Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert

sep 25 2021 - 23:35
Depresjon gjør at man vil konstant sove.uansett hvor mye man har sovet så er manaldri uthvilt.Depresjon stjeler energi og glede.Man mangler energi.Depresjon gjør en nummen.Følelsene er numne.Man er likegyldig i forhold til alt i forhold til livet.Man vil gjemme seg og sove og sove og sove fordi kreftene mangler kroppen blir sliten.Jo mer man er sengeliggende så blir musklene svakere faktisk.Depresjon tar fra en all glede.Når gleden er borte så hva er igjen.Man slår sv lyset og sover og sover.Depresjon gjør at man slutter å ta vare på en selv etterhvert hvordan man ser ut og til og med hygieniske ting man gjorde før.Depresjon er en møkka sykdom.Den stjeler så mye og gjør en hjelpesløs.Man blir frustrert og fortvilet.kommer dette til å være evig.Depresjon sliter både sinnet og kroppen.Sinnet blir tungt.Blikket forsvinner når gleden forsvinner.Man er rett og slett nummen for følelser.Skriv gjerne dere hvordan dere opplever depresjonen deres?
Avatar

Re: Deprimert

sep 26 2021 - 12:49
Jeg har lyst til å forsvinne. Rømme fra alt. Hodet flyter over av alt jeg ikke får til. Føler meg verdiløs. Håpløs. En byrde. Trekker meg unna alle. Vil ikke være en byrde. Skammer meg. Mye. Veldig mye. Vil være alene. Men er veldig ensom. Føles som jeg er fremmed.

Tør ikke si hvordan jeg har det til de få som er i livet mitt. At jeg ikke har lyst til å leve mer. Da blir jeg enda mer til byrde. Føles håpløst. Maktesløst. Fastlåst.

Avatar

Re: Deprimert

sep 26 2021 - 13:56
Det å være helt ærlig med andre om hvordan du har det starter med deg selv. Om du klarer og sette ord på det her så vil jeg tro du klarer det til de du har i ditt liv også. Hvordan disse menneskene reagerer vil selvsagt være umulig og si men ofte kan det komme styrkende relasjoner ut av en slik åpenhet.
Avatar

Hei

sep 26 2021 - 18:01
Tardetsommanhardet helt enig med deg.Ofte sier man alle depresjoner går over det stemmer ikke i det hele tatt.Alt er individuelt.
Avatar

Halberta

sep 26 2021 - 18:03
Skjønner den der med å føle seg verdiløs og skamme seg og all den isolasjon.Men er det ingen absolutt ingen du kan snakke med.kanskje lurt å ta kontakt med fastlege så du får hjelp.
Avatar

Hei

sep 26 2021 - 18:04
Gladog trist enig i mye av det du skriver.
Avatar

depression

sep 27 2021 - 08:18
det är sant min vän var tvungen att skaffa lite medicin till mig på ett onlineapotek som verkligen hjälpte mig. Läkarens råd jag borde umgås med människor,göra mycket sport.Redigert av Administrator: Fjernet lenker

Avatar

Re: Deprimert

des 28 2021 - 13:15
Det du skrev traff meg veldig. Kjenner meg igjen. Jeg har null motivasjon til å ordne meg, og merker det går utover selvtilliten.

Jeg opplever den som at jeg gråter mye. Jeg føler lite håp for fremtiden og føler alt er ødelagt. Jeg føler alle andre har det så fint og bra, men ikke jeg. Jeg klarer ikke finne noen løsning på mine problemer. Løsningen er der, men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. For det er opp til tilfeldighetene.

Kanskje 2022 blir bedre. Jeg må ha troen. Jeg har fått en ny jobb, så jeg håper jeg vil trives der. Og hvis det er tilfellet, vil nok motivasjonen til å ordne meg komme tilbake. Og forhåpentligvis vil jeg få meg et hjem, da jeg ikke føler jeg har noe sted som er mitt hjem nå.
Avatar

Hei

des 28 2021 - 22:13
Hei noobmaster det er vondt å ha det slik.Føle alt i livet raser sammen men jeg håper 2022 blir bedre.At du trives i den nye jobben og har gode arbeidskollegaer der hvor du trives og får ett sted som føles ditt eget.Vi får håpe og se hvordan 2022 blir for oss alle.Livet er skjørt og sårbart.
Avatar

