Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert

mars 1 2021 - 10:22
Hei,

Dette innlegget er et slags siste desperat forsøk for meg.
Jeg har vært deprimert helt siden jeg begynte på studiene. Det har skjedd noen ting som har vært kjipe, men jeg sliter likevel med å finne nøyaktig hva det var som utløste depresjonen.
Nå har det likevel kommet til et punkt hvor det eneste som går om igjen i hodet mitt er tanker om at ingen liker meg, og at jeg skulle ønske jeg ikke var her lenger. Det er som om jeg ikke er i stand til å tenke andre tanker enn det.
Jeg trekker meg vekk fra en del sosiale sammenhenger, fordi jeg alltid bare føler at jeg skuffer de andre som er der, og at de hadde hatt det bedre uten meg. Jeg sliter med å konsentrere meg om noe som helst annet enn selvmordstanker.

Jeg vet ikke helt hva jeg ønsker å få ut av dette innlegget. Jeg må bare gjøre noe. Jeg klarer ikke lenger sitte inne med det. Jeg har prøvd å fortelle det til noen av de nære meg. Men jeg synest det er vanskelig å si hvor mørkt hodet faktisk er. Også vil jeg ikke bekymre dem. Samtidig føler jeg ikke helt at jeg klarer å forklare depresjonen.

Er det noen som har erfaringer som de har lyst til å dele? Eventuelle tips?

Alt settes pris på, takk på forhånd for svar. x
Avatar

Re: Deprimert

mars 1 2021 - 11:27
Depresjon er vanligvis ikke noe som kan beskrives med rasjonelle forklaringer. Hjernen er den aller mest komplisert organ i kroppen, og veldig små forstyrrelser i kjemisk likevekt kan ha ganske ekstreme konsekvenser. Men selv om konsikvensen er veldig tungt å bære, kan det bli mulig å endre fordi du trenger bare en liten justering i hjernen for å rette på den.

Det vil ikke si at det blir lett å gjøre. Men hvis du jobber med det over tid kan det bli gradvis bedre og bedre. Ting med hjernen er at hvis synapsene blir forsterket hvis de er brukt, og svekket hvis de er ikke brukt. Det er hovedsakelig to måter å endre ting i hjernen og de er å ta medikamenter, eller gjøre ting som gjør deg glad. Hvis du har det utrolig tungt, ville jeg har anbefalt begge deler. Men det hjelper også å prate med noen som kan / er villig til å lytte.

Jeg vil gjerne snakke med deg hvis du har lyst. I tillegg har jeg en del relevant utdanning (men ikke som psykolog). Jeg sender melding.
Til forsiden