Re: Det blir bare verre og verre

aug 5 2020 - 06:39
Jeg har og behov for å være alene tror jeg. Liker godt og trives i eget selskap. Det er ikke det. Vet ikke om jeg uansett er flink å opprettholde mes å ta kontakt selv.

Jeg kan ikke flytte av diverse årsaker som at jeg ikke kan ta vare på meg selv. Og en hund er altfor mye ansvar for meg som trenger tilrettelegging...

Hvis jeg døde i morgen ville jeg kanskje bare hørt en gang til på favorittsangene mine for å være i et bra humør når jeg dør.
Til forsiden