Livet er ikke lett

des 31 2021 - 04:00
Veldig enig med det at man aldri føler seg utvilt. Prøver å sove men,har stadig mareritt om ting som jeg har opplevd. Alt fra samlivsbrudd til folk som har mobbet og trakasert meg. Har en tendens til å misbruke alkoholen når jeg drikker når jeg fester. Er mye deprimert pga føler meg mye alene og ensom. Hvis jeg ikke hadde hattt mine foreldre så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Lever ofte bare for å eksistere...Søkte meg inn på dps men,fikk avslag pga har miljøterapeut og støttekontakt. Det blir jo ikke det samme. Jeg har slitet en del med selvmordstanker og sånn. Min forige terapaut sa bare det er bare tanker. Ja det er bare tanker men,kan jo utvikle seg til mere også. Føler meg usynlig og ikke sett. Jeg har ofte følt meg som et null ):
Avatar

Re: Deprimert

des 31 2021 - 04:18
Takk mrsfreak1983. Jeg setter pris på den fine responsen din :) Det fikk meg til å føle meg mye bedre :) Ja, vi må satse på at 2022 blir et fantastisk år! :)
Avatar

Re: Deprimert

des 31 2021 - 04:23
Ensomfyr1985: Huff, det hørtes ikke noe særlig ut. Jeg kan relatere. Jeg er også så glad jeg har mine foreldre. Uten de hadde jeg vært helt knust. Jeg går også til miljøterapeut. Kanskje det å bytte samtaleperson vil hjelpe? Eventuelt kan man jo prøve med en privat psykolog. Dessverre koster dette mer, men det er kanskje verdt det?
Avatar

Noobmaster

jan 3 2022 - 01:46
Det var veldig hyggelig å høre at mine råd fikk deg til å føle deg bedre.Det er tøft dette med depresjon fordi det tar så mye krefter.Man har ikke energi og uansett hvor mye man sover er det aldri nok.
Avatar

Når blikket forsvinner..

jan 3 2022 - 02:17
Det er en skummel sak det der og hele tiden veie seg opp mot hva andre har og får til ! For har det egentlig noe å si?
annet enn å virke demotiverende når en allerede er nede, og dagdrømme mot de som er "der oppe å nikker" ?
Jeg er en stor fan av alt som kan motivere, men akkoratt det å veie seg opp mot alle andre har jeg funnet ut er dumt, hvem vet de "andre" har kanskje noen skjeletter i skapet de også? Ikke meningen å tråkke på noen tær det ønsker jeg absolutt ikke.
Prøver bare å fronte det lille poenget jeg kommer med her, gi litt F i alle andre. Sett deg selv først ! Det er nemlig lov.
Du er ikke en byrde bare fordi du er nede i kjelleren eller trenger en hånd. Det er lov. det er innafor. Det er mennesklig og "feile" Og folk flest har på en eller annen måte også kjent på de samme tingene.
Ett av mine favoritt sitater tatt utav kontekst kanskje er : Det er i motbakke det går oppover!

Og du er din egen verste fiende, prøv alt du kan å være god mot deg selv (:
Avatar

Hei

jan 3 2022 - 03:42
Ja det er nettopp det med depresjon som er scarry du ser rett i depresjon i øya.Hele blikket blir fjernt.Depresjon kan være så komplisert og så mange grunner til at den kommer.Ukjentleo jepp det er viktig å gi litt F noen ganger for å hjelpe seg selv.Og den er jo velkjent at man er sin største fiende.Ingen kan kritisere en så mye som en selv.
Avatar

Når glimtet i øyet ikke skinner.

jan 3 2022 - 23:17
Synes du skriver mye klokt og reflektert mrsfreak. Takk for at du er du. ! (:
Og jeg er enig det finnes nesten ikke noe skumlere enn sitt eget tankekjør her i verden. Det er drit vanskelig og både intresant å skremmende på samme gang hvordan og hvorfor depresjonen kan ta så tak i deg , Hvordan du selv kan knytte deg fast på en måte? Men der det finnes mørke finnes det alltid lys, om det er aldri så lite eller så langt frem i tunnelen at det er utenkelig så finnes det.
Jeg bare rabler som vanlig. Har ingen fasitsvar eller magiske løsninger å komme med. Min egen psyke fungerer som en jojo, høyt opp og lavt ned. Men prøver det jeg kan og holde fast på de gode tingene/stundene når de først kommer.
Men det har både løftet meg opp og ned å lese igjennom diverse innlegg her.
Om en brøkdel av min rabling eller andres kan hjelpe DEG eller andre, er det så sykt værdt det!!
Avatar

