Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bra nok

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bra nok

des 5 2016 - 00:58
Jeg tenker at jeg må dra til legen fordi jeg sliter med meg selv og tenker jeg har noe typ depresjon.
Men jeg vet ikke om jeg tør, for jeg vet ikke om jeg sliter nok til å få hjelp, eller liksom "er ikke bra nok" til å få hjelp.

Det er så typisk meg til å ikke være "bra nok". Verken bra nok for skole, venner eller lignende. Så jeg er redd jeg ikke er bra/dårlig nok til å få hjelp hvis dere skjønner hva jeg mener?

Så hva tenker dere? Hvor bør jeg gå for hjelp?
Avatar

Re: Bra nok

des 5 2016 - 01:50
Gå til Fastlegen din :) Det er første steg.
Han\Hun vil bruke en standard test for å måle på en skala hvor deprimert du er og tilby hjelp ut i fra det.
For noen holder det med samtaler hos fastlege om det som plager, mens andre trenger en psykolog.
Men det vil samtale testen vise :)
Lykke til !
Avatar

bra nok til hjelp.

des 7 2016 - 19:13
Hei, kjente meg litt igjen her. Har hatt (og har) mine ting å stri med psykisk i flere år, har alltid tenkt at det er mange som har det verre enn jeg har det, det er begrensede ressurser Norge har for å hjelpe folk som er litt deppa. Så kom en nav-ordning som gjorde at jeg ble bedt å gå til fastlege, og jeg ble sendt videre til psykolog ganske raskt. Og det har vært en fin ting. Føler jeg får bekreftet at jeg kan be om hjelp og få hjelp, uten at jeg har dårlig samvittighet. Det er en fin ting. Er ikke heeelt sikker på om jeg forstår 100 % det med å være bra nok, men tenker at det kanskje har å gjøre med at du ikke når helt opp til å lykkes, men heller ikke er så dårlig at du er mislykket? Om det er noe i nærheten der så er vi kanskje litt like :) Jeg vil helt klart anbefale å gå til fastlege og bare ta en prat om det, fortelle om situasjonen og tankene, og se hva legen mener. Det er mange nivåer, mange muligheter, og det er ikke noe bindende svart/hvitt som avgjøres en gang for alle. Om det er vanskelig kan man også bytte fastlege før man tar dette initiativet (jeg gjorde det, selv om det var litt tilfeldig), for jeg følte det var lettere å snakke med en ny lege om det enn min gamle fastlege. Mange muligheter, og jeg håper du oppsøker noen for å teste ut i hvert fall en av dem. Send meg en melding om du vil prate om det, men helt greit om du ikke gjør det også ;) Lykke til!
Til forsiden