Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Anbefaler dere medisiner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Anbefaler dere medisiner?

mai 29 2019 - 01:13
Hva mener dere om medisiner å hva er deres erfaringer??
Avatar

Hei

mai 29 2019 - 01:37
Det spørs.jeg har god effekt av stesolid og hadde ikke klart meg uten.den redder meg på det verste.har du tenkt å starte med medisiner?
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

mai 29 2019 - 02:39
Jeg har god effekt av effexor.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

mai 29 2019 - 04:12
Mener det er helt individuelt om det er behov for medisiner for å opprettholde en bedre balanse, så det kommer an på graden av problemet og hvorvidt terapeutisk behandling er nok i seg selv, men for en del blir det løsningen for å fungere igjen, også uten terapi.

Hva man reagerer best på er også helt individuelt, så man må bare prøve seg frem i samråd med lege. Noen ganger funker det f.eks best med en kombo av ulike merker og doser, og effekten av en medisin kan også endre seg, så den må byttes ut.

Selv har jeg gått på Cipralex altfor lenge bare av vane, fordi den har hjulpet ved noen anledninger, men totalt sett er den ikke optimal for meg, så jeg bytta nettopp til Efexor .
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

mai 30 2019 - 00:29
Jeg anbefaler det hvis det føles som en nødvendighet, og hvis man er såpass langt nede at det ikke er nok med "kun terapi. ". For mange er det en nødvendighet for å hale seg litt opp, så man er mer i stand til å jobbe med seg selv.
Avatar

Anbefaler dere medisiner?

mai 30 2019 - 15:32
Om det er nødvendig vet jeg ikke. Det hjelper mot angst, jeg ville helst gått uten medisiner.
Siden jeg bare har blitt avhengig og har fått stor vektøkning som ikke hjelper depresjonen noe.
Gode søvnvaner, sosiale relasjoner, mat og trening er viktig å fokusere på ved depresjon.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juni 1 2019 - 19:02
Det blir veldig individuelt. Det som er viktig er hva du har behov for og effekt av. Jeg tror du bør snakke med en psykiater om dette. De har veldig mye kunnskap og erfaring og vil kunne hjelpe deg med å gå i detalje over effekter, bi-virkninger etc etc.

Min erfaring med psykiatere er at de er veldig flinke og hjelpsomme.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juni 1 2019 - 19:54
Jeg har gått på effexor i en evighet. I høst hadde jeg en periode der jeg var veldig sint på helsevesenet. Da leverte jeg inn en boks vival som ikke fungerte, ba ikke om ny resept på sovemed og trappet hardt ned på effexor dosen. Etter 2 uker med det så begynte jeg å gråte på jobb.

Jeg måtte nok innse at effexor stabiliserer meg og hjelper meg ganske mye. Det er egentlig posetivt da. Hva om det ikke hadde hjulpet meg. Jeg hadde sikkert sittet innelåst på et rom og spilt på slurven.

Det kommer nermere og nermere at jeg spør om sovemed, igjen. Søvnrytmen eksisterer ikke. Angående vival vet jeg ikkenen stor del av meg tror jeg fikk juksepiller
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juni 2 2019 - 10:38
Limbeck77, har du prøvd melatonin? Det er veldig effektivt og et veldig "mildt" stoff for kroppen. Kjenner veldig mange som har gode netter utelukkende takket være melatonin. Tror ikke du trenger resept engang.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juni 2 2019 - 19:15
Melatonin er et reseptbelagt legemiddel i Norge. I alle andre land er det et kosttilskudd.
Jeg har brukt melatonin (circadin), de norske er bare 2mg langtidsvirkende. Null funk på meg.
Jeg kjøpte sterkere, var oppei 100mg, ble yderst litt trøtt.
Det å ha bra søvn/leggerutiner funker bra.
Men jeg har brukt forskjellige "sovemedisiner", nå seroquel, 600mg.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juni 2 2019 - 20:12
Takk for forslaget men jeg er fornøyd med sovemedisinet jeg får. Kan få litt bakrus av det

