Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

mai 9 2020 - 14:38
Jeg er ei jente i slutten av 20-årene, snart 30. Har hatt en kronisk depressiv diagnose i ca. 15-20 år.

Jeg har mistet håpet om å bli frisk, og lurer på om det finnes noen annen hjelp for meg der ute? Hvor kan jeg gå? Jeg er HELT desperat etter hjelp!

Jeg har hatt behandlingstilbud hos BUP og DPS i 15 år. Har prøvd mestringskurs, kognitiv terapi, samtaleterapi, hypnose, akupunktur, lysterapi, mindfullness, yoga og traumebehandling for å nevne noe. Har også prøvd mange forskjellige antidepressiva. Men ingenting har hjulpet meg.

Hjemme prøver jeg å leve et liv etter de tipsene jeg får. Jeg har tatt mastergrad i et fag jeg liker og har fått meg en jobb jeg liker. Jeg har kjøpt leilighet og har samboer. Jeg har et godt forhold til familien min. Jeg spiser sunt, trener og får nok søvn. Dette hjelper heller ikke på depresjonen.

Jeg holder snart ikke ut mer. Trenger så sårt hjelp og roper om hjelp, men jeg klarer ikke hjelpe meg selv og ingen klarer å hjelpe meg. Hva skal jeg gjøre?

Føler den eneste måten jeg kan slippe unna alt det vonde på er å dø. Er det en annen løsning? Kan noen hjelpe meg?
Avatar

Re: Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

mai 9 2020 - 16:46
Hei.

Vet du hvorfor du er deprimert? For meg har det hjulpet å vite hva slik jeg har det kommer av, og at jeg da har kunnet finne det som hjelper meg. Du skrev at du har vært innom traumebehandling - så er det da snakk om at du har opplevd traumetiske hendelser?

Jeg skjønner godt at du er i en fortvilt situasjon.

Du skriver at ikke noe hjelper på depresjonen, selv om du prøver alt mulig. Jeg lurer på hva det er som gjør deg så vondt. Vet du det?

Jeg har selv vært veldig deprimert, og jeg har måtte grave meg nedover lagene jeg består av. For meg var det slik at jeg hadde samlet på det jeg var lei meg for og sånn. Holdt alt som var vondt for meg selv. Det har da stadig vært nye ting jeg har oppdaget, nye vonde ting jeg har båret med meg.

På en måte virker det som du takler livet, at du har fått deg en jobb du liker, samboer, godt forhold til familien din - at på utsiden er alt bra, men tydeligvis ikke inni deg. Hvorfor har du det så vondt? Jeg vet at det kan føles enda vanskeligere å ha det vondt inni seg, når alt virker så bra ut på utsiden. Og at folk kanskje ikke tror på den smerten du har da.

Jeg tror på at all smerte kommer fra et sted, og at det hjelper å finne ut hvor det kommer fra.

Jeg vet ikke om dette er den "hjelpen" du ønsker deg.
Avatar

Kjenner meg igjen

mai 18 2020 - 12:49
Hei, lillegrandiosa.

Jeg kjenner meg igjen. Jeg kom egentlig på dette forumet for å skrive omtrent det samme. Skal vedde på at hvis noen som kjenner meg leser det du har skrevet, så tror de det er meg. Vi er utrolig like. Jeg nærmer meg 40, så jeg har levd med det enda lenger enn deg, det er det eneste.

Pinkeltje sitt råd er bra, men det er ikke alltid depresjon har en grunn. De som er klinisk deprimerte, slik jeg er, har en ubalanse i hjernen på stoffer. Jeg har gått i nok terapi, hos mange forskjellige, over flere år, til å finne ut at det ikke er noen grunn. Så personlig er det ingenting jeg kan finne ut av og løse.

Darkwinter20 sitt tips er ikke dumt. Jeg leser mye på forskning om depresjon, og bakterier i tarmen og helsen der kan være direkte linket. Personlig har jeg allerede prøvd det og selv om det hjalp på smerter i kroppen så hjalp det lite på hodet. Jeg unngår fremdeles et par ting.

