Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Andre her som bruker alkohol som et depresjonslindrende middel?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Andre her som bruker alkohol som et depresjonslindrende middel?

sep 13 2019 - 21:21
Det hender iblant at jeg er svært nedfor og ikke ser noe mening ved tilværelsen, og avskyr alt og alle. I slike stunder føles livet så innholdsløst og trist ut; det finnes ingen håp, ingen trøst, ingenting. Bare evigvarende mørke og tristhet. Jeg skulle oppriktig talt ønske at jeg aldri ble født. Et liv med så mye lidelse er ikke verdt å leve.

I slike stunder pleier jeg å konsumere store mengder alkohol. Jeg drikker ikke for å oppnå nytelse, men for å bedøve meg ned, og svinne hen til rusen. Jeg føler at det er det eneste som lindrer melankolien, det som virkelig hjelper. Man kjenner at nervene bedøves ned, og at alt blir enklere og roligere. Det er et deilig avbrekk fra en ellers hard og depressiv virkelighet.

Hva pleier dere folk å gjøre for å lindre melankolien? Jeg har aldri fortalt min fastlege om mine depressive symptomer, så jeg har aldri brukt antidepressive legemidler. Er det noen av dere som har erfaringer med å bruke den slags medikamenter?
Avatar

Re: Andre her som bruker alkohol som et depresjonslindrende middel?

sep 13 2019 - 23:06
Alkohol er vel en rømningsvei, men for min del har det bare god effekt noen få timer. Etter det blir det verre. Og langsiktig er det mye dokumentasjon på at det gjør psykiske problemer verre.

Medikamenter mot psykiske problemer er heller ingen kur, men fungerer nok bedre enn alkohol... og jevnere.
Avatar

Re: Andre her som bruker alkohol som et depresjonslindrende middel?

sep 14 2019 - 23:32
Ja. Det begynte med at jeg bare drakk masse alkohol. Så eskalerte det til andre rusmidler. Plutselig var jeg rusavhengig og også ute av kontroll atferdsmessig. Har vært masse innlagt på psykiatrisk sykehus, vært tvangsinnlagt i rusbehandling og også vært et helt år i rusbehandling etter det oppholdet på tvang som bare var avrusning da. Nå lider jeg fortsatt like mye og vurderer stadig vekk å ruse meg igjen. Jeg har ikke blitt bedre psykisk av et helt år i rusbehandling. Så jeg vet ikke hvordan jeg skal holde ut å leve nykter.
Til forsiden