Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Burde jeg kontakte fastlege?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Burde jeg kontakte fastlege?

okt 23 2017 - 12:56
Hei
Jeg har den siste tiden ikke vært meg selv lenger. Jeg føler meg bare trist og lei, og alt er bare ett ork. Jeg er vanligvis ganske aktiv av meg i form av aktiviteter, men nå har eg nesten mistet lysten og man nærmest bare sittende inne og isolere seg. Jeg føler meg mislykket, ettersom jeg etter lang tids utdannelse sitter i en jobb som er på grensen til minstelønn i landet. Lite søvn og energi gjør at jeg ergrer meg for å gå på jobb og/eller møte folk sosialt. Jeg er redd jeg skal sprekke og tårene trillet.Og når jeg på toppen av alt sliter med å få ting til å gå opp økonomisk. Jeg er så sliten og vet ikke hva jeg skal gjøre :( noen som har noen tips som forhåpentligvis kan gjøre det enklere? Den eneste som vet om hvordan jeg har det er min kjære samboer, som er veldig støttende og god. Men jeg burde kanskje kontakte noen? Jeg er litt redd for å kontakte min nye fastlege, nettopp byttet, ettersom jeg er redd det vil bli avfeid som noe som går over etter noen dager. Hadde det bare vært så.
Håper på noen kloke ord fra dere, kunne virkelig trengt det nå.
Avatar

Hei

okt 23 2017 - 14:43
Du beskriver plagene dine veldig godt, jeg kjenner meg igjen og vet at man kan få det så mye bedre. Det er viktig at du oppsøker hjelp, da det desverre ligger i depresjonens natur at den er selvforsterkende og trolig kommer til å gjøre at du føler at hverdagen blir vanskeligere og vanskeligere med mindre du får hjelp til å endre tankegangen din og sortere i følelsene dine. Dine plager er veldig vanlige og fastlegen din vil garantert gjenkjenne de som alvorlige og gi deg den hjelpen du trenger. Jo fortere du får hjelp, jo lettere blir det å få det bedre. Også har du samboeren din med på laget, som er gull verdt. Om det likevel skulle være sånn at fastlegen din ikke tar deg seriøst, så må du stå på kravene dine og eventuelt få en ny fastlege. For dette er noe som trenger behandling. Mens du venter på behandling, anbefaler jeg deg å lese boken "lykketyvene". Der kan man kjenne seg igjen, lære og gir et godt utgangspunkt for å få raskere utbytte av behandling.

Lykke til, og ikke gi opp!
Avatar

Takk

okt 23 2017 - 15:31
Bare det å få ord på det her i forumet hjalp en liten smule.
Har du noen tips til hvordan jeg skal gå frem når jeg kontakter fastlegen og hva jeg eventuelt skal si? Også er det jo det at legekontoret har bare åpent mellom 8-15 og jeg jobber fulltid. Kan man bare si på jobb at man skal til legen uten å si årsaken? Som man kanskje skjønner, så er eg ikke så ofte hos legen akkurat. Har heller en tendens til å tenke at det meste går over, men slik er det ikke nå.

Takk igjen for svar, det hjelper
Avatar

Hei

okt 23 2017 - 16:59
Er helt enig med den andre som svarte deg her. Kom deg til legen så fort som mulig og få hjelp. Klart du kan dra til legen uten å si grunnen.Sjefen din har ingen rett å vite dette det er bar mellom deg og legen. Du har krav på fri for å dra til lege.
Et tips før du drar til legen er å forberede deg litt. Gjerne skrive ned alt du synes er vanskelig i hverdagen, hvordan du føler deg og hvordan du opplever dagene dine med de tanker og plager du skrev her.
Ta med lappen/arket til legen og la h*n lese det. Er enklere å få med de momentene og tankene dim på den måten enn å sitte hos legen å prøve å huske alt.
Jeg gjorde dette selv og legen skjønte med en gang at det var en alvorlig depresjon jeg hadde når han leste hvordan jeg hadde det.
Bestill time i morgen å si det haster. Bra du har en samboer som støtter deg og skjønner at du har det vanskelig. Veldig viktig med støtte og ha noen å prate men om sykdommen.
Lykke til og håper du kommer deg opp igjen :)


Avatar

Hei

okt 24 2017 - 04:51
Det er lurt å be om hjelp
Du kan finne en privat psykolog om du ikke ønsker å gå gjennom legen
Det viktigste er at du får hjelp
Til forsiden