Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Den siste utveien.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Den siste utveien.

aug 2 2017 - 20:14
Jeg orker ikke skrive hvor lenge jeg har slitt, og hva jeg har slitt med. Jeg har bestemt meg for å avslutte.

Jeg har laget en liste over steder jeg vil besøke, og ting jeg vil gjøre før jeg avslutter mitt liv. Men det er noen ting som mangler før jeg kan sette alt i bevegelse og det er noen ting jeg ikke helt klarer i denne prosessen på egenhånd.

- Hva burde man skrive i brev til familie til familie og venner? Føler de fortjener en forklaring på hvorfor jeg har tatt dette valget.

- Hva burde man ordne selv?

Til dere som sier jeg ikke skal gjøre det osv, dette er mitt liv. Om jeg ikke ønsker å våkne opp til helvete hver dag, og ikke gå rundt med den smerten jeg har båret på i snart 10 år så burde jeg selv få velge om jeg vil fortsette å leve eller ikke.

Jeg setter pris på de som kan komme med innspill som hjelper meg i denne prosessen.

Videre så ønsker jeg at alle dere andre skal kjempe videre, men for min del er kampen over.


Avatar

re.siste utveien

aug 2 2017 - 21:21
hei, vondt at du har det så tungt, oppfordrer deg til å ringe oss på 116123, det er gratis og anonymt

hilsen adm.
Avatar

Re: Den siste utveien.

aug 2 2017 - 22:30
"Til dere som sier jeg ikke skal gjøre det osv, dette er mitt liv. Om jeg ikke ønsker å våkne opp til helvete hver dag, og ikke gå rundt med den smerten jeg har båret på i snart 10 år så burde jeg selv få velge om jeg vil fortsette å leve eller ikke."

100% enig. Det er ditt liv - og det er du som kjenner livet ditt best. Men med det sagt håper jeg selvfølgelig at du ikke ender opp med å ende livet ditt... Du må selvfølgelig gjøre det som du mener er best for deg, men jeg håper det finnes noe som kan gjøre livet ditt levelig/overkommelig, slik at du ikke går glipp av resten av dette livet som du allerede har investert så mye tid og energi i å leve og å bli kjent med.

På den annen siden har jeg ingen anelse om hvilke påkjenninger og utfordringer du har hatt i livet, og kan ikke på noen måte bedømme hva som er "best" for deg. Jeg bare håper du virkelig overveier hva du gjør, slik at DU bedømmer hva som er best for deg på en så rasjonell måte som mulig...

Fra en tidvis suicidal person til en annen; please vær HELT sikker på valget ditt, før du gjør noe så drastisk som å ende livet ditt... Det finnes ingen vei tilbake etter det, så du bør være helt sikker hvis du gjør det...

Med det sagt vil jeg også minne om at det er stor sannsynlighet for at det eksisterer et fredelig etterliv, basert på midlertidig hjernedøde personer som har fortalt om sine opplevelser av etterlivet i sine nær-døden-opplevelser, og hypnose-pasienter som forteller om tidligere liv under dyp hypnose; og de har til felles at de alle har ca. de samme beskrivelsene av etterlivet. Og vitenskapen har ingen forklaring på disse fenomenene...
Håper dette kan være en liten, beroligende trøst hvis du skulle velge å avslutte livet... Om etterlivet virkelig eksisterer eller om det bare er hjernens generelle hallusinasjoner som oppstår når døden inntreffer, veit vi ikke - men muligheten for at det eksisterer et etterliv er en fin tanke å ha hvert fall...
Avatar

Hei!

aug 3 2017 - 08:26
Vet ikke hva jeg skal skrive. Kjenner deg ikke , og vet ikke noe om din situasjon. Men vet at det helt sikkert er noen som du betyr noe for. Som forrige innlegg beskriver. Det er viktig å overveie en sånn avgjørelse.
Avatar

Hei du!

aug 6 2017 - 19:24
Jeg er i samme situvasjon som deg! Har for 4år siden prøvd å ta mitt liv uten å lykkes og fikk "hjelp" men har aldri blitt bra igjen. Jeg er sliten av å aldri bli forstått.
Jeg har også laget en liste med forskjellige gjøremål som jeg skal gjøre før min tid kommer. Kan du ta kontakt med meg?

Hei,
Vi ønsker gjerne å prate litt med deg og fint om du tar kontakt med oss på Sidetmedord.no.
Avatar

Re: Den siste utveien.

aug 9 2017 - 04:56
Jeg forstår at det dere er i en tung prosess der det kanskje føles håpløst ut. Mitt tips er å skrive "Gjør alt for å finne livsgnisten" som nummer en på listen din. For ingenting i brevet vil kunne gi dine nære og kjære fred. Jeg mistet min aller beste venn på den måten for to år siden. Og jeg gråter og sørger fortsatt. Savnet er smertefult og helt grusomt. Det gjør også vondt å tenke på at jeg selv har vurdert (og forsøkt). Jeg unner INGEN å oppleve å miste sine nære. Det er fælt å leve når man sliter psykisk. Det er en kamp. Men tro meg, det er verdt det. Ri av stormen, men lev. Lev livet og gjør det du ønsker.
Og gi andre muligheten til å bli glad sammen med deg.
Øs ut de vonde tankene. Ring nummeret, forsøk. Det kan ikke skade, tvert om. Men ikke påfør dine nærmeste det samme jeg går igjennom.

Klem <3
Avatar

Å hoppe

aug 9 2017 - 13:34
Av og til er å håpe verre enn å hoppe.
Avatar

Re: Den siste utveien.

aug 9 2017 - 15:12
Dette kommer til å høres jævelig urettferdig og stygt ut, men når jeg sist forsøkte på et alvorlig forsøk fikk jeg et spørsmål som jeg hvertfall har tenkt selv i ettertid at jeg burde svare på før jeg prøver igjen, både ovenfor meg selv og ovenfor dem som blir igjen. " Hvorfor ønsker du å gjøre venner og familie noe så vondt?" Personlig ble jeg forbanna, men i ettertid har jeg hvertfall tenkt at det er et godt spørsmål å ta utgangspunkt i i et selvmordsbrev. Hvorfor gjør det så vondt at jeg ikke kan ta hensyn til dem rundt meg lengre?

Ikke tro jeg sier det for å stoppe deg, det gjør jeg ikke, men om du først skal skrive et brev kan du like gjerne innse at noen andre vil få livet sitt ødelagt, og prøve å forklare hvorfor du valgte å gjøre det mot dem. Og jeg tror innimellom at det er greit, vi skal ikke leve for andre mennesker alene hele våre liv, for det ødelegger våre egne, men om det er mulig å forklare hvorfor kan vi kanskje... Jeg vet ikke, gi dem et snev av rettferdighet?
Avatar

Re: Den siste utveien.

aug 12 2017 - 02:43
Men om alt er håpløst soul eater? Skal man heller la vær å skrive det brevet? Hva om man ble heller sittende med fullt av spørsmål, blr man ikke heller gi dem svar?
Avatar

Re: Den siste utveien.

aug 12 2017 - 10:35
Når forstår jeg ikke hva du mener hanee.
Poenget er jo at man bør skrive et brev og gi svar så lenge man kan, etter min mening.
Til forsiden