Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deppa..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deppa..

mars 8 2016 - 23:00
Merker jeg er skikkelig deppa for tiden.. Merker det mest om kveldene når jeg sitter alene. Prøver forskjellige chatrom, men som regel er folk ganske "hjernedøde der" så ikke så mye trøst der heller. Blir lei av å se for mye på Netflix og tilsvarende også.

Skulle så gjerne hatt noen, om så bare å snakke med..

Opplever ikke at jeg har store fremtidsutsikter heller, kan liksom ikke se enden på depresjonen. Som om jeg har kjørt livet mitt inn i en enveiskjøring jeg ikke kommer ut av igjen.

Vanligvis er jeg ikke mye deppa. Det er liksom ikke noe jeg sliter med.. Om dagtid klarer jeg som regel å ikke deppe, da er det som regel noe å finne på som får tankene mine over på noe annet. Det er bare kveldene som blir vanskelig.

Før ville jeg gått ut å spilt biljard et sted bare for å fått tankene over på noe annet. Eller spilt dataspill. Men nå får jeg meg ikke til å gjøre noen av delene. Er ikke noe biljardsted i nærheten slik det var der jeg bodde før.

Avatar

Hei

mars 8 2016 - 23:14
Hvor gammel er du, Jonathan? Kan tenke meg å prate litt jeg....
Avatar

Re: Deppa..

mars 8 2016 - 23:19
Jeg er 35 år. Jeg kan sende deg en forespørsel jeg. Så kan vi prate litt.
Avatar

Re: Deppa..

mars 8 2016 - 23:39
Kjenner meg igjen. Alt man gjør er å distrahere seg selv og avlede tankene fra problemer som man gjerne ikke selv vet er der en gang. Men så fort man har en "stille stund" dukker det opp en type tomhetsfølelse og man blir deppa. Bor (uheldigvis) i byen så jeg har mulighet til å spille biljard, ta en pils og prate med folk til alle døgnets tider hver dag, men etter en stund så innser man liksom at selvom det fører fokuset over på noe annet og man har det kult og er lykkelig der og da, så er det ikke en langsiktig løsning på problemer som ligger i bunnen. Kjørte meg selv inn i en dårlig vane ved å alltid jakte på neste "rus" (/avledning, vet ikke helt hva jeg skal kalle det) og tålte ikke å bare slappe av og trives i eget selskap. Elsket kvelder alene før, gledet meg nesten til dagene jeg ikke hadde noen planer. Skulle gjerne hatt det sånn igjen!
Skulle ønske jeg hadde en løsning til deg men sitter dessverre ikke på nøkkelen selv enda. Eneste jeg kan si er at det er lurt å gå noen runder med seg selv, tillate seg å kjenne på følelsen når man er deppa, uten å fly etter en midlertidig løsning på problemet ved å sette på en serie på netflix eller dra ut. Det lønner seg nok å finne roten til problemet, hva det er som gjør at du føler deg deppa når det er stille rundt deg, og jobbe med det derfra. Håper du finner ut av det - sannsynligvis bare en fase som går over etterhvert:)
Lykke til!
Avatar

Re: Deppa..

mars 8 2016 - 23:45
Mye visdom I det du skriver det anonymoslo. Jeg bor også I byen (oslo) men er ikke noen biljard steder I nærheten av Majorstuen så vidt jeg vet. Før var det flere steder I byen der man bare kunne komme å spille mot andre. Men jeg kjenner ikke til noen tilsvarende steder I dag. Nærmeste er I Sandvika. Der er det passe greit miljø også. Folk det er hyggelig å spille med.

Jeg vurderer å sette meg til å meditere litt faktisk. Får å finne roen I meg selv.

Men takk for visdommen din igjen ;)
Avatar

Re: Deppa..

mars 8 2016 - 23:56
Hehe, hadde tenkt til å råde deg til å begynne å meditere men stoppet meg selv. Tenkte at en fyr som digger biljard er kanskje ikke helt typen til å se verdien av noe sånt - så feil kan man ta. Meditasjon er gull verdt!!
Buddha bar i Oslo sentrum? Åpent hver dag og har både dart og masse biljardbord:)
Avatar

Re: Deppa..

mars 8 2016 - 23:59
Jeg har vært litt på Buddha Biljard, men da har jeg hatt med meg noen venner til å spille med. Går vel ikke an å bare komme en person der å finne noen å spille med? Eller har de sånne bord der vinneren står opplegg?

