Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Burde bli frisk igjen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Burde bli frisk igjen

okt 19 2016 - 15:05
Jeg har nå slitt med en moderat depresjon siden april/mai. Jeg begynte med samtaler hos psykolog i sommer, legen mente jeg burde begynne med medisiner også, men jeg ønsket å bare prøve samtaler.

Jeg avsluttet behandlingen etter 3 samtaler fordi jeg flyttet vekk for å studere, de første ukene var alt fint, men nå har depresjonen slått meg hardere enn noen sinne. Jeg greier ikke holde følge med innleveringene på skolen og jeg eier ikke motivasjon (det har jeg ikke gjort på lenge når det gjelder skole). Det tar meg 3-5 timer å komme meg ut av senga om morgenen, og når jeg først kommer meg opp av senga skjer det ofte ikke mer enn at jeg forflytter meg til sofaen. Matlysten min er helt på styr og ofte greier jeg ikke spise mer enn et måltid om dagen. Rommet mitt ser ut som 3. verdenskrig fordi det er så rotete. Jeg har ikke vasket klær på gudene vite hvor lenge. Liksom hvert minste gjøremål i hverdagen blir et ork. Tidligere når jeg har vært deprimert har jeg liksom vært med venner og sånt for å distrahere meg, nå bare ønsker jeg å isolere meg fra alle. Alt ser håpløst ut og mørkt ut. Jeg har daglig flyktige selvmordstanker.

Det jeg studerer nå, vet jeg er drømmestudiet, jeg vet at dette er det jeg ønsker å gjøre i livet, men jeg har bare en kraftig mangel på motivasjon når det kommer til alt. Jeg er usikker på hva jeg skal gjøre, jeg burde så absolutt ikke begynt å studere, jeg burde kjørt på med et friår og heller fokusert på å bli skikkelig frisk. Jeg tror muligens det er et av problemene mine, jeg har liksom aldri gitt meg selv den tiden jeg har trengt for å bli helt frisk igjen.

Er det noen der ute som har tips til hva jeg kan gjøre?
- Jente 19
Avatar

Re: Burde bli frisk igjen

okt 19 2016 - 19:40
Det er veldig fint at du har funnet ut hva du kunne tenkt deg å gjøre. Det er veldig slitsomt å være i den situasjonen. Ting føles håpløst og mørkt - men, det er depresjonen som snakker.

Her er mine tips:
1. Snakk med noen. F.eks fastlege, studentrådgiver.

Resten er ikke i prioritert rekkefølge.

- Få nok søvn.
- Spis. Helst noe sunt... vitaminer er viktig, mangel kan gjøre deg sliten og deprimert. vit D f.eks. Selv har jeg hatt lavt B12 og D. Kan være lurt å få sjekket slike ting hos legen? Kanskje stoffskiftet osv.
- Vær ute litt. Trening hjelper på selvfølelsen og gir lykkehormoner. Det å komme seg ut og få litt variasjon i tilværelsen kan og hjelpe.
- Ta en (liten) ting om gangen. Å føle at man har mestret noe, kan øke selvfølelsen. Men hvis man gaper over for mye, kan det bli motsatt.
- Ikke vær for selvkritisk.
- Vær åpen med venner, folk (?). Det kan hjelpe å få støtte, og dele vanskelige ting... (synes selv det kan og har vært vanskelig, men jeg mener at det er bedre enn å alltid holde ting for seg selv. Man trenger så klart ikke dele alt med alle, det må man se selv.)

Det var de tingene jeg kom på akkurat nå..
Til forsiden