Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon

sep 20 2020 - 16:44
Har hatt depresjon i flere uker. Prøver å komme meg opp, men det er ikke enkelt. Bruker nå rus for å døyve dette. Men det hjelper lite
Avatar

Sv: Depresjon

sep 20 2020 - 17:34
Hei :-)
Depresjon er noe dritt. Men mange finner en vei ut av det da, så det er jo lys i tunnelen. Det finnes nesten like mange løsninger som det finnes mennesker som sliter med depresjon, selv om det er noen fellesnevnere også.
Av egen erfaring, både egen depresjon og møte med andre som sliter med det, så tror jeg nok at rus er en dårlig måte å møte det på. Det kan være en flukt der og da, men så har det jo ikke skjedd noe når rusen er over. Da er det tilbake til der en var. Eller kanskje enda verre.

Tror det er lurt å finne noen å snakke med. En god venn, en samtalepartner du er trygg på eller oppsøke fagpersoner. Har du en oppegående fastlege så kan det være det beste stedet å begynne.
Selv har jeg gode erfaringer med å komme meg ut og gå tur. Gjerne sammen med noen jeg kan prate med. Så har det vært å ta skritt for skritt: Prøve å finne ut hva det er som har startet depresjonen, hva jeg kan gjøre selv og hva jeg måtte ha hjelp med. Noe av det vanskeligste har nok vært å få kontroll på søvnen. Nok og god nok søvn er viktig både med og uten depresjon.

Du har jo tatt et første skritt ved å skrive her da :-) Du skriver ikke hvor du holder til, men det kan jo være at det er noen her som holder til i ditt nærområde og som har tid og erfaring som kan bli en samtalepartner eller turvenn.

Lykke til :-)
Avatar

Min erfaring, bedre å prate enn å ruse seg

sep 24 2020 - 19:11
Hei! Føler med deg. Jeg har egentlig hatt et bra liv, men har i perioder prøvd både alkohol og piller for å få det bedre. Det førte bare til at jeg ble enda mer nedkjørt. Da jeg hadde det verst, ble vendepunktet at jeg la all skamfølelse til side og ba om hjelp fra et menneske jeg ikke hadde daglig kontakt med, men som jeg visste ville meg vel. Men dette har du kanskje prøvd
Til forsiden