Hehe.. ja, jeg har ganske varierte interesser.
Avatar

Re: Deppa..

mars 9 2016 - 00:22
Jeg var der med en venn en gang, vi kom ganske fort i kontakt med et par andre og til slutt var vi en gjeng rundt bordet. Tror de fleste som drar dit er med på en runde, hvis man er åpen for å ta kontakt. Men tror ikke det er noe sånt opplegg som du beskriver der nei, dessverre..
Det gjør meg så glad:) sikkert bare jeg som syntes det virket tullete i starten så ble overrasket over hvor mye det ga meg. Unner alle å prøve det.
Avatar

Re: Deppa..

mars 9 2016 - 00:29
Ja, selv om jeg er ganske sosial så er jeg ikke trygg nok på meg selv til å bare ta kontakt med folk så lett. Lettere om det er et opplegg om å spille på tur. Så kommer kanskje kontakten litt mer etterhvert som man spiller.

Tenker jeg prøver å meditere litt i kveld før jeg prøver å sovne. Merker jeg er litt rastløs, så får kanskje ikke sovne, men det er jo verdt et forsøk :)

Er liksom litt for deppa til å sovne også opplever jeg. Hvis det gir mening?

Ellers har jeg litt blandede erfaringer med meditasjon. Mens jeg var psykotisk prøvde jeg å meditere for å få ro på tankene, og det hjalp litt. Men det har blitt til at jeg forbinder psykose og meditasjon med hverandre for det, selv om meditasjon egentlig bare gjorde godt. Jeg sitter igjen med en slags dårlig assosiasjon til det for det. Men får prøve å komme over det kanskje.
Så lenge jeg ikke mediterer for lenge så går det nok bra ;)
Avatar

Re: Deppa..

mars 9 2016 - 10:30
Forstår det. Synd det ikke finnes noe tilsvarende i Oslo! Burde det ha gjort.
Har det motsatte problemet når jeg er deprimert - sover døgnet rundt og er konstant trøtt og sliten.
Tror dog man bør være litt forsiktig med å meditere samtidig som man er i psykose, har en følelse av at det kan forverre psykotiske tanker og trekk. Leste et sted at visse former for intens meditasjon kan utløse psykose hos enkelte sårbare. Men jeg vet ikke, tror det skal mye til før man "tipper over" av den grunn om man ikke er psykotisk fra før av. Jeg har i hvert fall bare positive erfaringer å dele sålangt;)
Og meditasjon kan jo være så mangt. En tur i skogen eller mindfullness kan umulig gjøre annet enn godt for kropp og sinn! Bare å finne en form som fungerer for en selv.
Håper du fant roen i går! :)
Avatar

Re: Deppa..

mars 11 2016 - 19:03
Det var leit å høre! Jeg vet ikke om jeg har så gode råd desverre. Personlig er jeg glad i å høre på lydbok, det kan roe meg ned hvis jeg er rastløs på kvelden. Og hvis jeg ikke får sove. Kanskje verdt å prøve? LItt meditativt. I tillegg er jeg veldig glad i å strikke, men det er kanskje ikke du? :) Jeg forstår godt at det er vanskelig å bare dra ut og bli kjent med nye folk. Er det noen andre aktiviteter rundt der du bor du kunne engasjert deg i?

Avatar

Re: Deppa..

mars 11 2016 - 19:51
Hei lesl1234.
Takk for svar!

Jeg har egentlig en del bekjente jeg finner på ting med innimellom. Så dette gjaldt mer I forhold til å gå ut å spille med fremmede. Det er nok en del aktiviteter jeg kunne vært med på men jeg liker ikke å binde meg til ukentlige opplegg slik som en evt biljard klubb kunne tilbudt.

Nå løsere jeg de depresive tankene ved å ta imot Couchsurfere. Noe som er hyggelig og sosialt. Kan vel kalle det en slags hobby også siden det stort sett dreier seg om å treffe folk man aldri ser igjen.

Har to jenter fra Polen på besøk nå og vi skal til en jeg kjenner å spille litt spill av forskjellige slag senere. Så nå går det egentlig mye bedre ja.

Jeg tror også at man skal være litt forsiktig med meditasjon ved psykose anonymoslo. Det er vel noe av grunnen til at jeg langt fra mediterer hver dag. Kanskje noen ganger I måneden gjenomsnittlig.
Avatar

Re: Deppa..

mars 12 2016 - 17:40
Så flink du er som aktiverer deg selv og jobber med å få vekk de depresive tankene. Har du følt deg depresiv over en lenger tid eller er det noe som bare har kommet de siste dagene?
Til forsiden