Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bør jeg gå til psykolog? Er jeg syk nok?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bør jeg gå til psykolog? Er jeg syk nok?

feb 5 2016 - 12:17
Jeg har slitt med depresjon og angst i noen år. Jeg har gode dager, men det er mange dager hvor jeg ikke orker å gjøre noe, bare ligger på senga. Jeg burde snakke med lege og psykolog, men det er en ekstremt barriere. Jeg vet ikke hva jeg skal si, hva om de konkluderer med at jeg er frisk. Jeg har blitt ekspert på å slå på smilet og få alt til å se så enkelt og normalt ut, jeg er redd for at de ikke skal tro meg, at jeg ikke klarer å si de riktige tingene.

Hvordan finner man en god psykolog? Skal jeg bare si til legen at jeg ønsker henvisning, eller må jeg fortelle alt til legen også? Jeg hadde en avtale for et år siden, men jeg avbestilte rett før, følte meg ikke syk nok. Kanskje jeg bare skal droppe det, ta tiden til hjelp. Redd for at jeg ikke blir bedre, at depresjonen vil ligge i bakgrunn resten av livet. Jeg har mye å leve for og jeg trenger å bli frisk. Er det noen som har noe som kan motivere meg til å snakke med noen?
Avatar

Kjære deg :)

feb 5 2016 - 13:52
Jeg syns du skal overlate til andre å konkludere med om du er deprimert eller ikke. Ring og bestill time hos legen - og vær åpen med han/hun - skriv gjerne ned og gi vedkommende - så kan dere snakke etterpå.

Fungerer du bortsett fra "mange dager ligger på senga"? Lager du mat, steller deg, handler mat, vasker hus, kjører unger, tar telefonen når noen ringer, henter posten, går med søpla...................?

Og betyr "mange dager" flesteparten - eller er flesteparten gode dager?

Avatar

Hei,du

feb 6 2016 - 14:20
Hvis du tenker på å gå til psykolog,så tror jeg du har ett behov for å snakke med en som forstår.

Si til fastlegen at du trenger hjelp.Det er første steg til å få det bedre.

Du får henvisning av fastlege. Det er rimeligere enn privat som er veldig dyrt. korteste ventetid er til privat. Imellomtiden kan du snakke med noen av oss her på forumet.

Vi er her for hverandre,ta kontakt hvis du ønsker det.


Avatar

Hei

feb 7 2016 - 11:20
Psykologtimer er fint for å forebygge depresjon og angst. Et sted du kan sette ord på følelser og tanker med hjelp fra en profesjonell. Også et sted der du kan få vise alle følelsene du har eller har hatt. Sinne, glede osv. Et sted der du kan vise barnet i deg uten å bli latterligjort. Et sted der du kan gråte.
Jeg synes det er vanskelig å finne en psykolog som passer meg, det er jo så mange. Krever også en del psykisk føler jeg. Men jeg synes det skal være du som bestemmer om du trenger det eller ikke =)
Avatar

Student?

april 17 2016 - 21:03
Dersom du er student, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med de som jobber på din skole/universitet/høgskole - da jeg var langt nede og trengte hjelp gikk jeg til sosialrådgiveren på universitetet der jeg studerer, og hun var utrolig hjelpsom. Jeg sa ikke alt hva som var problemet mitt, men toucha overflaten og sa at jeg tror det er ganske viktig at jeg får hjelp snart, ellers vet jeg ikke helt hva som skjer. Siden jeg ikke er så vant til å åpne meg om sånne ting, veldig flink pike som skal skjule at jeg ikke har det så bra i perioder, åpna dette virkelig slusene - og jeg satt og hylgrein på kontoret hennes. Fikk så god trøst, og så ordna hun meg time hos et psykologsenter som samarbeider med skolen. Dette er ting ikke alle vet, men om du blir henvist til en slik psykolog, får du (tror jeg) opptil 10 timer hos denne psykologen, til en veldig nedsatt pris. Lurer på om det var sånn 200 kr timen ellernoe.. kanskje mindre hvis jeg ikke tar helt feil. Absolutt verdt å prøve! Lykke til <3
Til forsiden