Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon er...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon er...

mai 25 2018 - 08:55
et monster som spiser alt i livet og så dreper seg til slutt.
Avatar

Re: Depresjon er...

mai 25 2018 - 11:08
Som en svarte hjul og suger deg inn.
Avatar

Depresjon

mai 25 2018 - 15:42
Det er også "tanke om på liv og død"
Avatar

Re: Depresjon er...

mai 29 2018 - 01:25
Selve svaret på håpløshet.
Avatar

...

mai 30 2018 - 08:28
kjemisk ubalanse i hjernen
Avatar

Re: Depresjon er...

mai 30 2018 - 17:29
"kjemisk ubalanse i hjernen"

Det er hovedsakelig feil (i de fleste tilfeller). "Kjemisk ubalanse" er en forklaring som legemiddelindustrien og psykiatere fant på for å kunne selge medikamenter, og for å kunne behandle mange pasienter på en gang.

"Kjemisk ubalanse"-teorien er basert på nøye utplukkede studier som viser positiv effekt, men hvor samtidig alle de andre studiene som viser negativ effekt, eller som ikke viser noe bedre effekt enn placebo, blir bevisst ignorert (fordi disse negative studiene ikke er gunstige for å kunne selge teorien om "kjemisk ubalanse" til folk, og dermed kunne selge medikamenter).

Videre er det heller ikke påvist om en hjerne er i "kjemisk ubalanse" - fordi ingen forskere har klart å stadfeste hvordan en "kjemisk normal/balansert" hjerne egentlig ser ut; så dermed kan de heller ikke vite hvordan en "kjemisk unormal/ubalansert" hjerne egentlig ser ut.
Med andre ord: Hver individuelle hjernes sammensetning av kjemiske stoffer, er unik - og kan derfor ikke så lett generaliseres (selv om jeg antar at det sikkert finnes visse ekstreme ytterpunkter som kan generaliseres).

"Kjemisk ubalanse" virker som en veldig logisk forklaring som alle kan forstå seg på - og det er nøyaktig derfor denne (hovedsakelig) ukorrekte teorien har overlevd så lenge som den har. (Antageligvis finnes det noen mennesker som faktisk har "kjemisk ubalanse" i hjernen på ordentlig - men det er i så fall svært få.)

Det som egentlig er problemet til de aller fleste mennesker (hvis ikke absolutt alle mennesker) som har depresjon/angst, er deres bevisste eller ubevisste, tankemessige oppfatning av verdenen. Men tankemessige problemer er vanskeligere å både løse og å "selge" til folk, enn en behagelig "quick-fix"-teori som omhandler "kjemisk ubalanse" og piller."Problemet ditt skyldes en 'kjemisk ubalanse' i hjernen din, og disse pillene vil automatisk fikse dette problemet uten at du behøver å gjøre noen ting selv."

VS.

"Problemet ditt er tanker som du antageligvis ikke er ordentlig bevisst på at du har, som skaper din pessimistiske/negative oppfatning av verdenen, som du heller kanskje ikke er ordentlig klar over at du har. Løsningen er å jobbe med selvinnsikten din, og å over lang tid forsøke å endre den bevisste og ubevisste oppfatningen din av verdenen, blant annet ved hjelp av terapi-timer, selvhjelps-bøker og eksponering for de tingene du virkelig frykter."

Hvilken av de 2 tilnærmingene virker enklest å "selge" til folk...? Hvilken av de 2 tilnærmingene vil folk foretrekke...?
Til forsiden