Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Berømmer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Berømmer

des 26 2019 - 13:19
Berømmer Ari Behn for motet sitt. Skulle gjerne gjort deg jeg og
Avatar

Re: Berømmer

des 26 2019 - 14:11
Jeg ville kanskje ikke brukt ordet "mot". Han valgte selv å gå - ja. Men en seier var det nok ikke. Tror heller ikke at berømmelser er noe man tenker særlig mye over når man er i ferd med å gjøre slutt på det hele, vel viten om at man med dét også sender tre døtre inn i en bunnløs smerte og sorg.

Jeg har lest litt av det du har skrevet her inne. Håper du får hjelp og at du har noen å snakke med.
Avatar

Re: Berømmer

des 26 2019 - 14:42
Vennligst unngå å glorifisere selvmord. At noen tør å gjennomføre det er ikke det samme som å være modig, men en desperat handling. Jeg kan forstå at sykdom påvirker en så mye av den utveien frister, da jeg har følt på det samme selv, men det er viktig å huske at vi er på ulike steder i vår mentale helsetilstand av ulike grunner, så på et sted som dette er det best å være forsiktig med å snakke om selvmord på en måte som kan "inspirere" noen med selvmordstanker til fremtidig handling. Det skal naturligvis å gå an å snakke om temaet, så lenge man er obs på ordbruken.
Avatar

Re: Berømmer

des 26 2019 - 15:15
Jeg er sjokkert, deppa og veldig trist.
Avatar

Stakkars de tre jentene som har mista pappan sin i jula

des 26 2019 - 16:57
Berømt og rik
Fattig og upopulær
Depresjon kan ramme oss alle
Mennesker er mennesker- uansett

Avatar

Hei

des 26 2019 - 22:58
Jeg ble veldig trist og lei meg når jeg hørte det.føler også folk før dømte ari behn og når dette skjer angrer nok flere.hvorfor overraskende han beskrev skilsmisse skrev jo om en forlatt mann på vei til sammenbrudd noe i den duren.Ari behn virket så hyggelig alltid jeg tror noen kastet onde ting over ari behn noen som stod i veien hans.trollmenn vet hvordan de skal gjøre slikt og han møtte trollmann.
Avatar

Trist

des 27 2019 - 06:09
Jeg ble så trist så mange som kommer nå med all kjærlighet men hvor var den før.når man snakket hvor sær han var og slike ting.han virket hyggelig for meg så jeg har alltid syntes det var rart at folk hadde så blandede ting å si om han.han slet visst med depresjon og panikkangst stod det.og helt klart bruddet med eksen må jo ha påvirket han veldig.måtte han gjøre det første jule dag barna kommer jo ikke til å ha normal relasjon til jul igjen.han virket som en hyggelig person.
Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 13:07
Høst1234: Husk at de som har sånne tanker om selvmord er i psykisk ubalanse, så selv om det er en et destruktivt fokus å spre videre kan det være greit å ha i bakhodet at det er et symptom på tilstanden de befinner seg i. Derfor tenker jeg det er en fordel å unngå kritikk som å si at det ikke går an å synke lavere, men heller ha litt forståelse for at psykiske problemer hindrer en fra å tenke klart, og minne om realiteten på en mer imøtekommende måte.
Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 17:47
Det kan være mange ting som ligger til grunn for det enkelte selvmordet, men ser jo for meg at opplevelsen av tap står sterkt. Hva kan vi som samfunn gjøre for å legge tilrette for at folk skal lettere gjøre mer konstruktive valg enn selvmord?

Jeg ser for meg at økonomisk ruin er en utløsende faktor for mange. Med fare for at jeg ikke er helt oppdatert hvis det er endringer så var hvertfall gebyrene for ubetalte pengekrav helt ute av proposjoner i forhold til hva det koster å kreve inn pengene, og basert på at det i dataalderen vi befinner oss i med all mulig automatisering. Her er et punkt vi kan melde til våre stortingspolitikere som har vedtatt reglene at vi ønsker endringer slik at innkassobransjen kun får ta det som er rimelig kostnadsdekning.

Har ingen tall å komme med, men leste en artikkel om dette for en tid tilbake. Gebyrene basert på hva det kostet å kreve inn den tiden det måtte gjøres manuelt.
Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 18:08
Høst1234: Av en eller annen grunn tolket jeg hele din første kommentar kun som kritikk til trådstarter, mtp det med å ikke kunne synke lavere. Uansett syns jeg generelt at det er lurt å være forsiktig med fordømmende ordbruk rundt et så tragisk utfall av en depresjon som den berørte har begrenset kontroll over. Det er jo tross alt en sykdom, men det er klart at det med fordel kan være større fokus på hvordan forebygge selvmord, i tillegg til å minnes den avdøde.

