Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon og ensomhet.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon og ensomhet.

des 13 2021 - 18:54
Jeg har over de to siste årene begynt å slite mer og mer. Først ble jeg ferdig med bachelorgrad og slet med å få meg jobb. Klarte ikke å få meg relevant jobb og da begynte jeg på master i håp om at det ville hjelpe. Nå er jeg egentlig usikker på om det var særlig lurt siden jeg har slitt mye med motivasjonen og har ikke klart å ta eksamen forrige semester eller dette semesteret. Noe som gjør meg enda mer deprimert.
Flyttet til nytt sted i sommer og begynte da på master på nytt studiested.
Vet ikke helt hva jeg driver med sånn egentlig, men skal prøve å ta eksamen på nytt etter jul. Litt redd for at jeg ikke skal klare det da heller.
Jeg har vært til legen og fått henvisning, men det tar jo år og dag å få time der, men har tatt kontakt med studentsamskipnaden for å snakke med noen der. Føler meg ekstremt ensom og alene og pandemien gjør ikke ting enklere. Jeg har sosial angst i tillegg så synes ikke at det er så lett å være sosial eller bli kjent med andre sånn generelt.
Jeg er ganske voksen. Over 30 så føler meg ekstremt mislykket. Jeg har ingenting som mange andre har. Ingen jobb, ingen venner, ingen kjæreste og psykiske problemer. Det føles som det er noe feil med meg og opplever at folk sjeldent eller aldri liker meg. Det er jo selvfølgelig min feil, men vet ikke hva jeg skal gjøre med det.
Det er lenge siden jeg har vært så deprimert og har ikke selvmordstanker, men det er ganske mørkt. Vet ikke hva jeg skal gjøre for å få det bedre. Føler meg helt fastlåst.
Avatar

Du er ikke alene

des 13 2021 - 20:30
Skjønner at du føler deg mislykket når samfunnet er bygget opp slik, ta utdanning få deg jobb og ha et stort sosialt nettverk. Du er langt ifra den eneste som e uten jobb over 30år. Følelsen av at ingen liker deg er depresjonen, den gjør at man blir mer innestengt, og drives av det negative. Jeg heier på deg for at du får bestått eksamen. Det er ekstra krevende når man sliter psykisk.
Avatar

Re: Depresjon og ensomhet.

des 13 2021 - 21:24
Ok, kanskje det ikke er sånn at alle misliker meg, men de ønsker i hvert fall ikke å ha noe med meg å gjøre. Ignorerer meg, forlater rommet når jeg er der osv. Jeg tenker jo selvfølgelig at det er min feil siden jeg har en kjip personlighet, klarer ikke å snakke med folk og ser konstant sur ut.

Jeg trenger ikke mange venner, men pandemien har virkelig vist meg hvor alene og ensom jeg er. Synes ikke at det er så enkelt å bare endre på alt heller.

Ja, håper at jeg får bestått eksamen, men jeg er litt der at jeg ikke klarer noen ting akkurat nå.
Avatar

Re: Depresjon og ensomhet.

des 13 2021 - 22:46
Jeg skjønner akkurat hva du mener, jeg klarer rett og slett ikke smile hele tiden og heller ikke den som starter noe samtale. Du har garantert ingen kjip personlighet, man blir mer monoton med en depresjon hengende over seg. Jeg har skjønt at hvis man vil ha seg nye venner må man ut av konfortsonen og tøye grenser. Gi og ta. Det er et større steg for oss som sliter psykisk. Den pandemien gjør det mye vanskeligere også ja. Mange som har følt på ensomhet og tomhet i denne perioden..
Sett deg noen mål ang den eksamen, hvordan du skal få gått gjennom pensum og hva du trenger å lese mest på.
Til forsiden