Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar og lei

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar og lei

nov 19 2016 - 02:41
Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal begynne.. det føles som om hele livet mitt raser sammen.
jeg har vært bipolar i mange mange år. etter 5 år sluttet jeg på medisiner da jeg fikk en jobb jeg måtte være kreativ i. Det var jeg aldri mens jeg var medisinert.
Så har det gått 3 år. med mange opp og nedturer, men plutselig i juli, så kom kom det som et slag i trynet. Nå ligger jeg i den mørkeste dalen jeg noensinne har vært i, og jeg får ikke hjelp.
Står i kø hos Dps, vært det i 4 mnd, Ingen time enda.
Den kreative jenta som hadde det gøy på jobb i 100 % stilling, er borte.
hun kjenner jeg ikke.. og legen vil bare dytte i meg medisiner jeg ikke vil ha.
Alt jeg vil er at noen skal hjelpe meg ut av det helvete jeg er i , ikke fylle meg med dop som gjør meg følelsesløs, uengasjer, trøtt med insomnia, kvalm og svimmel.
Jeg hater at folk ikke tror meg, jeg hater at jeg ikke klarer å gå ut døren alene , jeg hater at jeg kan le og en time etterpå ha lyst til å dø.
Og jeg blir forbanna på at media skriver så mange "happy" historier om folk som har hatt bipolar i 2 år og lever godt med det.
Så fint da, prøv litt lenger og si da hvordan du føler det går.
Jeg var en av de suksess-historiene for bare et halvt år siden, men historien kan snu seg så brått. Det tok ikke mer enn 1 sekund for den døren til helvete å åpnes igjen. Fortell mer om det, så ikke alle "nye" og "gamle" bipolare føler seg mislykket.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.. jeg vet ikke engang hva jeg vil si med det her.

Jeg er redd. redd for veien videre. redd for å ikke få hjelp i tide. det er vel det jeg vil frem til.
Avatar

Re: Bipolar og lei

nov 21 2016 - 21:08
Tror kanskje ikke mitt innlegg hjelper deg så mye, trolig ikke dette du vil høre en gang. Men hva med å gå på medisin en stund, til du får hjelp på dps? Om medisiner er det eneste du får tilbud om akkurat nå. Nå skal en vel streng tatt ikke hoppe på og av medisiner hele tiden, og du ønsker jo heller ikke å gå på det. Men noe hjelp må du jo ha akkurat nå, tenker jeg. Og så kan du heller trappe ned og slutte etter hvert når du får time på dps? Virker jo som om dette kan ta tid, å få time der.

En annen mulighet er jo å snakket regelmessig med legen din, i påvente av time på dps, om du liker han eller henne rimelig bra. Noe du kanskje ikke gjør siden han/hun helst vil sette deg på medisiner igjen. Og legen din er kanskje heller ikke så opptatt av å snakke med deg heller, siden han/hun er for medisinering.

Nå er det jo en liten stund siden du skrev dette innlegget, kanskje du er så heldig å ha fått høre noe fra dps? Fått time?

Det er jo fint at du deler din historie her, som en motvekt til nettopp de historiene i media, slik at andre som har den diagnosen du har ikke føler seg mislykket om de opplever det samme som deg. At det går veldig bra en stund, men så får de plutselig et kraftig tilbakefall igjen.

En annen mulighet er jo å bruke hjelpetelefonen her på dette forumet. Kanskje de har noen råd om hva du kan gjøre?
Avatar

Re: Bipolar og lei

nov 23 2016 - 00:20
Hei:) så hyggelig med svar. Tusen takk!

Jeg har gått på medisiner, flere forskjellige, for legen og jeg tenkte det samme som deg.
Jeg er desverre altfor sensitiv på medisiner, så jeg blir veldig dårlig. Alt fra kvalme og oppkast til null søvn og hevelser/utslett. De tok tilogmed fra meg førerkortet mitt til medisinene var ute av kroppen.
Jeg er hos legen min 1 gang i uken, men han er ikke hjelpsom i det hele tatt egentlig. Ringer DPS daglig, men de har fortsatt ikke svar på når jeg får time.

Legen min vil mer enn gjerne dytte i meg medisiner, men veldig motvillig til å finne andre metoder, de må jeg finne selv, og ber jeg om henvisninger så sier han nei. Har prøvd å ta kontakt med mestringskurs i kommunen, bedt om henvisning til psykolog, bedt om henvisning til behandlingssteder med dagstilbud, men fått nei til alt.
Jeg gikk tilogmed til hypnotisør som et desperat forsøk på litt lettelse. Den dagen og dagen etter var fantastisk. Men har ikke råd til å holde på sånn!

Det er så fortvilende. man bare føler at man drukner og ingen er i nærheten.
Avatar

Re: Bipolar og lei

nov 29 2016 - 14:16
Humm..veldig lite hjelpsom lege du har. Høres liksom litt rart ut at han ikke vil henvise deg en gang. Det burde vel være en grei ting å gjøre? Ikke så mye arbeid i det fra hans side liksom.

Om du ikke tåler medisiner heller så burde han jo være interessert i å finne noe annet som virker?
Og det virker jo som om du klarer deg bra, med lite eller ingen hjelp, i perioder/lange perioder?

Du har jo virkelig prøvd det meste, uten mye hjelp fra legen din. Mulig å bytte fastlege? Du burde, og hadde fortjent, en lege som støttet deg, som sendte henvisning til de plassene som fantes der du bor.
Avatar

Re: Bipolar og lei

nov 30 2016 - 17:55
Kjenner meg så igjen i din historie,og kjenner også mange andre som har det slik.Det er nok ikke feil med Fastlegen din.....men feil generelt i psykiatrien/holdningen til en del Fastleger landet rundt.
Helt enig med deg og dette med media,for jeg har nemlig selv gjort bommerten.........men nå mange år etter ,angrer jeg så forferdelig på dette,men visste jo ikke bedre da...............trodde jo der og da at dette kunne man leve med,,,,,,,,,,,,,,,men som du sier .....det tar 1 sekund å åpne døren til h.......
Håper du har fått plass,og at du får den hjelpen som er best for deg
Til forsiden