Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Blir gjeld slettet ved selvmord?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Blir gjeld slettet ved selvmord?

mars 18 2019 - 10:38
Ble syk når jeg studerte. Hatt perm fra studier og gått på AAP noen år nå. I fjor droppet jeg ut av universitetet. Lånekassen ville ha tilbake penger. Søkte om utsettelse. Fikk beskjed om at jeg ikke fikk utsettelse, og måtte betale tilbake nå. Med 13.000 utbetalt i måneden har jeg ikke sjans til å betale regninger på 13-15. 000.... Har prrsonlighetsforstyrrelser som gjør at jeg ofte gjør alt for å unngå ubehageligheter, og får purringer på purringer. Tør ikke sjekke e-mailen min lenger. Ikke lest noen av brevene de har sendt hittil i år. Angsten vokser, depresjonen vender tilbake, selvmedisinerer med alkohol. To barn, en mann, to hunder, der den ene er veldig krevende og avhengig av meg.
Såvidt jeg forstår, blir gjelden slettet om jeg dør. Da slipper min familie en stor, økonomisk belastning som helt sikkert vil rive i stykker et allerede anstrengt forhold mellom meg og min mann.
Tilbringer nå kveldene med å unngå mannen min og drikke uten at han vet det. Går til psykolog, men kan ikke si noe om alkoholbruken, siden jeg er avhengig av sertifikatet (kjører selvsagt aldri når jeg drikker).

Ser ikke noen gode løsninger. Skulle ønske jeg døde i en ulykke eller sykdom eller noe, så slapp familien min å leve med at jeg tok selvmord.

Hei.
Vi som jobber her ønsker å snakke med deg, så du kan kontakte oss på "Sidetmedord.no", eller Hjelpetelefonen 116123.

Med vennlig hilsen administrator
Avatar

forståelse

mars 21 2019 - 20:38

det er helt jævlig der du er nå

hold ut

som hauge sa:
FREMTIDEN KAN BRINGE MED SEG VEIER VI IKKE VISSTE OM ;)
Avatar

pssssst

mars 21 2019 - 20:43

datoen du postet på var min mors bursdag

ett av hennes favorittsitat var
VI MÅ TA REV I SEILET!

stå på ;)
Avatar

Re: Blir gjeld slettet ved selvmord?

mars 21 2019 - 21:08
Det må vel gå an å få redusert beløpet du skal betale i mnd, avhengig av hva du har råd til. Søsteren min har også studielån som ho betaler ned på nå, men det er snakk om mye lavere beløp pr mnd.

Fra nettsiden: Vi sletter gebyr bare i særlige tilfeller, for eksempel hvis du kan dokumentere at du vært ute av stand til å håndtere lånet ditt på grunn av alvorlig sykdom.

Så det kan hende at du kan få det sletta, siden det er pga sykdom at du ikke har greid å ta tak.

Jeg vet så altfor godt hvor vondt det er når det føles overveldende, men noen ganger kan det hjelpe overraskende mye å ta tak i det man kvier seg for. Be om hjelp, selv om det føles vanskelig.
Avatar

Re: Blir gjeld slettet ved selvmord?

mars 22 2019 - 01:42
Ved å søke på internett "studielån uføretrygd" og "studielån syk" så ligger det informasjon fra Statens Lånekasse om at en kan få ettergitt studielån hvis du blir ufør. Siden du er på AAP nå og er så dårlig så er kanskje det en ikke umulig at du kan få det? Hvis det ikke skulle bli uføretrygd på deg så står det på nettsiden til Lånekassen at renter kan slettes ved sykdom, men det må jo dokumenteres. Vil tro at fastlegen kan gjøre det.

Uansett, hvis du leser litt på nettsida og ev snakker med lånekassa og sier hvordan det faktisk er av nødvendige opplysninger, så skal de kunne hjelpe deg og ikke avvise deg.


Håper du kan få hjelp som letter situasjonen for deg.
Avatar

pssssst

mars 23 2019 - 00:14
jeg fikk ved uføretrygd slettet mitt studielån

der er alltid håp

hold ut ;)
Avatar

Studielån ved ufør

mars 24 2019 - 19:45
Studielån slettes ved varig ufør.. Jeg er 50% varig ufør å fikk slettet hele studielånet på ca 250 000kr. Kun ett søknadskjema som måtte sendes pr post. Litt lang behandlingstid, men det gikk min vei! I mellomtiden, mens saken ble behandlet, så ble alle betalinger satt på vent. Så jeg betalte ikke avdrag mens de vurderte saken.
Avatar

enig

mars 30 2019 - 01:56
har det på samme måte..
og er veldig usikker på.. ja.. det samme som deg
Til forsiden