Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

jan 24 2016 - 21:37
Har laget anonym blogg... hva syns dere? Skal jeg tørre å bryte med tabuet og tausheten?

http://m.stegforstegfremover.blogg.no/1453661093_bryte_tausheten_om_se.html
Avatar

Re: Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

jan 24 2016 - 22:28
Tusen takk for svar :-) Godt å føle seg heia på og støtta :-)
Skal lese den boka.
Avatar

Re: Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

jan 24 2016 - 22:39
Tror det er viktig med alle de som tør å fortelle om egne opplevelser og ikke minst plassere skylda der den skal være når det gjelder seksuelle overgrep. Det er viktig for andre som har opplevd eller opplever det samme. Og det er så sant det med taushet og det skjulte - hva det gjør med mennesker.
Så heier på deg:-)
Avatar

Re: Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

jan 24 2016 - 23:18
Hvis det å være åpen om det som skjedde med deg kan plassere skylden der den hører hjemme og hjelpe deg å komme over skammen, så kan en anonym blogg være en arena å gjøre det på. Tenker det er et godt utgangspunkt. Å snakke med en psykolog først er ikke så dumt.
Avatar

Re: Bryte tausheten om seksuelle overgrep?

jan 25 2016 - 06:43
Tusen takk for svar :-)
Avatar

Ikke føl hva andre mener du skal si, gjør det som er rett for deg.

jan 27 2016 - 01:34
Min kone er utsatt for overgrep som barn. Hun fortalte meg om det før vi ble sammen. Dette er jeg takknemlig for hver dag. Hun har også gitt meg beskjed om at det ikke er en hemmelighet, og det er jeg også svært takknemlig for. Det å kunne snakke med mine foreldre og mine venner om dette åpent er veldig godt. Jeg vet også at min kone snakker åpent om dette med sine venner og dette gir henne masse.

Selv om vi har mange positive erfaringer med dette, vil jeg fortsatt råde deg til å gjøre det på din måte. Ikke føl at du MÅ si noe, men føl at du KAN si noe. Det er DEG det har skjedd med og alle vi andre bør respektere hva DU trenger i denne sammenheng.

Som også allerede nevnt, skaff deg en god terapeut. Alle jeg kjenner som har vært utsatt har blitt påvirket på måter som det skal profesjonelle til for å forklare/hjelp deg med.
Til forsiden