Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Den urettferdige kneskaden

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Den urettferdige kneskaden

jan 15 2020 - 12:35
Jeg har vært klinisk frisk fra depresjon og angst i fem år nå, og holder meg frisk mye på grunn av trening, de siste to årene fem dager i uken.
Under en oppvarming på trening i november i fjord, falt en person på ryggen min når jeg skulle plukke noe opp fra bakken. Dette førte til avrevet fremre korsbånd, og en meniskskade.
På skadetidspunkt fokuserte jeg på at dette ordner seg, og at jeg må se fremover. Jeg var student, og planlagte å ta flere fag etter nyttår. Jeg ble 100% sykemeldt fra deltidsjobben jeg hadde ved siden av studiene, og ble rådet av veileder å ikke ta fag på grunn av planlagt operasjon i starten av februar. Nå har jeg kun inntekt av sykepengene mine, som ikke er i nærheten av å kunne dekke mine utgifter per mnd. Jeg har vært i kontakt med nav for å få vite hva jeg skal gjøre for å komme meg gjennom rehabiliteringsprosessen økonomisk. Jeg foreslo å ta en deltidsjobb der jeg ikke belaster kneet, men jeg får ikke lov siden det ikke er lov å få ny jobb etter sykemelding.
Jeg har søkt om arbeidsavklaringspenger, men får ikke svar før om en mnd. De råder meg til å søke sosialhjelp, som jeg har gjort.

Jeg har ikke kjæreste jeg kan snakke med, og foreldrene mine er syke, og veldig lite tilstedeværende. Jeg har noen venner, men de kan ikke fikse dette for meg, jeg må finne ut av det selv.

Følelsene jeg sitter igjen med er veldig vonde, og jeg sliter med å stå opp, og jeg vil bare sove. Det hele føles så urettferdig, og jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å fungere i en slik hverdag. Å gå gjennom en så sårbar periode i livet mitt, og måtte bekymre meg for penger oppå all usikkerheten rundt helsesituasjonen min tærer på meg. Trening har vært hele livet mitt i mange år nå, og jeg er fortvilet og lei meg. Er det noen der ute som har noen råd om hvordan jeg kan komme meg opp fra denne gropen?
Avatar

Re: Den urettferdige kneskaden

jan 15 2020 - 13:08
Dette hørtes veldig ergerlig ut, litt typisk når man er på vei opp og frem. Virker som at du har klart deg bra selvstendig siste fem årene, det er utrolig bra. Viktigste nå er at du ikke dropper trening, og du skal ha krav på krisehjelp frem til avklaringspenger kommer. Mulig fastlegen din kan hjelpe deg her. Samfunnet er slik at hjelpen gis om du er villig til å gå igjennom møkka uten å gi opp. Det er et forferdelig system som har tatt livet av mange, men du må ikke gi deg på dine krav.
Avatar

Re: Den urettferdige kneskaden

jan 19 2020 - 00:37
Har akkurat vært gjennom nav mølla selv. Søk sosialhjelp så fort som mulig. Legg til at det haster når du søker, etter et par dager Finn ut hvilken saksbehandler du har. Ring dem å si at det haster. Utrolig urettferdig situasjon du Har endt opp i, men stå på :) Ikke la det knekke deg.
Til forsiden