Jeg tar ikke vival for søvnen. Husker ikke hva det heter. Det er en sånn erstatning for et annet med samme virkestoff
Avatar

Cipralex

juni 8 2019 - 21:32
Cipralex har fungert veldig bra for meg
Avatar

Føler meg plutselig usikker

juni 23 2019 - 23:51
Når det kommer til medisin. Ja, som drahjelp har det fungert bra, og på mitt verste når jeg ikke visste så mye. Nå syntes jeg stadig at jeg kommer over artikler på at leger og psykriatere for lett setter enn på medisiner. Og der er jo egentlig litt min erfaring også. Jeg fikk nylig en ny medisin i tillegg til den jeg alt står på, fordi den jeg står på ikke hadde den effekten lenger, i en litt tøff periode. Det føltes egentlig helt feil å starte på " ennå en medisin ". Men jeg tenkte jeg fikk gi det en sjanse. Jeg har hatt bivirkninger og ikke kjent noen effekt ennå. Føler meg faktisk verre enn før. Nå har jeg ikke stått på dem lenge, men jeg har i det siste undret på on dette blir helt feil " utvei. ". Jeg går i " lett terapi " i tillegg, men det er lite hjelp hos kommunalt egentlig. Er det noen andre som har kjent på dette? Jeg har jo også opplevd å deponere for så å bli dårlig igjen.. jeg syntes det er vanskelig! Vanskelig å vite hvor mye/lite medisinene egentlig gjør for enn. Kunne jeg valgt på ny, så tror jeg at jeg ville forsøk mer alternativ hjelp før medisiner.. tror jeg.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juli 21 2019 - 01:25
Har vært sykmeldt i to år pga depresjon. Ingenting har hatt den store effekten. Nylig blitt diagnostisert med engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse.



Vi har redigert innlegget ditt - fordi vi ikke legger ut direkte navn til medisinbruk - Administrator.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

juli 31 2019 - 20:51
Som mange andre sier her, kan det være et ok virkemiddel sammen med behandling for å gi det overskuddet en trenger for å gjøre positive endringer i livet sitt. Hvis du opplever en reduksjon i angst/depresjonstanker så synes jeg du skal stå på medisinen ihvertfall i en begrenset periode. For min del har medisiner vært en stor skuffelse og gjennom 15 år med behandling har jeg aldri opplevd effekt av noe medikament. Ulike behandlingsformer har heller ikke gjort meg bedre. Jeg annbefaler klisjen om å være fysisk aktiv hver dag, det har fungert for meg.

Lykke til.
Avatar

Ikke om du sliter med selvbilde!

aug 14 2020 - 23:36
Medisin vil fungere. Men mange anti-dep medisiner har bivirkning som kan føre til for.eks over vekt. (Skal ikke være problem om du lever ett aktiv liv)
Men jeg gikk opp mange kilo, og ble bare mere deppa pga det. så jeg valgte å slutte.
Avatar

Re: Anbefaler dere medisiner?

des 26 2020 - 21:24
Jeg ble kjempe dårlig av medisiner og kan derfor ikke anbefale dem til noen. Unner ikke min værste fiende å gå igjennom det jeg gjorde. Psykiatriske medisiner er rusmidler og derfor noe de færreste har godt av (selv om noen kan føle en lettelse av det og ha behov for det i en periode). Vi reagerer forskjellig på rusmidler og akkurat som at noen kan føle ro av å røyke hasj kan andre få psykose.

Sjansen for at medisiner gjør vondt værre er såpass høy at man skulle forvente en helt annen praksis blant leger når det gjaldt å skrive ut resepter. Hvem som kan reagere ekstra negatvit kan avsløres med en blodprøve men det gis sjeldent i forkant av oppstart. Jeg fikk ta en blodprøve i etterkant som var med på å bekrefte at det var medisinen som gjorde meg så dårlig. Les denne boka for å lære mer https://www.norli.no/psykiatriske-legemidler. Ble endelig klok på hva det er jeg har blitt utsatt for.
Til forsiden