Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

mai 9 2020 - 14:38
Jeg er ei jente i slutten av 20-årene, snart 30. Har hatt en kronisk depressiv diagnose i ca. 15-20 år.

Jeg har mistet håpet om å bli frisk, og lurer på om det finnes noen annen hjelp for meg der ute? Hvor kan jeg gå? Jeg er HELT desperat etter hjelp!

Jeg har hatt behandlingstilbud hos BUP og DPS i 15 år. Har prøvd mestringskurs, kognitiv terapi, samtaleterapi, hypnose, akupunktur, lysterapi, mindfullness, yoga og traumebehandling for å nevne noe. Har også prøvd mange forskjellige antidepressiva. Men ingenting har hjulpet meg.

Hjemme prøver jeg å leve et liv etter de tipsene jeg får. Jeg har tatt mastergrad i et fag jeg liker og har fått meg en jobb jeg liker. Jeg har kjøpt leilighet og har samboer. Jeg har et godt forhold til familien min. Jeg spiser sunt, trener og får nok søvn. Dette hjelper heller ikke på depresjonen.

Jeg holder snart ikke ut mer. Trenger så sårt hjelp og roper om hjelp, men jeg klarer ikke hjelpe meg selv og ingen klarer å hjelpe meg. Hva skal jeg gjøre?

Føler den eneste måten jeg kan slippe unna alt det vonde på er å dø. Er det en annen løsning? Kan noen hjelpe meg?
Avatar

Re: Deprimert i 15 år: Er det noe mer hjelp å få for meg?

mai 9 2020 - 16:46
Hei.

Vet du hvorfor du er deprimert? For meg har det hjulpet å vite hva slik jeg har det kommer av, og at jeg da har kunnet finne det som hjelper meg. Du skrev at du har vært innom traumebehandling - så er det da snakk om at du har opplevd traumetiske hendelser?

Jeg skjønner godt at du er i en fortvilt situasjon.

Du skriver at ikke noe hjelper på depresjonen, selv om du prøver alt mulig. Jeg lurer på hva det er som gjør deg så vondt. Vet du det?

Jeg har selv vært veldig deprimert, og jeg har måtte grave meg nedover lagene jeg består av. For meg var det slik at jeg hadde samlet på det jeg var lei meg for og sånn. Holdt alt som var vondt for meg selv. Det har da stadig vært nye ting jeg har oppdaget, nye vonde ting jeg har båret med meg.

På en måte virker det som du takler livet, at du har fått deg en jobb du liker, samboer, godt forhold til familien din - at på utsiden er alt bra, men tydeligvis ikke inni deg. Hvorfor har du det så vondt? Jeg vet at det kan føles enda vanskeligere å ha det vondt inni seg, når alt virker så bra ut på utsiden. Og at folk kanskje ikke tror på den smerten du har da.

Jeg tror på at all smerte kommer fra et sted, og at det hjelper å finne ut hvor det kommer fra.

Jeg vet ikke om dette er den "hjelpen" du ønsker deg.
Avatar

Forsøk dette

mai 9 2020 - 17:11
Forsøk dette. Hun kurerte sin depresjon ved å kutte ut noen spesifikke ting i kosten. Funket for hun her.

https://www.youtube.com/watch?v=A6g_geYeL4U
Avatar

Kjenner meg igjen

mai 18 2020 - 12:49
Hei, lillegrandiosa.

Jeg kjenner meg igjen. Jeg kom egentlig på dette forumet for å skrive omtrent det samme. Skal vedde på at hvis noen som kjenner meg leser det du har skrevet, så tror de det er meg. Vi er utrolig like. Jeg nærmer meg 40, så jeg har levd med det enda lenger enn deg, det er det eneste.

Pinkeltje sitt råd er bra, men det er ikke alltid depresjon har en grunn. De som er klinisk deprimerte, slik jeg er, har en ubalanse i hjernen på stoffer. Jeg har gått i nok terapi, hos mange forskjellige, over flere år, til å finne ut at det ikke er noen grunn. Så personlig er det ingenting jeg kan finne ut av og løse.

Darkwinter20 sitt tips er ikke dumt. Jeg leser mye på forskning om depresjon, og bakterier i tarmen og helsen der kan være direkte linket. Personlig har jeg allerede prøvd det og selv om det hjalp på smerter i kroppen så hjalp det lite på hodet. Jeg unngår fremdeles et par ting.

Så det står fremdeles på stedet hvil. Jeg er ikke lykkelig. Jeg går på medisin. Har prøvd å justere dosen både hit og dit. Det går bedre en uke kanskje men ikke nok. Trener. Spiser sunt. Unngår nyheter. Leser og ser kun lykkelige ting. Hører kun på happy musikk. Koser med dyr. Omgår folk jeg liker. Har det fint med samboer. Er så heldig at jeg tjener bra med utdanningen jeg har, jobb er ikke noe problem. Gjør mestringsteknikkene jeg har lært på alle de kognitive terapiene mine. Alt er bare f'ings flott. Utenom at jeg fremdeles ikke vil leve. Har ikke hatt lyst til det på ca 30 år. Men alikevel skal man liksom "holde ut". Nei, det blir ikke bedre for meg. Alt er bra i livet mitt, så hva skal bli bedre? Vil jeg plutselig våkne opp og alt er fint? Nope. Tviler på det.

Så jeg vet hvordan du har det. Hvis du finner løsningen, si gjerne ifra. Jeg har prøvd alt og synes det er så urettferdig at jeg må "holde ut" for alle andres del. Hvorfor kan jeg ikke få lov å "gå"? Håper snart jeg får kreft eller korona, beklager til alle de som ikke ønsker dø og får det - jeg vet det er fælt å si, men for min del, så blir det endelig en "godkjent" måte å forsvinne på.
Avatar

Deprimert

mai 31 2020 - 22:21
Jeg har også vært av og på deprimert i flere år, jeg er 35 nå. Det har vært ekstrem helse angst i ca ti år, av og på. Nå for tiden er det akkurat som jeg må ha noe å være deprimert over. Jeg kan bekymre meg for familie og bli deprimert hvis et søsken gjør feil eller noe dumt. Kan ligge våken på natten å bekymre meg for om bror får betalt regningene sine!.

Jeg kan også dra meg ned i en depresjon med å tenke tilbake på ting jeg angrer på. Alt fra at jeg har gått i butikken i bar overkropp som 18 åring, eller mer alvorlige ting men som jeg ikke har tenkt på på 15 år. Høres tullete ut.

Er det noe diagnose på dette?? Eller hjelp å få? Å alltid være deprimert pga ting en ikke kan gjøre noe med? Å angre på ting som skjedde for 20 år siden og som ikke engang er en filleting.

Skal sjekke ut den linken, men trenger råd fra folk som vet og har opplevd dette selv.
Avatar

Har det helt likt

juni 6 2020 - 12:31
Har det helt likt. Kronisk deprimert i 20 år, og føler døden er eneste vei. Tør bare ikke. Forskjellen er at jeg er mann og du har alt jeg ønsker, og ikke har klart med dette. Må kjempe mot en vond misunnelse, for å forstå at du har det på samme måte. Skulle ønske jeg hadde et godt svar til oss begge. Skulle ønske det ble ærlig formidlet offentlig hvordan dette er... Hadde i det minste vært en start på noe mer hjelpsomt. Kanskje...
Til forsiden