Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Begynner å bli deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Begynner å bli deprimert

april 24 2019 - 22:49
Hei.

Jeg tror jeg begynner å bli deprimert. Det er vanskelig å si. Jeg har hatt alvorlig depressiv lidelse tidligere, men jeg kom meg ut av det. For 7 måneder siden så begynte jeg i ny jobb etter to års arbeidsledighet. Helt siden jeg ble arbeidsledig har jeg slitt med søvnløshet. Etter at jeg begynte å jobbe så har søvnløsheten vært det samme. Problemet er bare at nå bruker jeg all energien på jobb, den energien jeg tidligere greide å bruke på ting som gledet meg. Kan komme hjem fra jobb, spise middag for så å legge meg for kvelden, dvs, rundt kl. 1700. Den endringen med at jeg bruker energien på jobb istedenfor på noe som gleder meg tror jeg at gjør at jeg begynner å bli deprimert igjen.

Jeg vet at jeg lider av søvnløshet. Men jeg er usikker på om det er tillegg av depresjon eller kronisk utmattelse/ME som stjeler absolutt all energien, eller om det er alle tre tingene.

Tenker å ta kontakt med lege og fortelle at jeg føler meg deprimert og ønsker behandling for det. Jeg kunne godt tenke meg å høre deres erfaring med forskjellige antidepressiva før jeg tar turen til legen. Noen som vil fortelle? Energi/søvnløshet er de to største problemene mine og det jeg trenger en "fix" for.

Gjerne send melding hvis ikke du ønsker å dele erfaring på forumet.
Avatar

Re: Begynner å bli deprimert

april 24 2019 - 23:29
Kom tilfeldigvis i snakk med en lege som jobber på en privat psykiatrisk klinikk og jeg spurte om dette med medisiner mot depresjon. Svaret var at det løser ingen depresjon, det er helt andre ting som er svar på det. F eks samtaleterapi med en konstruktiv metode, f eks kognitiv eller metakognitiv terapi. Depresjon er tankefeil, så det er hva en tenker som må endres for å få bedring i depresjon.

Sterkt sagt av en som sitter med reseptblokken, herrrlig at noen derfra tør å si det ærlig!
Avatar

Re: Begynner å bli deprimert

april 25 2019 - 00:13
Håper du blir utredet for hvorvidt det er noe annet enn depresjon som ligger bak, så du ikke blir feilbehandla, tenker jeg.

Jeg tenker at det ikke er noen vits i å starte på antidepressiva før andre metoder er prøvd, eller symptomene er veldig alvorlige. Selv bruker jeg Cipralex i perioder, mot angst og depresjon, og merker at det tar brodden av det verste, men mine psykiske utfordringer er i stor grad en reaksjon på en smertetilstand, så det er litt mer sammensatt.

Mitt inntrykk er at det er stor forskjell på hvor effektivt den enkelte opplever terapi, og hvor alvorlig problemene er, så i noen tilfeller virker det som om antidepressiva er nødvendig, men generelt sett er det nok sunnere å løse det ved å jobbe seg gjennom de destruktive, ubevisste mønstrene som gjerne ligger bak.
Til forsiden