Hei

jan 4 2022 - 00:09
Ukjentleo du er så omtenksom.Det er skummelt når blikket forsvinner av depresjon.Det blir som å se rett inn i avgrunn rett inni depresjonen.Du kommer med mange gode råd her.det er greit å rable og.Det hjelper det og.Jeg tenker ofte dette med at man skal holde ut men p holde ut er ikke noe liv.Man lever ikke godt av å holde ut.Hehe jeg har heller ingen fasitt altså.Det må være veldig tungt å ha det slik lavt nede og høyt oppe.Det høres vondt og slitsomt ut.Jeg kan også skjønne dette med innlegg på forumet men jeg er også person som er som jeg er.Man kan like meg el mislike meg slik er jeg.Jeg liker ikke falske mennesker for eks og de er det en del av her i verden.Du er veldig omtenksom Ukjent Leo.Aldri la noen ta det fra deg.Depresjon er skremmende fordi den også tar fungeringsevnen og.Man føler likegyldighet og mister glede over ting.Man vil bare sove og sove fordi man ikke har krefter til å være våken.Ingen av oss har fasitt men vi gir gode råd til hverandre og det er viktigst.Stor klem fra meg.
Avatar

Takk.

jan 4 2022 - 00:23
Tusen takk mrsfrek(: At du gidder å svare så utfyllende og "rablete" tilbake hehe, det sier litt om deg som person også vett du!
Og jeg mente absolutt ikke at jeg ikke likte deg eller andre i tråden her, bare at det kan både dra opp og ned mtp inntrykk av det en leser/deler. Og beklager om jeg dro fokus vekk ifra orginal trådstarter her, det var heller ikke meningen.
Falske mennesker finnes det desverre flere av her i verden, men jeg har blitt overrasket gang på gang over hvor mange ekte og ærlige mennesker du også kan treffe på om du bare ser etter (: Jeg har vertfall erfart mye godt med å bare si det som det er, rett ifra levra imøte med andre. Bærer alle arrene mine på kroppen med stolthet, og gikk bedre (for meg hvertfall) når en sluttet å skulle prøve å skjule det for alt og alle. Igjen tusen takk for hyggelige ord, du er god.

Varme mennesker smitter, husk på det du !
Klem tilbake, stå på videre (:
Avatar

Hei

jan 4 2022 - 00:44
Ukjentleo jeg tenker ofte på dette med skjebne.Hvor mye har vår skjebne å si.Jeg har alltid trodd på skjebne.ja heldigvis i vår kalde verden finnes det fortsatt ærlige mennesker.Der er jeg fullstendig enig med deg.Du er så snill og det er ikke lett i dagens samfunn vi lever i faktisk.Det er fint å rable også.Vi gir hverandre råd selv om ingen av oss har fasiten på ting.Men jeg tenker mye på dette med skjebne og høyere makter hvor mye alt dette påvirker oss mennesker og er det slik at skjebnen fører oss sammen hvem vi skal møte i livet på godt og vondt.Våre kamper her i verden at den fører oss ett sted på veien også påvirker vi selv resten.Det er interresant dette med skjebne.
Avatar

Skjebne.

jan 4 2022 - 01:13
Kan komme litt godt utav rabling og babling også ja! Må si meg nokså enig i at jeg forsåvidt tror på skjebne til ett vist punkt. Litt som du sier at <våre kamper her i verden at den fører oss ett sted på veien også påvirker vi selv resten> Det synes jeg også er interresant. Også har jeg alltid hatt en tanke om at selv om veien du går per NÅ er rotete og uendelig lang eller vanskelig eller virker umulig, så om ikke annet så er det med på å bygge karakter. Med på å forme deg og ditt indre. Mener nå vertfall jeg.
Har uendelig stor respekt for folk som har overlevd x antall selvmordsforsøk eller hatt depresjon eller andre psykiske plager/lidelser over tid. For det krever faen meg styrke å stå i ! Og om ikke det bygger karakter, ja hva gjør det så da?

Avatar

Skjebne.

jan 4 2022 - 01:13
Kan komme litt godt utav rabling og babling også ja! Må si meg nokså enig i at jeg forsåvidt tror på skjebne til ett vist punkt. Litt som du sier at <våre kamper her i verden at den fører oss ett sted på veien også påvirker vi selv resten> Det synes jeg også er interresant. Også har jeg alltid hatt en tanke om at selv om veien du går per NÅ er rotete og uendelig lang eller vanskelig eller virker umulig, så om ikke annet så er det med på å bygge karakter. Med på å forme deg og ditt indre. Mener nå vertfall jeg.
Har uendelig stor respekt for folk som har overlevd x antall selvmordsforsøk eller hatt depresjon eller andre psykiske plager/lidelser over tid. For det krever faen meg styrke å stå i ! Og om ikke det bygger karakter, ja hva gjør det så da?

Til forsiden