Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex som medisin ved mild depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex som medisin ved mild depresjon?

okt 17 2015 - 09:53
Hei, jeg har mild depresjon og er engstelig, og fikk spørsmål fra legen om jeg skal begynne på ovennevnte. Har noen erfaringer med det? Både bra og dårlig. Jeg er -for å begynne med -ikke stor "fan" av medisin generellt, så jeg vet ikke om det ville vært lurt. Jeg også prøver å være fysisk aktiv, går på terapi, prøver å lære meg å meditere-altså prøver forskjellige tiltak.

Så hvis du har erfaring med det, ville gjerne høre fra deg!
Takk
Avatar

Re: Cipralex som medisin ved mild depresjon?

okt 17 2015 - 23:08
Cipralex og zolo ft er mest brukt ved mild angst og/eller depresjon. De virker ved å øke biotilgjengelighete med sertralin ved å blokkere mekanismen som gjør at det som fristilles tas opp igjen der som det skilles ut. Som igjen skal føre til lettere stemning. Cipralex er mer potent enn zoloft, men begge har lignende effekt og bivirkninger. Sjekk felleskatalogen om du vil lese om bivirkninger. Stort sett dreier det som forbigående plager. Altså går over etter noen uker. Søvnvansker, dårlig matlyst, hodepine, kvalme m.m. Obs Vær flink å pusse tenner.
Mange har forskjellige opplevelser mtp effekt. Noen opplever faktisk å bli verre, selv om dette er veldig få. Vær helst innstilt på at det er best å bruke de en periode for så å prøve å trappe ned når ting går bedre. Lykke til :)
Avatar

Re: Cipralex som medisin ved mild depresjon?

okt 24 2015 - 02:03
Hei! Jeg går også på Cipralex, kan gjerne snakke om det om du vil.
Avatar

Re: Cipralex som medisin ved mild depresjon?

okt 28 2015 - 21:38
Da vikarlegen første gang foreslo at jeg skulle begynne på cipralex, så nekta jeg. Jeg ammet fortsatt minstemann og det var den eneste tiden jeg følte et lite slags forhold til han (fødsel- og barselsdepresjon+). Etter en del måneder var jeg hos legen for noe annet og legen så da hva fastlegen hadde skrevet og foreslå igjen cipralex. Da sa jeg ja fordi jeg hadde sluttet å amme.
Jeg angrer veldig på at jeg ikke begynte før. Fikk virkning ganske fort, ikke veldig, men nok til at livet ble litt lysere.
Gikk på de lenge før jeg følte at jeg kunne trappe ned. Dessverre smalt det igjen året/halvannet etter og jeg begynte på igjen.
Har absolutt ikke noe negativt å si om cipralex. Det positive var at angsten forsvant når jeg gikk på de.

Når jeg igjen skulle begynne på medisiner i fjor, så var jeg innom en doblet dose cirpalex i forhold til de andre gangene. Men ikke nok effekt så da fikk jeg Zoloft. Men Zoloft var plutselig ikke å få tak i på vårparten så nå er jeg på den tredje varianten.

Jeg har forresten aldri vært noe begeistret for medisiner. Mer har jeg forandret meg. Hadde ikke overlevd uten.
Til forsiden