Så det står fremdeles på stedet hvil. Jeg er ikke lykkelig. Jeg går på medisin. Har prøvd å justere dosen både hit og dit. Det går bedre en uke kanskje men ikke nok. Trener. Spiser sunt. Unngår nyheter. Leser og ser kun lykkelige ting. Hører kun på happy musikk. Koser med dyr. Omgår folk jeg liker. Har det fint med samboer. Er så heldig at jeg tjener bra med utdanningen jeg har, jobb er ikke noe problem. Gjør mestringsteknikkene jeg har lært på alle de kognitive terapiene mine. Alt er bare f'ings flott. Utenom at jeg fremdeles ikke vil leve. Har ikke hatt lyst til det på ca 30 år. Men alikevel skal man liksom "holde ut". Nei, det blir ikke bedre for meg. Alt er bra i livet mitt, så hva skal bli bedre? Vil jeg plutselig våkne opp og alt er fint? Nope. Tviler på det.

Så jeg vet hvordan du har det. Hvis du finner løsningen, si gjerne ifra. Jeg har prøvd alt og synes det er så urettferdig at jeg må "holde ut" for alle andres del. Hvorfor kan jeg ikke få lov å "gå"? Håper snart jeg får kreft eller korona, beklager til alle de som ikke ønsker dø og får det - jeg vet det er fælt å si, men for min del, så blir det endelig en "godkjent" måte å forsvinne på.
Avatar

ECT-behandling

okt 7 2020 - 21:03
Du forteller at du har vært til behandling i mange år, både via BUP og DPS, at du har prøvd det meste av behandlingstilbud og medisiner uten å lykkes. Du nevner at du trener og spiser sunt, har samboer, har mastergrad, og generelt livet på stell ellers. Eneste er at du ønsker å få vekk denne depresjonen som du har prøvd så godt å blitt kvitt i mange år.

Har du hørt om ECT-behandling før? ECT er en form for elektrosjokkbehandling som fremkaller et kort og kontrollert epilepsianfall under narkose og får muskelavslappende midler før behandlingen, og mulig smertestillende for å hindre hodepine etter behandlingen. Det sendes en liten mengde elektrisitet gjennom hodet til en del av hjernen. Strømmer fremkaller en forbigående økning av hjerneaktivitet som gir et type epileptisk anfall i noen få sekunder (20-60 sekunder). Det er økningen av hjerneaktiviteten som gir bedringen, og ikke selve elektrisiteten.

ECT-behandling brukes for dem med moderat til alvorlig depresjon hvor annet behandlingstilbud og medisiner ikke har fungert. ECT-behandlingen utføres ca. to til tre ganger i uken som regel, og du vil få utrolig god informasjon i forkant av behandlingen. Bivirkninger etter behandlingen kan være hodepine, trøtthet, svimmelhet, forvirring og midlertidig hukommelsestap de første få minuttene etter behandlingen. Det er påvist veldig bra effekt av ECT-behandling for dem som ikke har fått effekt fra medisiner eller andre tilbud.

Du beskriver at du prøver så godt du kan å få vekk denne depresjonen. Du har slik jeg oppfatter det, et ganske så bra liv, men at du behøver noe hjelp til å komme deg et steg videre til å leve det livet du virkelig ønsker og fortjener.

Anbefaler at du kan snakke med fastlegen din om dette, og mulig få en henvisning til samtale på poliklinikk.
Avatar

Re: Halvmåne

okt 9 2020 - 03:32
Dette er som sagt bare et forslag.
Jeg må understreke at: ECT-behandling er IKKE sånn som man ser på tv-serier eller i filmer. Forstår at mange har dårlige assosiasjoner med ECT pga tv-serier/filmer, men det er ikke slik det foregår i realiteten.

Og nei, hun har ikke nevnt det selv. Jeg sitter ikke å hevder at dette er noe hun må, dette er bare et forslag.
Men hun nevner derimot at annen behandling og medikamenter ikke har fungert for henne.

Å skrive at "det er litt ekstremt å foreslå ect" blir feil i mine øyne.
ECT er en flott behandling som har hjulpet utrolig mange som lider av depresjon. Jeg er sykepleierstudent og har nå vært i psykiatrisk praksis hvor jeg har sett flere bli frisk fra depresjonen ved å ta ECT-behandling.

Det er rett og slett bare et forslag, og det er hun selv som velger om dette kunne vært et tilbud som hun kunne fått bruk for eller ikke. Og selvsagt noe som legen også må vurdere dersom hun ønsker denne behandlingen.

Som sagt, dette er bare et forslag. Og jeg tenker at dersom hun kunne fått effekt av det, så er det vel verdt å nevne det.

Eller hva tenker du Halvmåne?
Har du noen forslag til henne?
Til forsiden