Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon

juli 16 2017 - 17:13
Hei!
Jeg er en 24 år ung mann som sliter med depresjon. Mye av grunnen ligger i nylige endringer i livssituasjonen min, men jeg har slitt med lav selvfølelse over flere år. Det er først nylig jeg har oppsøkt hjelp hos fastlegen min. Her har jeg vært tre ganger og snakket mye om de følelser og tanker som plager meg i hverdagen. Siste gang, som var i slutten av juni gjennomførte vi en MADRS-undersøkelse. Her slo jeg ut på en moderat til mild depresjon. Av denne grunn hadde både jeg og min lege troen på at jeg har muligheten til å komme meg ut av de depressive tankene som plager meg. Samtidig fikk jeg tilbud om andre behandlingsmetoder, og legen min gav meg klar beskjed om å ta kontakt om jeg trengte mer hjelp.

Saken er den at jeg sliter veldig med å oppsøke hjelp. For meg oppleves det å være deprimert som veldig surrealistisk. Jeg har gode venner, en flott familie og selv er jeg sikker på at jeg er en person med både ressurser og anlegg, selv om jeg selv sliter med å se det i meg selv.

Jeg skriver en melding her fordi jeg nå opplever å være veldig deprimert. Over de siste 3 ukene har jeg gått mye inn og ut av av veldig destruktive tanker om meg selv, og det frister mer og mer å gi rom til disse tankene på fulltid. Jeg klarer ikke å ta vare på de gode dagene jeg har, det er akkurat som om jeg må være trist og tungsinnet hele tiden. At jeg nå tenker mye på suicid gjør at jeg er nødt til å spørre om hjelp. Kan noen gi meg noen enkle råd til hvordan jeg kan utfordre de vonde tankene og følelsene som kommer som følge av å være deprimert? Jeg trener mye ettersom det skal være forebyggende for depressive tanker. Har dere noen andre råd som er enkle å gjennomføre i hverdagen?

Jeg håper noen kan svare meg.
Med vennlig hilsen, mann 24 år.
Avatar

Perspektiv

aug 3 2017 - 23:32
Et lite råd, i håp om at det kan hjelpe. Har du satt deg selv i perspektiv? Deg, en person, på hele kloden? Alle tankene hver og en av oss har, går forbi hverandre, oppi våre egne tanker. Hva gjør et smil? Et hei? En hjelpende hånd? Hvordan blir du positivt påvirket? Og er dette noe du kan og vil for andre. Små mål, kortsiktige, dag for dag. Hva fikk du til i dag? Noter ned "glade tanker/hendelser"
Avatar

Re: Depresjon

sep 16 2017 - 13:56
Mitt råd blir det typiske rådet du kanskje ikke er ute etter:

Be om hjelp.

Hvorfor? Fordi du er syk.
Hadde du oppsøkt profesjonelle om det var kreft du hadde? Ja.
Hadde du bedt legen om behandling hvis du fikk influensa? Ja.
Hadde du oppsøkt hjelp om du brakk foten din? Ja.

Depresjon er en sykdom. Hjernen er et organ. Dette organet er nå sykt, og trenger profesjonell hjelp.
Til forsiden