Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert?!?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert?!?

april 30 2019 - 00:10
Hei alle sammen, jeg tror jeg trenger hjelp. Greien er at jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med noen. Jeg er 15 år gammel og har det egentlig ganske bra bortsett fra at de siste ukene har jeg begynt å føle meg verdiløs osv.

Jeg ligger alltid før jeg skal legge meg å tenker på hvordan jeg kan fortelle det til mamma eller bestevennene mine, men jeg klarer det ikke.

Jeg tenker egentlig at ingen andre har det sånn som meg, men jeg tror det er fullt mulig at mange av dere har det i alle fall litt på samme måte som meg.

Jeg har aldri vært en som deler mye eller som snakker om følelser, derfor er dette veldig vanskelig. Jeg vet ikke hvor lenge det har holdt på, men jeg blir mer og mer usikker på meg selv. Jeg prøver å skjule det med å tulle og fake et smil. Jeg merker også at jeg ikke føler at jeg er verdt noe, hva er egentlig vitsen med at jeg er her?

Å skrive dette er så vanskelig, tårene strømmer ned kinnene mine, men jeg klarer ikke å holde det for meg selv lengre! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre....

Jeg tok en test for å se om jeg var deprimert når en venninne var tilstedet å det hjelper ikke at hun ikke tror det er mulig, jeg smiler hele tiden.... Men jeg tørr ikke fortelle henne hvordan jeg faktisk har det og at det egentlig ikke var for gøy jeg tok den testen.

Jeg er egentlig flink på skolen og bryr meg veldig mye om framtiden min, men jeg har ingen motivasjon å vil egentlig bare drite i alt sammen, jeg har ikke energi, jeg er tom for håp, jeg takler ikke dette.

Unnskyld om dette ble rotete og uinteressant, men plis fortell meg hva jeg kan gjøre....

- jente 15 år
Avatar

kjære deg

april 30 2019 - 00:23
jeg synes du skal snakke med helsesykepleier på skolen din først.De har faktisk greie på psykisk helse også.Så håper jeg du greier å si noe om det til familie og venner også.Du er ikke alene,lykke til
Avatar

Hei!

mai 2 2019 - 20:26
Hei!

Så flink du er som skriver dette til tross for at det er vanskelig. Det er en god start, og det hørtes ut som det krevde mye, så det fortjener en god klapp på skulderen! Og så må jeg også bare si at det på ingen måte var uinteressant, du og alle dine følelser er viktige.

Jeg ser du skriver at du aldri har delt så mye eller snakket om følelser. Og at du føler deg verdiløs, og usikker på deg selv. Dette er selvfølgelig helt naturlig at gjør vondt, og det er ikke rart det er vanskelig å bære dette helt alene. Vit at det ikke er noe galt med hverken deg eller følelsene dine. Og det er ingen skam å søke hjelp når man trenger det.

Helsen vår består like mye av det psykiske som det fysiske, og det er like naturlig å be om hjelp til noe psykisk, som noe fysisk, som feks et brukket ben! Helsepersonell er utdannet innen helse, og er godt vant med psykiske utfordringer som de du beskriver. Så dermed synes jeg rådet ovenfor var veldig lurt, å snakke med for eksempel helsesøster på skolen, eller oppsøke en helsestasjon for ungdom? En time hos fastlegen kan også være et alternativ. Jeg kan love deg at uansett hvem av dem du oppsøker, er det mange før deg som har kommet til dem med lignende problematikk, og de har formell utdannelse innen feltet. Du er ikke alene, og du trenger ikke bære disse utfordringene alene. Å ta tak i det er helt klart det beste du kan gjøre, for dette hørtes ikke lett ut.
Og heldigvis er det mulighet for å få det bedre, det er bare sånn at man trenger litt hjelp og veiledning på veien.

Jeg har en del erfaring innen psykisk helse, så hvis du vil skrive litt med meg, er det bare å sende en venneforespørsel og melding, eller bare svare på denne kommentaren. Det er bare hyggelig om du tar kontakt.

Om jeg ikke hører noe fra deg, ønsker jeg deg i alle fall lykke til med alt! Dette skal nok ordne seg, kjære deg. Bare ikke gå rundt med det helt alene. I lik grad som man ikke hadde latt et brukket ben lege seg på egenhånd.

Varme hilsner fra meg
Jente 24
Til forsiden