Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon/selvmordstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon/selvmordstanker

jan 3 2022 - 17:29
Hei, jeg har ikke lyst til å være hjemme lenger, orker ingenting nesten og føler meg tom og ensom og driver med selvskading og det vet familien min og sier bare stygge ting til meg for at jeg sliter og ber om hjelp fra helse personell.
Jeg har lyst til å bare dø og jeg har kanskje tenkt til å vurdere å gjøre det, orker ikke mer noe av meg, ikke NOE.
Noen som syns jeg burde fortsette å snakke med helse personell? Og ikke høre på hva foreldrene mine sier..
jeg vil/ skal rømme, hva bør jeg ha med meg? For noen dager, kanskje 1 uke
Vil dø før noen finner meg, hilsen 16 åring jente


Hei.

Leit å se at du har vanskelige dager. Jeg oppfordrer deg til å fortsette og prate med helsepersonell, og håper du klarer å være 100% ærlig overfor dem om hvordan du har det.
Det å dele tunge tanker med andre kan gjøre dem noe enklere å bære. Hjelpetelefonen 116 123 er åpen 24/7. Der kan du få noen å prate med her og nå. Vi er her for deg.

Hilsen administrator


Avatar

Hei

jan 3 2022 - 18:37
Jeg begynte med selvskading på barneskolen og greide til slutt å stoppe med det etter åresvis av intern kamp, det tar krefter, så du burde finne noe du selv trives med eller rette uroen/frustrasjonen mot som kan bidra med å gi deg de kreftene du trenger for å gjennomgå prosessen mot kampen om den indre uroen du sliter med. Selv nå så har jeg en daglig kamp innvendig mot å motstå fristelsen av å ty til selvskading igjen som jeg betrakter som en form for å få utløp for sin egen indre uro eller frustrasjon og ikke en form for depresjon/selvmordstanker. Hvilken type indre uro eller frustrasjon som er hoved bakgrunnen til den tankegangen eller trangen om selvskading er det kun du selv som kan finne ut av. Men det skader ikke å i det minste prøve å snakke med noen om tingene som skaper den indre uroen iallfall. For noen så er det å ha noen å dele/snakke med de tingene nok. Og ta kontakt eller be helsesøster på skolen f.eks om å være behjelpelig. Var selv noen år yngre enn du forteller at du er, da min familie spurte meg under julen hvorfor jeg var i live og burde bare ta mitt eget liv, selv den dag i dag så blir jeg fremdeles påminnet når prøver å knytte et bånd til den lille familien jeg har igjen så blir jeg fremdeles påminnet om hvor liten verdi jeg har. Har også opplevd mye andre greier gjennom barndommen, men er nå her fremdeles. Du trenger bare å finne noe som gir deg den styrken som kun du har behov for å komme deg igjennom ting :) bare hold ut og prøv med helsesøster eller legen din til og med for etter fylte 16 åring så mener jeg at legen har ikke lov til å fortelle dine foreldre noe uten ditt samtykke engang.
Avatar

Re: Depresjon/selvmordstanker

jan 3 2022 - 19:10
Det er godt å høre :) bare glad for å være til hjelp og dette får du til. Bare ha troen på deg selv og ikke mist håpet om en lysere tid så går dette så fint :)
Til forsiden