Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon monsteret

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon monsteret

juli 6 2019 - 19:29
Jeg har vært diagnostisert med moderat depresjon i ca en måned nå. Har vært pytte pytte litt bedre en liten periode,men nå er jeg veldig langt nede igjen.

Ting virker veldig håpløst og selvhate er sterkere enn noen gang. Hadde det vært tidligere i perioden jeg har vært syk ville jeg ha kutta meg fordi man føler et behov for straff, men har forbud mot selvskading og ville holde meg unna det. Grunnen er at jeg blant annet ikke orker å bli avhengig av det igjen.

Nå når jeg er skikkelig på bunn og føler jeg bare blir dårligere og dårligere aner jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg står alene i situasjonen for tiden uten noen som er der for meg akkurat nå. I tillegg må jeg anstrenge meg skikkelig for å ikke vise hvordan jeg har det når jeg er med folk. Er så langt nede på bunn at jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Situasjon sliter meg så vanvittig ut,og trekker meg så langt ned. Depresjonen er et monster som har fått så sykt mye kontroll og makt over livet mitt. "Monsteret" styrer meg og jeg forstår ikke alt som det gjør med meg, og det er ingenting jeg kan gjøre for å få stopp på det og få kontrollen selv.

Så plis hjelp meg. Er det noen her inne som har noen tips til hva jeg kan gjøre?

(Begynner ikke i behandling før til høsten, og ting jeg likte før hjelper ikke, det gjør bare at jeg føler jeg mislykkes osv)
Avatar

Re: Depresjon monsteret

juli 6 2019 - 23:37
Vet du noe som har hjulpet før? Bortsett fra selvskading da. Å gå turer er ofte et generelt råd. Hjernen jobber bedre når man beveger kroppen. Får du nok søvn?
Avatar

Re: Depresjon monsteret

juli 7 2019 - 04:54
Trener hver dag,men hjelper ikke. Og sover 5-7timet. Å begynte og bli ordentlig syk for under et år siden , og på den tiden har mye endret seg og jeg har blitt dårliger og dårligere spesielt nå den siste tiden. Men allerede for under 1,5 år begynte ting å gå ned pytte litt,men var så lite at jeg ikke tenkte så mye på det egentlig. Men nå har depresjons monsteret tatt så mye kontroll over livet mitt og styrer meg. Alt føles ute av kontroll, og gjør meg dårligere
Avatar

Re: Depresjon monsteret

juli 7 2019 - 23:57
Ja. Altså, det finnes ikke et enkelt svar. Desverre. En psykolog vil prøve å finne årsaken til selvforakten. Hva var det som skjedde. Det kan bli snakk om medisiner. Antidepressiva har det med å kutte de verste bunnene i formen og stabilisere følelsene.

Er det noe du kan gjøre? Er det noe du får til? Noe du er flink til? Hvis du gjør noe du kan så kan det gi følelse av å beherske noe. Det trenger ikke være noe stort.
Til forsiden