Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig samvittighet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig samvittighet

jan 29 2020 - 08:58
Hei. Har begynt å få dårlig samvittighet for flere ting som ligger 10 år eller mer tilbake i tid. Det dreier seg om ting sagt i sinne, i fylla, roting med damer, tilogmed at jeg var med noen venner for å bære et kjøleskap som ikke var betalt. (Turte vel ikke å si nei eller tenkte ikke på det da). Føler ikke jeg har gjort mye galt i livet mitt, og disse tingene som nevnes er heller ikke "big deal", men det gnager nå.

Er en "følsom" og samvittighetsfull type. Har flere ganger stoppet bilen og kjørt tilbake når jeg har sett mennesker som f.eks sover eller er ruset, for å sjekke at de lever. Stiller alltid opp for andre.

Er inne i en mørk periode nå- har fått antidepressiva som jeg ikke har prøvd enda. Derfor jeg tenker på "alt det gale" jeg har gjort? Noen tips?
Avatar

:)

jan 29 2020 - 10:39
Hei.

Jeg vil anbefale deg å sjekke opp SOAL-mestringsverktøy på Google. Det handler mye om å stoppe tankene fra fortiden, bekymringer og annet, bli bevist på dem og finne ut om det er vært bekymringen du går med :)
S = stopp tanken O = observer den A = aksepter den L = la gå.

Denne tiden av året pleier å være tøff, det er lett å dra seg selv ned da det er så ofte mørkt, eller kvelden kommer så tidlig. Men en ting vil jeg si til deg, det du gjør, stopper for å sjekke om de på gata lever er det ikke mange som gjør. Det sier mye om hvordan menneske du er, hvor god du er og hvor menneskelig du er! Når de mørke tankene kommer, husk på alt du gjør som er bra, jeg ser at du kanskje har mer på den siden ;)
Avatar

Depresjon

jan 29 2020 - 10:44
Takk for svar, skal sjekke det ut.

Prøver å si til meg selv at hadde noen kommet til meg med disse "bekjennelsene" så hadde jeg bedt de slutte å bekymre seg.

Avatar

Re: Dårlig samvittighet

jan 29 2020 - 10:58
Det er noe som heter seg at en er ens bestevenn og verste fiende. Du vet rimelig godt selv hva du selv hadde sakt til andre, så hvorfor stoler du ikke mer på deg selv? At du selv også kan ta nytte av det? Du har også lov til å ha det dritt, men ikke la deg selv falle lengre ned enn nødvendig. Fortiden får du ikke gjort noe med, du lever her å nå, så velg og sette fokuset på det, her og nå :) ikke la samvittigheten for dårlig valg tidligere rå i deg, man gjør slike ting men man lærer vel også?
Så stol på deg selv :)
Avatar

Re: Dårlig samvittighet

feb 7 2020 - 14:09
Hei.

Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver, HI. Og jeg takker megmegselvogjeg for svaret du gav. jeg skal også sjekke ut den teknikken.

Jeg sliter også med en følelse av at jeg burde ha dårlig samvittighet nå, men jeg vet ikke for hva. Jeg blir fortvila over at jeg ikke klarer å finne ut hva jeg burde hatt dårlig samvittighet for.

Jeg er ekspert på å finne ting som jeg har sagt eller gjort. Og jeg kan en sjelden gang i min fortvilelse snakke med folk jeg tenker at jeg har gjort noe imot og be om godt vær, men de har ofte ikke tenkt på de sånn... men allikevel så skjer det gang på gang. Jeg skal liksom straffe meg selv og tenke og grunne over ting.

Mitt budskap var: Du er ikke alene!

Klem!
Avatar

Sånn har jeg det hele tida

feb 9 2020 - 20:39
Tanker om dumme ting jeg sa eller gjorde for 1 ,3 , 5 eller 10 år siden hjemsøker meg.

Litt rart iom jeg 90% av tida anstrenger meg for å gjøre hverdagen lettere for andre og har over- empati.
Jeg er raus med andre med tillater ikke et eneste feiltrinn hos meg selv :/

Må lære meg å bli bestevenn med meg selv og sette grenser , men det er pokker ikke lett :/
Til forsiden