Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bare tanker om å at livet mitt passer best i fengsel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bare tanker om å at livet mitt passer best i fengsel

sep 2 2021 - 20:16
Jeg savner veldig tiden i fengsel da jeg var med de ansatte hele tiden og vi gjorde masse morsomt. Jeg hadde hele livet foran meg og det var på en måte håp. Nå er håpet ute, jeg har blitt for gammel. Jeg føler eneste stedet jeg burde bo er i fengsel for der kan jeg ha det bra og slippe å være en del av en verden jeg ikke vil være en del av (den virkelige verden). Det jeg savner er å drikke kaffe med de ansatte og spille spill og le. De andre innsatte er psykologer og de hater jeg så jeg snakker kun med de ansatte som er mine venner.

Jeg forestiller meg at fengselet ligger i skogen med utsikt til havet og så får jeg time med legen og så kurerer legen hjernen min etter noen år i fengsel. Kan den det?
Jeg ser for meg at hjernen liksom kan slappe av der og at man føler seg der til slutt når man har levd med å se 20 folk daglig i 5år så er man frisk
Avatar

forståelse

sep 3 2021 - 03:34
jeg skjønner godt
du hater virkeligheten
men hva er egentlig det?
prøv å les litt filosofi!
og så enda et tips da:
søk deg inn gjennom fastlege
på et såkalt psykiatrisk dagsenter
alle kommuner bruker å ha det
der kan du føle tilhørighet
og ha det masse moro
det anbefales på det sterkeste ;)
Avatar

Kan relatere

sep 3 2021 - 10:26
De slipper deg ut og du må klare deg selv. Fengselet har vært din base og trygge havn i mnd/år, med rutiner og tilbrakt tid sammen med folk som i likhet med deg ikke alltid har vært snill gutt, og som ikke dømmer deg og spytter på deg. Du har stått opp til en timeplan hvor det sørges for at du får mat, du får muligheter til å trene, jobbe, få deg en utdannelse.

Så blir du sluppet ut i samfunnet. Og i det grinda ut fra fengselet smelles igjen har du mistet den tryggheten du hadde. Plutselig står du der og skal klare alt selv. Folk ser stygt på deg og dømmer deg. Du er skummel og farlig, "der kommer han som har sittet i fengsel". Det er vanskelig å holde seg borte fra gamle kjente noe som veldig ofte er kriminelle og rusmisbrukere, og det et vanskelig å få en sjanse hos nye mennesker. Å få en jobb er enda tøffere.

Nei, det er ikke noe rart at folk vil tilbake til fengselet. Ofte får de det også som de vil ved å gjøre kriminelle handlinger som igjen fører de bak lås og slå.

Avatar

Ja

sep 3 2021 - 21:48
Jeg savner at det er at det er timeplan og at dagene inneholder planer og a jeg ikke bestemmer noen ting men at dagene likevel blir fylt opp uten at jeg trenger å gjøre noen ting. For jeg har mistet all drive til å få til noe jeg bare sitter som en sløv skilpadde i sofaen og kommer meg ingen steder. Hadde vært en fordel om noen bare dekket på å lagde kaffe og så at menneskene, de ansatte var der fra før av for hvis de alt er der så kan man ikke isolere seg som man uansett gjør
Avatar

Ja

sep 3 2021 - 21:56
Det er litt dumt at man kan isolere seg så utenfor men og ingen bryr seg mens når man kommer i fengsel da har man masse venner.

Jeg tenker at hvis man bor i fengsel da slipper man å føle at man går glipp av livet og verden utenfor fordi da er liksom fengselscerdeb verden din og da har du bare normale psykologer og ingen monstere
Avatar

Ja nei jo

sep 3 2021 - 23:05
Kriminalomsorgen skal jo egentlig legge til rette for at de innsatte står best mulig rustet når de skal tilbake til samfunnet. Det har de ikke alltid mulighet til, eller midler til. Sjekk ut dokuen til Petter Uteligger hvor han flytter inn i et fengsel for en periode og følger de innsatte. Spesielt han innsatte fra Frstad blir behandlet dårlig, enda han flere ganger sier at han er livredd for å sprekke til rusen når han blir sluppet ut (han får ingen oppfølging), han klager over enorme smerter i ryggen men blir nektet medisin. Han har mange fine fremtidsplaner som ingen i fengselet har tid eller ork til å hjelpe han med. Petter møter han ute i frihet er han ruset og har det ikke godt. Han tipper jeg er tilbake igjen i fengsel.
Til forsiden