Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert, men redd for å gå til psykolog

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert, men redd for å gå til psykolog

feb 18 2020 - 00:08
Jeg sliter mye psykisk, og vet at jeg sannsynligvis trenger å gå til psykolog. Men jeg er redd. Jeg vet ikke hvordan det fungerer om jeg må bli henvist. Jeg hater å snakke om følelsene mine, og har ikke lyst til å gråte hos legen. Jeg er redd for å måtte bli medisinert, og bare bli mer trett og sliten av alt. Jeg snakker ikke egentlig med vennene mine om tilstanden min, fordi jeg ikke tror at det kommer til å gjøre noen noe godt. Jeg er redd for at jeg skal feile på studiene hvis jeg ikke endrer på ting. Jeg gjør allerede bare minimum fordi jeg bruker mesteparten av tiden i sengen med en skjerm foran meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Må man innom legen med problemet sitt for å få psykologtime? Hvor mye koster det? Jeg sliter allerede nok med å få pengene til å strekke til..
Avatar

Hei.

feb 18 2020 - 00:31
De kan variere, fordi skole sende meg til psykolog så de ikke koster så mye. Men hvis du gå liksom privat de kan koster 1100kr for 1h. Men jeg er ikke elt sikkert
Avatar

Hei

feb 18 2020 - 00:48
Hvor mye har du pratet om dette med fastlegen din.ble du diagnostisert med depresjon i så fall kan du bli henvist til dps klinikk el komunen som psykiatrisk sykepleier.mye går ut på kjemi også når man går til psykolog.psykologen må være god og i tillegg ha mye erfaring og ha begge deler er ikke lett men jeg har heldigvis det begge deler.å gå i terapi er tungt selv om du ikke liker å prate om følelser det er tungt å gå i terapi.går man på dps så må du bare ha frikort el behandlere som har offentlige avtaler.jeg tenker at du må prate med fastlegen din om dette og høre om du kan bli henvist til dps hvis du føler du trenger det har fastlegen din pratet om dette med at du trenger psykolog.du skrev at du ikke vil gråte hos legen men du må jo fortelle hvordan du har det hvis du skal ha hjelp og du må ha henvisning hvis du skal til psykolog hvis ikke du får henvisning da må du betale rundt 1000 kroner selv.hvis du skal starte ett sted så er det fastlege først også se an.for slik jeg ser utifra hva du skriver så er du ikke diagnostisert med depresjon.start med fastlegen først også ser dere an sammen om du trenger henvisning til dps.jeg håper du får riktig hjelp og ønsker deg lykke til.klem
Avatar

Re: Deprimert, men redd for å gå til psykolog

feb 18 2020 - 01:21
Hei
Det beste er nok å kontakte fastlegen din og du MÅ fortelle vedkommende akkurat hvordan du har det, ikke sjule noe eller pynte på det. Det går bare ut over deg selv, det er viktig at legen din forstår situasjonen din. Sammen kan dere vurdere hva som er best for deg videre. En henvisning til DPS kan ta flere måneder, en raskere vei er via kommunen sitt tilbud "rask psykisk helsehjelp". Du finner nok informasjon på din kommunes hjemmeside.
Ingen kan tvinge deg til å begynne på medisiner, så det skal du ikke være redd for. En psykolog kan heller ikke gi deg det, det må vurderes av fastlegen din eller en psykriater sammen med deg.
Ingen kan tvinge deg til noe, men du må selv ta tak for å få hjelp.
Hvorfor er du redd for å gå til psykolog? Tenk heller hvor fantastisk det hadde vært om du hadde fått det bedre med litt hjelp og støtte.
Til forsiden