Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon - noe man ikke snakker om?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon - noe man ikke snakker om?

mai 9 2017 - 12:13
Som overskriften sier så føler jeg mange ganger at det å ha angst eller depresjon er noe man ikke snakker om i offentligheten. Når jeg så denne siden, så tenkte jeg, endelig, nå er det flere enn meg som sliter med dette, jeg er faktisk ikke alene.
Jeg går regelmessig til behandling og syns det er så godt å vite at vi har et system som vil hjelpe, veilede og gi råd for hvordan man skal takle hverdagen, men hjelper det alltid slik vi vil?
Regner med at det er flere som har de samme tankene, og at depresjon, angst osv er et tema som er litt "tabu" å snakke om.
Etter mye tenking valgte jeg å starte blogg, der jeg snakker om sykdommen og hvordan opplevelsen av det er og hvordan hverdagen påvirker alle mine egne daglige gjøremål, noe som har styrket meg til å kunne bli friskere, ettersom jeg fikk mye respons, motivasjon og gode tilbakemeldinger.
Men hva føler dere? Er jeg helt på villspor, eller er det flere som kjenner seg igjen?
Avatar

Re: Depresjon - noe man ikke snakker om?

mai 11 2017 - 01:52
Jeg tenker også at det er litt 'tabu', men samtidig så har det blitt mye mer akseptabelt enn det var for bare noen få år siden.
Men angående systemer, og om de faktisk hjelper.
Jeg har vært innen for dps siden februar i fjor (2016), har nå min tredje behandler. Men har enda ikke fått noe som helst hjelp. Jeg sier tydelig fra at jeg trenger noen å snakke med og hva jeg trenger å snakke om, hun første jeg hadde. Fikk jeg ikke lov å snakke om det jeg selv ønsket, jeg ønsket å snakke om tapet av mamma, når jeg var 4år gammel.. Men fikk bare ''det må du bare akseptere'', selvsagt må jeg prøve å akseptere det, men man må da kunne prate om det uansett!!?? Spesielt når det er mitt ønske.
De to andre jeg har hatt, de er BARE på medisiner, tenker ikke på samtale en gang. Skulle/skal bare proppe i meg medisiner, å jeg har egentlig aldri likt medisiner og vil helst ikke gå på det. Å jeg har sagt til de begge at jeg trenger å prate, ikke å få medisiner stappa inn i kjeften på meg..fordi det hjelper ikke, man må ha samtale for at det skal hjelpe.
Så jeg har spurt om å få bytte til en fjerde behandler, men jeg får tydligbis ikke mulighet til det. Ikke prøver de å gi det en sjanse en gang, for hun hadde ikke snakket med noen om det. Men kom med ''Siden hun første som var PSYKOLOGSPESIALIST og snakket NORSK ikke klarte å hjelpe deg, så fikk du en flink mann, men som da ikke snakket ordentlig NORSK, for så FIKK DU MEG.
Hun virket sur..fordi jeg hadde bedt om ny behandler, både fordi hun jeg har er polsk..så hun forstår ingenting, så jeg må bruke hele timen min på å forklare hva et ord betyr.. Å fordi jeg ikke får det jeg ønsker, samtaler!

Så systemet funker ikke, jeg har BARE dårlig erfaring med det. Å begynner å bli drit lei, å føler at ingen kan hjelpe meg..
Avatar

Re: Depresjon - noe man ikke snakker om?

mai 11 2017 - 23:33
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier, har byttet behandler flere ganger selv. Endelig etter 3 år i dps behandling har jeg funnet en behandler som virkelig forstår meg og som er lett å snakke med.
Det har vært en stor lettelse å endelig finne en som lytter, forstår og er med å reflekterer over de problemstillingene man står ovenfor.
Jeg håper inderlig du får rett behandling og at du finner en som virkelig forstår deg og gir deg hjelpen du trenger, det fortjener du!
Jeg også har en del minner fra både barndom og ungdomstiden som jeg lenge prøvde å fortrenge fordi jeg trodde det hjalp, men nei. Måtte faktisk ta tak i det og åpne "mappen" jeg håpte jeg skulle slippe, ga meg en kjempe nedtur, men det var utrolig godt å få det ut slik at jeg kanskje en dag kan starte et nytt kapittel i livet. I tillegg til dette har jeg prøvd meg i jobb fra i sommer, men ble langtidssykmeldt igjen nå i mars, veldig trist, men håper jeg snart kommer meg på beina igjen for fullt!
Vær sterk, og om det hjelper deg er jeg en god samtalepartner og lytter hvis du føler for det!
Jeg heier på deg, vi skal klare å komme oss gjennom det som er vanskelig :-)
Avatar

Re: Depresjon - noe man ikke snakker om?

mai 14 2017 - 00:40
Hegemor: Anbefaler deg å ikke kalle det for en sjukdom, i og med at depresjon er en helt normal reaksjon på x type stimuli. Hjernen din fungerer helt normalt, du bare bruker den feil (som altså er en naturlig reaksjon på x type stimuli).

Er enig i at depresjon fortsatt er tabu blant noen folk, men selv føler jeg ikke noe på det, fordi jeg veit det finnes en utvei som jeg aktivt jobber mot, og er dermed ganske resistent mot "tabuer" rundt depresjon. Jeg er akkurat som andre mennesker; det er bare det at jeg bruker hjernen min litt feil for øyeblikket - og det kan rettes på.


Berta: Hvis du ønsker en å samtale med så kan vi godt møtes en dag slik at du kan få fortelle din historie face2face til noen? (Hvis du bor i oslo.) Siden samtale kan være vel så effektivt som andre teknikker.

Husker jeg hadde en "terapi-samtale" med ei annen dame tidligere, og det var veldig givende for oss begge.
Til forsiden