Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

CPTSD?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

CPTSD?

april 28 2019 - 14:49
Hello. Dette er helt nytt for meg. Jeg skumleste gjennom noen av trådstartene, og noen gikk vel inn på noe av det samme, men har lyst til å få ting ut. Forbehold om rotete tanker.

Jeg har vært ganske besatt av tanken på CTPSD i det siste. Fikk diagnosen depresjon for mer enn ti år sida, og nå har legen oppgradert / nedgradert den til dystymi, altså mer eller mindre kronisk depresjon. Men kroniske depresjoner skal vel være milde, og min har aldri vært mild. Jeg har blitt satt på en drøss antidepressiva igjennom årene, og de gjør alt annet enn det de skal--akkurat nå har jeg mer angst
og er mer anspent enn noensinne.

Så CPTSD har dukka opp en del på The Internet i det siste, og jeg veit at man ikke skal selvdiagnosere osv, men det kjennes bare så jævlig kjent ut. Hypervigilance, check. Emotional flashbacks, big check. Constant guilt, check. Etc. Jeg er mann, i 30-årene, og jeg vokste opp i et ganske dysfunksjonelt / jævlig hjem, som flere her. Jeg føler meg adskilt fra omverden, utrygg, ensom, og jeg har vondt for å stole på folk, særlig menn. Jeg fungerer rett og slett ikke i samfunnet, og jeg har ingen venner, etter å ha forsøkt i årevis.

Jeg har kavet meg halvveis igjennom universitetet, men jeg har ingen sjans til å klare masteren sånn som jeg er nå, og jeg er helt blakk, så jeg må ut i jobb, og jeg aner ikke om jeg kommer til å klare det. Jeg har vært innom DPS flere ganger, men de har bare vært interessert i å gi meg en asperger-diagnose og å gi meg mer AD. Ingen av delene kjennes riktig ut. Jeg har søkt til psykolog via fastlegen, men etter å ha blitt mista i køen flere ganger, begynner jeg å miste håpet.

Så jeg veit ikke helt hva jeg kan gjøre videre. Er det noen som kjenner seg igjen i CPTSD? Er det noe jeg bør ta alvorlig? Og i så fall, har noen klart å komme seg ut av det?
Avatar

Re: CPTSD?

april 29 2019 - 22:48
Jeg er en dame på 34 år og kjenner meg igjen i en god del du har skrevet her.
Jeg føler også meg adskilt fra omverden, utrygg, ensom, og klarer ikke å stole på folk, særlig menn.
"Negative view of the world and difficulties in managing their emotions" er også noe jeg sliter med i årevis i form av tilbakevendende depresjon. AD er ikke veldig effektive heller og er kun gode til å holde selvmordstanker unna for en stund.
Hadde vært fint å lese noe positive ord fra dem som har klart seg ut av det.
Til forsiden