Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

juni 15 2018 - 15:13
I dag ville legen min at jeg skulle prøve wellbutrin retard (150mg) så jeg lurer på om noen vet hvordan dette vil slå ut på mine impulsive handlinger eller har erfaring med legemiddelet?

Og så lurer jeg på om det er noen andre her inne med diagnosen og hvordan medisiner de går på?

Jeg blir så selvdestruktiv at jeg gir totalt faen i meg selv av og til, de valgene jeg tar da er helt på trynet og jeg er nesten desperat for jeg kjenner jeg klarer ikke ha det sånn mer.

All respons vil være god! Uansett om det er mennesker med diagnosen eller ikke.
Avatar

Min tanke om medisin ^^

juni 16 2018 - 00:20
Jeg har ingen erfaring med medisin, det nærmeste erfaringen jeg har er Paracet når jeg har feber. . . :-P

Det er veldig fint å finne andres erfaringer på nettet. Det er noe av det finne med å leve i 2018 at man har et så stort netverk med informasjon. Jeg personelig ville ha prøvd medisinen så lenge legen anbefaler det, fordi innen kanskje en måneds tid så vet man om det funker eller ikke :)

Kanskje man kan få bivirkninger eller at det ikke hjelpe med de medisinene men da har man ihvertfall prøvd det ut!
Hvis de Virker så kan det gjøre hverdagen mye lettere for en selv.

Kan dessvere ikke gi et godt svar men tenkte jeg kunne dele den tanken ihvertfall ;) Ha en fin kveld/dag
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

juli 12 2018 - 01:09
Jeg er diagnosert borderline og har prøvd w.... ! Det var ikke noe legen anbefalte , men jeg fant ut av selv og ba legen om å få prøve. Første uken forventet jeg å føle meg rar, men det eneste jeg kjente var en slags "lette" i hodet, som om det ikke var så prengt, som om det var mer luft i topplokket! Dette føltes veldig bra, men ga seg etter en uke. Ved opptrapping så merket jeg ingen forskjell, og etter halvannen måned gadd jeg ikke mer. Jeg fikk ikke fornyet resept før jeg gikk tom,, og når jeg da ikke merket noen som helst endring, så stoppet jeg bare (merket heller ingen endringer etter flere dager/uker). Hadde kanskje litt for sterk tro på medisinen, men så er det jo slik at det funker ulikt for folk (kjenner noen som har veldig god effekt, men denne personen er ikke borderline). Det den derimot hjalp på, var at jeg slutta med nikotin. Holdt opp i 5 mndr, men begynte igjen for en mnd siden pga en j*vlig situasjon jeg befant meg i. Skikkelig teit, men sånn ble det ...
Jeg har nå fått zoloft, men klarer ikke begynne på de. Er over en mnd siden jeg fikk dem, men jeg sliter fælt med å begynne. Vil/vil ikke medisineres, men er utrolig lei av å føle meg skit 95% av tiden !!! Så.. jeg er egentlig også nysgjerrig på hva folk med samme diagnose bruker og hvordan det funker !

Redigert da medisin navn strider mot reglene her. Hilsen ADMIN
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

juli 14 2018 - 08:42
Jeg har prøvd det 1-2 mnd omtrent. Jeg fikk det som lykke pille/adhd medisin i påvente av utredning for adhd. Merket ikke så mye fysisk etter de første dagene som jeg syntes var ganske behagelig følelse. Men når det hadde gått litt tid la jeg merke til at jeg hadde gjort en del ting jeg prøver å la være. Det skjedde heldigvis ikke noe av alvorlig grad men det hadde helt klart en paradoksal effekt på meg. Resultatet var lavere selv kontroll og en del flauser, la egentlig ikke merke til det med det første. Den type adferd ble borte etter jeg kuttet de ut. Kan ha hatt kontra indikasjon mot dopamin dempende medisin på da værende tidspukt også. Det er alltid lurt å informere noen du kjenner at du prøver ny medisin, var litt isolert en periode da selv så var liksom ingen jeg fikk sagt fra til, så det blei noen beklagelser i etterkant i stedet for teit oppførsel.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

juli 25 2018 - 16:06
Har borderline og bruker lamictal, det hjelper litt.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse + medisinering?

feb 3 2019 - 20:48
Jeg har emosjonelt ustabil og unnvikende forstyrrelse. Tilbakevendende depresjoner som medfører sykefravær.
Jeg stod på Lamictal 400 mg lenge. De virket ikke forebyggende på depresjonene, så er nå seponert. Hadde noe effekt på forstyrrelsene, ble noe mer stabil. Tar nå 5 mg brintellix pga depresjon.
Jeg skal nå forsøke skjematerapi for å se om dette kan hjelpe.
Til forsiden