Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dagdrømming om å ende livet.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dagdrømming om å ende livet.

jan 12 2020 - 12:51
Noen andre som ikke har direkte planer men fremdeles tenker mye på hvor det ''perfekte'' stedet hadde vært?

For meg er det nok vært der jeg vokste opp, elsker naturen og lydene der.
Uheldig grubling, eller naturlig? who knows.
Avatar

Ende livet?

jan 12 2020 - 14:23
Om du føler at du dagdrømmer om å ende livet, og hvor å hvordan ville være best. Så må man spørre om du i hverdagen har det bra og om disse "dagdrømmene" er på et filosofisk nivå, eller om livet er så vanskelig at det er reelle tanker om hvordan det best kan gjøres.

Om det siste er tilfelle håper jeg du velger å ta det opp på en ordentlig måte med fastlegen din, og betro deg til noen som står deg nær og som du stoler 100% på.

Det finnes utrolig mye god hjelp å få om man ber om det og de aller fleste kan komme gjennom slike faser/perioder som lykkelige og sterkere mennesker.

Jeg har slitt med fysiske smerter i ca 15år. Smerter som behandles med sterke opiater. De siste 6-7 årene har jeg hatt "gleden" av å leve med en svært plagsom tinitus. Og i hele mitt voksne liv har jeg levd med store familiære problemer. Når det er sagt så har jeg vært privilegert med å være gift med verdens herligste menneske og har 2 friske og fine barn. Jeg er idag 53år.

De siste 5-6 årene har mine utfordringer gjort at jeg har trengt psykisk helsehjelp da jeg har hatt stadig større ønske om å ende livet.

Jeg mistet for 4 måneder siden en god venn og kollega gjennom mange år i selvmord. Det vil følge meg resten av mitt liv. Han var en fantastisk mann, far kollega og venn. Han var en sterk person som ble overmannet av sine utfordringer og igjen sitter ei fantastisk kone, 2 herlige barn, familie og venner. Alle lurer vi på hva vi kunne gjort annerledes.

Jeg har selv tatt et valg for meg selv som vil sette min kone, mine barn, venner og familie i samme situasjon. Men det er ikke på impuls. Jeg har søkt og tatt imot all hjelp jeg kan få, men jeg er bare ikke sterk nok til å mestre mine utfordringer.

Men jeg mener allikevel at de aller fleste kan hjelpe, og at alle bør gjøre alt hva de kan for å komme gjennom tunge perioder. Tenke ordentlig på konsekvensene av et valg om å gi opp. På all smerte og alle vonde tanker som alle de som er glad i en vil bli sittende igjen med og som vil følge dem livet ut.

Jeg har fått en fantastisk hjelp av helsevesenet. Min kontakt med psykisk helsevern har vært utrolig fin. Jeg har møtt så mange mennesker som virkelig bryr seg om menneskene de behandler Ikke minst har jeg møtt og fått hjelp av mange andre mennesker som sliter psykisk når jeg har vært frivillig innlagt grunnet depresjon.

Mitt syn på mennesker med psykiske utfordringer er snudd helt på hodet etter å ha møtt dem. Når jeg treffer slike mennesker i dag , så ser jeg som regel mennesker med utrolig styrke, som i tillegg til å leve og mestre sine egne utfordringer, faktisk ofte er i stand til å hjelpe andre i samme situasjon som sliter med å mestre sine.

Håper du har fått noe av informasjonen du søkte og ber om at du søker og får den hjelpen du eventuelt måtte trenge.

En stor klem og beste ønsker fra en som tross alt er glad i livet og alle menneskene i det❤.
Avatar

Re: Dagdrømming om å ende livet.

jan 13 2020 - 17:08
Jeg sier til meg i speilet hver morgen: du skal snart dø ! du er en taper, du skal aldri finne glede i livet !
Avatar

Dagdrømmer om å ende livet

jan 20 2020 - 16:18
Hei.
Livet er ikke for alle, det er jævlig tøft til tider
Jeg har nok av traumer med i baggasjen og som om det ikke var nok så tenkte skjebnen at det var på tide å teste ut hvordan det er å leve med senskader etter kreft . Har det nå både fysisk og psykisk..... må innrømme at det er en tøff hverdag.
Du er ikke alene om å ha det sånn som du har det, er mange flere enn du tror. :-)
Avatar

tanker om døden

jan 23 2020 - 18:41
Du er ikke alene. Det som plager meg mest er at jeg ikke klarer å slutte å tenke på hvordan jeg skulle ønske livet mitt var, samtidig som jeg kjenner jeg ikke har styrken til å endre livet mitt heller. Da blir det fort gjort å tenke på døden som siste utvei. Tror det er mange som har det slik dessverre
Avatar

Tankene

jan 23 2020 - 19:13
Jeg tenker stadig på hvordan jeg ville gjort det hvis jeg først bestemte meg for det. Jeg har tenkt på alle slags muligheter, men så finner jeg alltid en grunn til hvorfor ikke ville gjort det akkurat sånn og jeg tror nok det er fordi: 1, jeg vil egentlig ikke dø, men orker bare ikke livet. 2, jeg er redd for hva som er etter døden. 3, jeg er redd for at jeg skulle mislyktes og endt opp mer skadet enn det jeg allerede er.

Men du er hvertfall ikke alene om å ha disse tankene. Jeg sliter hver dag med tanker om at jeg ikke er god nok og at jeg har mislyktes i livet. Uansett hvor mye jeg prøver å endre ting i livet, så er det alltid noe som drar meg ned igjen. Det føles veldig håpløst, men jeg heldigvis ikke gitt opp enda.

Tankene kan være både vår bestevenn eller vår værste fiende.
Til forsiden