Kritikk som går på hvordan samfunnet kan bli bedre på å forebygge og behandle psykisk ubalanse som leder selvmord er mer berettiget enn kritikk av de som faktisk gjennomfører selvmord, tenker jeg.Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 18:49
Tidligere i livet var nok selvmord noe jeg også fantaserte om som en utgang på det jeg strevde med. Så ble jeg oppmerksom på at det verken var noen god løsning for familien eller for mitt eget ettermæle, og dette gjorde at jeg begynte å tenke i nye baner. Tidligere førte mine lave tanker om meg selv til at jeg trodde det var best for de rundt meg om jeg tok selvmord. Og hadde jeg da sett at noen fikk all denne oppmerksomheten vi nå har sett for et selvmord så kunne det blitt en dytt i feil retning. Kanskje er det bare meg det har virket slik på, men negativt stigma hadde slik sett en positiv effekt på meg hvertfall. Det gjorde at jeg tok mer ansvar for dem rundt meg.

Men jeg mener at vi kan først og fremst jobbe for et varmere samfunn der det blir lettere å være i.
Avatar

altså

des 27 2019 - 18:50
den som kritiserer
selvmord
har ikke vært der selv
vedkommende
har ikke kjent på
den totale håpløshet
det totale mørket
demonene
satan selv
hvil i fred ari behn <3
Avatar

Høst1234

des 27 2019 - 19:52
Ååå jo da forbannelsen ble kastet over ari behn en viss ikke snill trollmann har kastet noe over han.Du trenger ikke tro på sånt men respekter at andre faktisk gjør det.ari behn slet fra før av det kommer tydelig frem så alt dette som skjedde i det siste han takla det ikke mer og en viss ikke snill trollmann så sjansen sin og fikk han til dette.når det så er sagt så har jeg stor empati for barna hans som sikkert har det forferdelig men når man er så langt nede tenker man ikke klart.når jeg hadde flere selvmordsforsøk klarte jeg ikke å tenke på andre rundt jeg tenkte de klarer seg uten meg men jeg har ikke barn uansett.du sier man må jo kritisere han får jo ikke svart deg tilbake uansett hvor mye du kritiserer og hvem er noen til å dømme noen her i verden.ikke alle var hyggelige når han levde men nå er det ikke måte på.Jeg har alltid ment han ser ut som en hyggelig mann og dette er trist du kan velge å være uenig med meg men det var en ikke snill trollmann som kasta noe over han.
Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 20:01
mrsfreak1983, her høres det ut som du går langt i å gi en her ikke navngitt person skyld i dette selvmordet. Dette er en drøy beskyldning og faller på sin egen usannsynlighet hvis du ikke har førstehånds kjennskap, noe jeg tror du ikke har. Dette kan du vel ikke mene?
Avatar

Hmm

des 27 2019 - 20:09
Jeg snakker om høyere makter her som du ikke skjønner her.det er umenneskelige makter som er utenfor verdens forståelsen.
Avatar

ja

des 27 2019 - 20:13
det er mye mellom himmel og jord
jeg ser ikke bort i fra at mrsfreak har rett
vi har jo bla woodoo som et eksempel
maaaaange som tror på det
og hvem er vel du til å forkaste dette da?
jeg synes vi skal holde alle muligheter åpne
en ting er i alle fall sikkert
ari behn elsket sine barn
det kan ingen så tvil om
så rip ari <3
Avatar

Re: Berømmer

des 27 2019 - 20:17
Sorry, men jeg har ingen respekt for å trekke inn sånt noe i en diskusjon.
Avatar

Hei

des 27 2019 - 22:13
Akershusøst du kan være uenig med meg det med høyere makter men jeg respekterer dine meninger.jeg har fortalt deg hva jeg mener at det er en forbannelse kastet men høst 1234 jeg tror ingen mener at det er greit det som skjedde og jeg tenker på hvor forferdelig barna hans har det det kan vi ikke forestille oss.nå kommer alle og forteller hvor fantastisk han er men hva med før når folk la ut negative kommentarer om han.jeg syns ari er hyggelig har alltid ment selv om jeg aldri møtte han men dette er nok veldig komplisert mye mer er det enn vi vet men det ble kastet nok forbannelse.og han slet fra før det visste man.
Avatar

hmmmmm

des 27 2019 - 22:44
jeg er selv pårørende etter et selvmord i fjor
så jeg er den første til å forstå smerten barn og nære nå føler
julen er selvsagt for all fremtid ødelagt - uten tvil
men mitt poeng er - etter gjentatte ganger å ha vært der
nede i det absolutte mørket - den totale fortapelse
man må ha vært der selv for å forstå fullt ut
det hjelper ikke om du har 500 barn eller nære eller hva som helst
så jeg synes vi alle skal la ari behn nå hvile i fred
og ikke bebreide han mer enn han garantert allerede har bebreidet seg selv
vi skal føle medfølelse og så la herren få jobben med å dømme
for: den av dere som er uten synd kan kaste den første sten <3
Avatar

Hvorfor

aug 29 2021 - 11:52
Ari Behn hadde så vidt jeg oppfattet en smerte fra tidlig i livet. Senere godt voksen var han utsatt for en dykkerulykke,som ga ham sterke smerter.At han klarte å funger sånn han gjorde på slutten ,med de smertene var imponerende.Det er ikke lett å leve med så store smerter.Hadde han et valg ?
Til forsiden